-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šokiruojanti JAV statistika: dėl patyčių mokykloje 30 proc. išaugo vaikams atliekamų plastinių operacijų skaičius

Patyčios Jungtinių Amerikos Valstijų mokyklose jau nebe naujiena, daugeliui vaikų tai jau tapo įprasta vaikystės dalimi, tačiau per pastarąjį dešimtmetį medicinai stipriai pažengus į priekį vis daugiau tėvų savo vaikus guldo po skalpeliu, kad šių išvaizda būtų nepriekaištinga, rašo „The Dailymail“.
Kendall Elliot
Kendall Elliot / Kadras iš vaizdo įrašo

Remiantis JAV Plastinės chirurgijos asociacijos duomenimis, per pastaruosius dešimt metų dėl mokyklose patiriamų patyčių plastinės operacijos tarp jaunų žmonių išaugo net 30 proc. Vien 2011 metais paaugliams buvo atlikta daugiau kaip 76 tūkst. įvairaus pobūdžio plastinių operacijų.

Kadras iš vaizdo įrašo/Kendall Elliot
Kadras iš vaizdo įrašo/Kendall Elliot

JAV dirbantis chirurgas Joe Niamtu portalui wric.com atskleidė, kad vienos populiariausių operacijų vaikams – atlėpusių ausų korekcija arba apgamų ar randų šalinimo procedūros.

Šešerių metų Kendall Elliot yra viena šio daktaro pacienčių. Mergaitės mama į plastikos chirurgą kreipėsi nusprendusi, kad jau pats laikas būtų pašalinti nedidelę dėmę ant dukters smakro.

„Aš jau pradėjau įsivaizduoti, kaip mokykloje iš mano dukters bus pradėta tyčiotis dėl šios nedidelės dėmės jai ant veido. Nenoriu, kad mano dukra jaustųsi prastesnė už kitus, todėl bandau užkirsti kelią patyčioms“, – sprendimą guldyti savo 6-erių metų dukrą po skalpeliu aiškino Kendall mama Katherine Elliot.

Nuolatinių replikų dėl dėmės ant savo dukters smakro Katherine sulaukdavo ne tik iš vaikų – net suaugusieji ją sustabdydavo einančią gatve, kad pasakytų, jog jos dukra galbūt išsitepė veidą.

Kadras iš vaizdo įrašo/Kendall Elliot
Kadras iš vaizdo įrašo/Kendall Elliot

Praėjusį rugpjūtį mergaitei buvo atlikta gan paprasta dėmės šviesinimo procedūra, todėl dabar dėmelė yra ne rudos, o rožinės spalvos. Nors šešerių metų mergaitė yra dar per jauna, kad suprastų, kam reikėjo šalinti nedidelę dėmę ant veido, jos mama tvirtina, jog ši procedūra yra tiesiog būtina.

„Daugelis žmonių yra labai kritiški, todėl aš tvirtai tikiu, kad kai mano dukra suaugs, ji supras mano sprendimą ir man padėkos“, – tikina Katherine Elliot.

Anot plastikos chirurgo Joe Niamtu, Kendall toli gražu ne vienintelis vaikas, atsigulęs po skalpeliu, kad išvengtų potencialių patyčių mokykloje – tokia tendencija pastaruoju metu itin išpopuliarėjo.

Vis dėlto tam tikros operacijos, tokios kaip atlėpusių ausų korekcija, apgamų ar randų šalinimas, anot J.Niamtu, jokios žalos vaikui nepadarys. Pasak gydytojo, kur kas blogesnė situacija, kai tėvai savo vaikus nori pagražinti ne tiek dėl estetinių, kiek dėl mados sumetimų.

„Į mane kreipiasi tėvai su prašymais, kad jų mažiems vaikams atlikčiau antakių pakėlimo ar netgi veido tempimo operacijas, juk tai visiškai nenormalu“, – keistus prašymus atskleidė plastikos chirurgas Joe Niamtu.

Vaizdo įrašą apie Kendall Elliot žiūrėkite paspaudę čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius