Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Šokėjas Vytautas Mackonis artimųjų apsuptyje pakrikštijo antrą dukrą: „Tai – ypatinga diena“

Penktadienį ypatinga šventė aplankė šokėjo Vytauto ir jo žmonos Natalijos šeimą – sutuoktiniai pakrikštijo jau antrąją savo atžalą, dvejų metų Nikoletę.
Natalijos ir Vytauto Mackonių dukros Nikoletės krikštynų akimirkos
Natalijos ir Vytauto Mackonių dukros Nikoletės krikštynų akimirkos / Asmeninio albumo nuotr.

Vilniaus Šv. Juozapo bažnytėlė penktadienį buvo pripildyta pačių gražiausių emocijų – čia susirinkę Mackonių šeimos draugai ir artimieji džiaugėsi Nikoletės Mackonytės krikštynų ceremonija.

„Labai gražiai praleistas laikas“, – apie šventę kalbėjo 15min kalbėjo Vytautas Mackonis.

Natalijos ir Vytauto Mackonių dukros Nikoletės krikštynų akimirkos – galerijoje:

Kaip vienus svarbiausių ceremonijai asmenų – krikšto tėvus – šeima pasirinko sau itin artimus asmenis. „Krikšto tėvelis buvo mano švogeris Stasys, žmonos brolis, o krikšto mama buvo mūsų labai gera šeimos draugė Agneška, kuria mes labai pasitikime ir mylime ir kuri labai myli tą mūsų mažąją“, – pasakojo jis ir tikino, kad juos pasirinko ne šiaip sau.

Taip pat pašnekovas užsiminė, kad Nikoletei ceremonijos metu buvo suteiktas Elžbietos vardas.

Asmeninio albumo nuotr./Natalijos ir Vytauto Mackonių dukros Nikoletės krikštynų akimirka
Asmeninio albumo nuotr./Natalijos ir Vytauto Mackonių dukros Nikoletės krikštynų akimirka

„Pasitikrinome žodžio reikšmę, bet ir pagal skambesį rinkome – kad neskambėtų juokingai. Man atrodo, toks gan rimtas viso vardo skambesys“, – mintimis dalijosi šokėjas. Ir iš tiesų – hebrajiškai Elžbieta reikštų „Prisiekiu Dievu“.

Tiesa, krikšto ceremonija, anot Vytauto, šioje vietoje vyko ne veltui – kaip jis pats tikino, Pilaitės parapijos dvasininkas Ričardas Doveika jų šeimai yra labai brangus.

„Su juo stengiamės atlikti visas gyvenimo rimtąsias ceremonijas, nes labai jį mylime ir jis mus žavi visapusiškai. Jis sugeba visą tradicinę informaciją pateikti netradiciškai, tas labai gerai įsisąmonina, kiekvieni jo pasakyti žodžiai nuskamba kitaip“, – komplimentų kunigui negalėjo vyras.

Nors Vytautas šmaikščiai teigė, kad savęs nelaiko palankiausiu Dievo tarnu – juk ne kiekvieną sekmadienį pavyksta nueiti į mišias, bet vis dėlto tikėjimas jam yra svarbus.

Asmeninio albumo nuotr./Natalijos ir Vytauto Mackonių dukros Nikoletės krikštynų akimirka
Asmeninio albumo nuotr./Natalijos ir Vytauto Mackonių dukros Nikoletės krikštynų akimirka

„Turiu minty tai, kad tikrai ir vestuvės buvo bažnyčioje, ir pats esu krikštytas, pirmosios komunijos priėjęs, nuo pat jos nešioju ant kaklo kiekvieną dieną kryžiuką, jo nenusiimdamas. Taip kad kažką tas tikėjimas mūsų gyvenime tikrai reiškia“, – pasakojo jis. „Manau, kad tikėjimas ne iš to susideda, svarbiausia savyje jį turėti“, – pridūrė.

Šviesios emocijos – šviesi apranga

Vienas krikštynų aspektas šeimos šventėje buvo išties išskirtinis – patys Mackoniai susiderino aprangos kaloritą.

„Stengėmės šventę sutikti šviesiai, tai ir apsirengėme taip. Svečiam jokio aprangos kodo nesakėme, bet patys, kaip šeima, susiderinome, kad atrodytume tvarkingai ir gerai“, – kalbėjo šokėjas ir užsiminė, kad krikštynų aprangomis rūpinosi Natalija.

O kaip viskas klostėsi toliau? Anot Vytauto, teko keliauti į Trakus, o ten, lepinant saulutei, ant ežero kranto jie artimiausiųjų rate gražiai leido laiką. „Tiesiog pasveikinome krikšto tėvelius, jie pasveikino mus, skaniai pavalgėme, pabuvome, pabendravome. Ta šventė pati iš savęs buvo graži, nes gan harmoninga“, – kalbėjo Vytautas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius