Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šmaikščius vaizdo įrašus apie influencerius kuriantis Deividas Bendžius: „Buvau sulaukęs grasinimų“

Jau kuris laikas socialiniuose tinkluose galima išvysti fotografo Deivido Bendžiaus kuriamus linksmus ir ironiškus vaizdo įrašus. Vaikinas dažnai pasijuokia iš jo dėmesį patraukusių garsių žmonių, jų poelgių. „Juodajame“ Deivido sąraše atsidūrė Gintarė Gurevičiūtė, „Olialia pupytės“, Karolina Meschino. Ir nors aštrus humoras bei juokingi vaizdo įrašai, tapę vaikino vizitine kortele, gali ne juokais sukelti pyktį, visgi vaikinas teigia tokiu būdu tik bandantis visiems pakelti nuotaiką.
Deividas Bendžius
Deividas Bendžius / Asmeninio albumo nuotr.

Internautų dėmesį Deividas patraukė jau seniai. Dar 2017 metais jis sukėlė tikrą komentarų audrą, „Youtube“ platformoje paskelbęs trumpą vaizdo įrašą, kuriame nufilmuotos „Olialia pupytės“. Šiandien jis sako, kad didesnį dėmesį skiria instagramui, kuria trumpus vaizdo įrašus, kuriuose parodijuoja žvaigždes.

„Tuo metu, kai dar buvau aktyvus „Youtube“ kanale, susikūriau ir instagramą, tačiau nieko gero į jį nekėliau. Vėliau, kartu su broliu nutraukėme veiklą „Youtube“. Po kurio laiko, trumpus vaizdo įrašus instagrame pradėjau daryti vienas. Po truputį rinkosi sekėjai, jie prašė, kad daryčiau tokius filmukus. Vis dažniau pats pastebėdavau dalykus, iš kurių galėčiau pasijuokti“, – sakė Deividas.

Fotografas teigė, kad viskas, iš ko juokiasi, jam atrodo labai naivu ir nelogiška: „Kai kuriems žmonėms nelabai sekasi gerai reklamuoti prekes ar daryti instagramo istorijas, todėl pastebiu tokius influencerius ir iš jų pasijuokiu.“

Asmeninio albumo nuotr./Deividas Bendžius
Asmeninio albumo nuotr./Deividas Bendžius

Visgi Deividas teigia tikrai nebandantis pasišaipyti iš žmonių. Jam tai daryti pavyksta natūraliai, o įrašus pastebėję gerbėjai prašo jų sukurti daugiau. Tokiu būdu vaikinas augina savo auditoriją, tačiau, kaip pats sako, tikrai nėra pamišęs dėl sekėjų skaičiaus.

„Jei kuri vaizdo filmukus, aišku, kad nori, jog juos pamatytų žmonės, įvertintų. Tačiau aš dėl sekėjų skaičiaus nesu pametęs galvos. Jei per mėnesį nesurinksiu 40 tūkst., nesakysiu, kad esu niekam neįdomus. Aš darau tai, kas man pačiam atrodo smagu, tikrai nesėdžiu ir neieškau, iš ko dabar galėčiau pasijuokti. Tiesiog, kai tai vyksta natūraliai, žmonės pastebi, kad nėra noro jiems įtikti“, – 15min sakė Deividas.

Tačiau kai kuriuose D.Bendžiaus kuriamuose vaizdo įrašuose aštrus humoras gali sukelti ne tik šypseną, bet ne juokais supykdyti. Anot vaikino, kartą jis buvo sulaukęs ir grasinančių žinučių. Visgi tokios pastabos jį prajuokina ir suteikia motyvacijos toliau šmaikštauti.

Asmeninio albumo nuotr./Deivido Bendžiaus parodija
Asmeninio albumo nuotr./Deivido Bendžiaus parodija

„Aš to nevadinu patyčiomis, taip išreiškiu savo nuomonę, pastebėjimus, kuriuos kiti pasakyti bijo. Neseniai buvau įkėlęs ir filmukus, kuriuose merginos filmuoja save, kaip dainuoja, maivosi prieš kamerą. Aš jas parodijavau ir įkėliau įrašus į savo instagramą. Jos man pradėjo rašyti, sakė susimąsčiusios, kad iš tikrųjų kvailai atrodo taip darydamos. O kartais žmonės parašo, pagrasina, sako saugokis, atsargiai vaikščiok, tačiau aš į tokias pastabas dėmesio nekreipiu. Kaip bebūtų keista, labai daug sekėjų dėkoja, kad pralinksminu, skleidžiu pozityvą“, – pasakojo Deividas.

Jis 15min teigė, kad įkvėpimo tokiems linksmiems vaizdo įrašams semiasi instagrame. Pamatęs keistus, kitų influencerių įkeltus filmukus, Deividas juos parodijuoja. Visgi specialiai jų neieško – kartais ir jo sekėjai atsiunčia įdomų turinį ir paprašo iš jo padaryti ką nors linksma.

Asmeninio albumo nuotr./Deivido Bendžiaus parodija
Asmeninio albumo nuotr./Deivido Bendžiaus parodija

„Žmonės daro idiotiškų dalykų, o man daug nereikia – greitai viską pamatau. Aš visiškai netyčia atradau ir „Olialia“ video, taip pat Gintarę irgi pamačiau visai netyčia. Kas gali 4 valandą ryto ateiti su bliūdu nuvytusių rožių, o tu atsibundi su telefonu rankose? Tai buvo nelogiškiausias Gintarės video, kurį esu matęs. Kartais ir žmonės man pradeda siųsti įrašus, kuriuos nori, kad perdaryčiau savaip“, – sakė Deividas.

Paklaustas, ką mano apie influencerių daromą įtaką, Deividas sakė su žurnalistu Orijumi Gasanovu priėjęs prie išvados, kad jie tikrai labai paveikia žmones. Kai kurios socialinių tinklų žvaigždės, anot vaikino, kartais persistengia filmuodamos save ar reklamuodamos kokius nors produktus. O ir sekėjų skaičius kartais visiškai susuka galvą – norėtųsi jų turėti vis daugiau.

„Jei nuoširdžiai, man labai atsibodę influencerių laikai. Jei dingtų instagramas, pusę Lietuvos merginų neturėtų, ką veikti. Tikrai yra daug žmonių, kurie reklamuoja vaistus, kremus ir jaučiasi labai svarbūs. Aš nežinau, čia gal Lietuvoje žmonės labai susireikšmina, kai turi 30 arba 40 tūkst. sekėjų, galvoja, kad yra ultravau. Mano akimis, taip nėra, tave gerbti gali tik tada, kai padarai kokius nors tikrai labai svarbius darbus. Nors sekėjai nieko nereiškia, tačiau dauguma žmonių suserga ta liga, mano, kad kuo daugiau jų turės, tuo kietesni bus“, – svarstė vaikinas.

Asmeninio albumo nuotr./Deividas Bendžius
Asmeninio albumo nuotr./Deividas Bendžius

Visgi Deividas prisipažino, kad būdamas 19-kos „prasirgo“ žvaigždžių liga, tačiau dabar savo veiklos instagrame nesureikšmina – sekėjų neperka ir nealpsta dėl kiekvieno „patinka“ paspaudimo. Jam svarbu sukurti gražų turinį, juokingus vaizdo įrašus, kurie patrauktų dėmesį ir sudomintų auditoriją.

„Pats sekėjų pirkęs nesu. Turbūt taip daro žmonės, kurie serga instagramo liga. Būna ir tokių, kurie nusiperka 10 tūks. gerbėjų, bet juk juos surinkti nėra sunku, svarbu tik turėti gražų turinį. Žmonių, perkančių sekėjus, nuotraukos sulaukia labai mažai „patinka“ paspaudimų. Pradedi galvoti, o kur tie tavo 10 tūkst. dingo – žmogus lieka idioto vietoje. Nesuvokiu, kam reikia juos pirkti, galbūt tai kokia nors psichologinė problema, kai nori įrodyti, kad esi populiarus, nors toks nesi“, – 15min sakė D.Bendžius.

Vaikinas su skaitytojais sutiko pasidalinti keliais patarimais, kurie padėtų surinkti armiją sekėjų. Deividas atkreipia dėmesį ir teigia, kad svarbu mėgautis savo veikla bei nesistengti kam nors įtikti.

„Pirmiausia, viskas priklauso nuo tavo gyvenimo veiklos – gali būti fotografas, lenktynininkas, šokėjas. Jei žmogui įdomus turinys, jis ateis ir tave paseks. Mano brolis yra aktorius, bet aš nevaidinu aktoriaus ir nesistengiu būti į jį panašus. Taip yra ir instagrame, ne visi žmonės turi charizmą, ne į visus įdomu žiūrėti“, – patarimais dalijasi fotografas.

Tačiau šiandien būti nuoširdžiam – tikrai nemenkas iššūkis. Juk instagrame galima užsidirbti nemažai pinigų reklamuojant įvairias prekes. Nors tokie pasiūlymai vilioja ne vieną influencerį, Deividas sako visada labai gerai apsvarstantis, ar žmonėms bus naudinga ir įdomi kokia nors prekė: „Reklamuoti galima įvairius dalykus, bet tai, kas man yra visiškai ne pakeliui, atsisakau. Manau, kad nereikia norėti vien pinigų. Reklama influencerių instagramuose gali būti, bet kartais reikia ir turinio, dėl kurio žmogus norėtų tave sekti. Nereikia vaidinti eksperto ir reklamų žinovo.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius