-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Socialinių tinklų žvaigždė Dejmukas: „Pati nustebau, kad man taip pasisekė išgarsėti“

21-erių Deimantė Vaičiūtė, daugeliui geriau žinoma Dejmuko vardu, yra viena jauniausių socialinių tinklų žvaigždžių Lietuvoje. Būdama 17-os, Deimantė ėmė kurti vaizdo įrašus ir juos kelti į „Youtube“, o ši veikla jai taip patiko, kad tuo užsiima dar ir šiandien. D.Vaičiūtė pripažįsta niekada nesitikėjusi tokio didelio žmonių susidomėjimo – visada stengėsi daryti tai, kas patinka, o apie galimas pajamas negalvojo. „Nustebau, kad man taip pasisekė“, – sako ji.
Dejmukas
Dejmukas / Asmeninio albumo, TV3 nuotr.

D.Vaičiūtė prisimena visą gyvenimą ieškojusi sau tinkamos veiklos – jai norėjosi naudingai leisti laiką, kadangi nemėgsta sėdėti nieko neveikdama. Išbandžiusi įvairius užsiėmimus, galiausiai ji suprato, kad videoįrašų kūrimas gali būti pagrindinė jos veikla.

„Prisimenu, iš pradžių dariau tiesiogines transliacijas mergaičių grupėje feisbuke – sėdėdavau kelias valandas ir kalbėdavau. Pradėjau gauti komentarų su pasiūlymais sukurti video „Youtube“ kanale. Kai įkėliau pirmą vaizdo įrašą, kitą dieną jau buvo 700 prenumeratorių. Man tai buvo žiauriai didelis skaičius, nesupratau, kas vyksta. Tada pagalvojau, kad noriu kurti toliau“, – prisimena Deimantė.

Daug kalbėti mėgstanti D.Vaičiūtė sako, kad kalbėjimui prieš telefono kamerą daug drąsos nereikia. Nors su savo sekėjais socialinių tinklų žvaigždė yra gana atvira, ji pripažįsta, kad kuriamuose vaizdo įrašuose neatsiskleidžia 100 proc.

„Negali pilnai atsiskleisti jau vien dėl to, kad kai kurių dalykų internete negalima daryti. Aš visada skleidžiu pozityvą, bet ir man pasitaiko niūrių dienų. Todėl neigiamomis emocijomis kitų žmonių apkrauti nenoriu“, – sako Deimantė.

D.Vaičiūtė vaizdo įrašams idėjų semiasi iš kasdienybės. Kilus minčių, ji visada jas užsirašo tam, kad nepamirštų, o atėjus laikui, įgyvendina. Tiesa, idėjos subrandinimui dažniausiai prireikia kelių dienų, o daug laiko atima ir montavimas.

„Iš pradžių šiek tiek stebėjau amerikiečių kūrėjus, norėjau padaryti tą, ko Lietuvoje nėra. Mėgstu filmuoti dienas su manimi, kai visą dieną rodau, ką veikiu. Tuomet montuoju – tam, kad sumontuočiau 5–6 minučių vaizdo įrašą, užtrunku apie 3–4 valandas“, – aiškina Deimantė.

D.Vaičiūtė pripažįsta niekada nesitikėjusi tokio žmonių susidomėjimo. Ji visada darė tai, ką mėgsta, ir negalvojo apie pinigus. Vis dėlto norint gauti pajamų, darbui reikia skirti nemažai laiko.

„Nustebau, jog man taip pasisekė. Kad pritrauktum įmonių dėmesį, turi kurti įdomų turinį. Gauni iš klientų užduočių lapą, kuriame surašyta, ką reikėtų padaryti, kaip viskas turėtų atrodyti. Jeigu nepavyksta, reikia perdaryti. Yra vargo, bet jeigu nori, visada padarai“, – sako Deimantė.

Nors Lietuvoje turinio kūrėjų yra nemažai, D.Vaičiūtė tikina konkurencijos nejaučianti ir kitų Lietuvos kūrėjų nestebi siekdama išvengti kopijavimo.

Visą pokalbį su D.Vaičiūte kviečiame žiūrėti vaizdo įraše:

VIDEO: STUDFESTAS: Deimantė Vaičiūtė – Ką gali atnešti socialiniai tinklai jaunam žmogui?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius