Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Solistai K.Zmailaitė ir E.Seilius pakrikštijo dukrą Elžbietą: liudininkais tapo 300 žmonių

Prieš keletą savaičių Vilniaus Šv. Kazimiero bažnyčios skliautai aidėjo nuo vaikiško juoko – čia operos solistai Kristina Zmailaitė (44) ir Edmundas Seilius (43) pakrikštijo savo dukrą Elžbietą. Ceremonija vyko kiek neįprastai – bendrų mišių metu, tad joje dalyvavo apie tris šimtus bažnyčios parapijiečių.
Kristina Zmailaitė ir Edmundas Seilius su dukra Elžbieta
Kristina Zmailaitė ir Edmundas Seilius su dukra Elžbieta / Viganto Ovadnevo nuotr.

Operos solistai krikštynų vietą žinojo jau seniai – 2017 metų gruodžio 30 dieną gimusią dukrą norėjo pakrikštyti toje pačioje vietoje, kur vienas kitam prisiekė amžiną meilę – Vilniaus Šv. Kazimiero bažnyčioje. Porą čia išvysti galima dažnai – jie yra šios bažnyčios parapijiečiai.

Kiek daugiau rūpesčių kilo ieškant, kas galėtų tapti Elžbietos krikštatėviais. Kristina Zmailaitė pasakoja labiausiai norėjusi, kad jais taptų poros kaimynai ir draugai, grožio ir estetikos centro „Okeanija“ savininkai Rimantė Žiemelytė ir Saulius Jermolajevas.

Viganto Ovadnevo nuotr./Rimante Žiemelytė ir Saulius Jermolajevas su krikšto dukra Elžbieta
Viganto Ovadnevo nuotr./Rimante Žiemelytė ir Saulius Jermolajevas su krikšto dukra Elžbieta

„Tai draugai, su kuriais kartu perėjome ugnį ir vandenį. Jie sutiko ne iš karto, galvojo, kad krikštatėviai turi būtinai būti iš giminės, iš artimesnio rato. Rimantė ir Saulius labai tikintys žmonės, man jie visada buvo toks pavyzdys, kokių šiais laikais reta. Tikiuosi, kad jie bus pavyzdys ir mano dukrai“, – apie dukros krikštatėvius kalbėjo K.Zmailaitė.

Norėjo įsimintinos šventės

Pasak Kristinos, šiais laikais krikštynos vis dažniau tampa eiline ir paviršutiniška švente, tarsi koks giminės susibūrimas. Porai ši šventė buvo labai svarbi, nes tai pirmasis Dievo prisilietimas.

„Dažniausiai krikštijama atskirai, tik su artimaisiais, o čia dalyvavo visa parapija, giedojo choras, skaitėme skaitinius. Krikštynos vyko bendrų pamaldų metu. Šventė buvo kiek neįprasta, bet viskas labai gražiai pavyko, buvo kiek neįprasta, tačiau jautėmės pakylėti“, – krikštynas prisimena operos dainininkė.

Švente džiaugėsi ne tik tėvai, bet ir dukra – Kristina pasakojo, kad Elžbieta visą ceremoniją buvo labai laiminga.

Viganto Ovadnevo nuotr./Kristinos Zmailaitės ir Edmundo Seiliaus dukra Elžbieta
Viganto Ovadnevo nuotr./Kristinos Zmailaitės ir Edmundo Seiliaus dukra Elžbieta

„Elžbieta labai gražiai elgėsi ir neverkė, nebijojo nei žmonių, nei vargonų, nei choro, tik retkarčiais įsiterpdavo tai į pamokslą, tai į giesmes, pajuto, kad bažnyčioje gera akustika (šypsosi). Ji džiaugėsi tapusi krikščione – visą ceremoniją rodė savo priekinį dantuką“, – dukros reakciją su šypsena prisiminė Kristina.

Krikštynas K.Zmailaitė ir E.Seilius organizavo patys, tik Elžbietos krikšto suknelė buvo specialiai pasiūta šiai šventei, ją sukūrė dizainerė Kristina Mališauskienė.

Po krikštynų ceremonijos šeimos ir krikštatėvių laukė speciali fotosesija ir šventiniai pietūs.

Tai antrosios krikštynos operos solistų šeimoje. Pirmagimę Barborą pora pakrikštijo prieš 12 metų, tačiau tai buvo kitokia šventė – pora viską darė paskubomis, prieš išvykstant gyventi į JAV. Barbora pakrikštyta, dalyvaujant tik artimiesiems, be didesnio pasiruošimo ar ypatingų ceremonijų.

Viganto Ovadnevo nuotr./Kristina Zmailaitė ir Edmundas Seilius su dukromis
Viganto Ovadnevo nuotr./Kristina Zmailaitė ir Edmundas Seilius su dukromis

„Tėvai neišleido mūsų, kol nepakrikštijome dukros. Tada mūsų šeimoje buvo kitoks požiūris į tikėjimą ir religiją, viskas buvo žymiai paprasčiau ir ne taip apgalvota. Dabar esame kitokie, tikėjimas mus labai svarbus, tad ir dėmesio daugiau skyrėme. Krikštas ir visi sakramentai yra ne šiaip sau, todėl mums jie labai svarbūs“, – 15min atvirai pasakojo K.Zmailaitė.

Tikėjimą sustiprino artimųjų netektys

Paklausta, kodėl pasikeitė požiūris į religiją, operos solistė sako, kad tai padaryti paskatino asmeniniai išgyvenimai ir priduria, kad religingumas nėra tai, ko reikėtų gėdytis ar slėpti nuo visuomenės.

„Buvo tam tikrų įvykių, kurie privertė susimąstyti apie gyvenimo prasmę, kodėl mums tenka tam tikri sunkumai. Ypač kai prasideda visokios artimųjų žmonių netektys – sunkiu momentu ieškai atramos ir kai negali paaiškinti logiškai tam tikrų dalykų, supranti, kad kažkas yra aukščiau, jis visa tai ir nulemia.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius