-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Solistas R.Spalinskas Holivudo filme tapo 3 metrų ūgio ateiviu: filmavosi su „Sostų karų“ žvaigždėmis

Amerikiečių mokslinės fantastikos filmo „Skylin3s“ aktorių sąraše nenustebkite išvydę žinomo Lietuvos atlikėjo, grupės „el Fuego“ nario Roko Spalinsko pavardę. Kine debiutavusiam vyrui čia teko nežemiškos kilmės būtybės vaidmuo, pareikalavęs nemažai iššūkių, tačiau davęs neįkainojamos patirties. Interviu 15min Rokas atskleidė Lietuvoje filmuotos juostos užkulisius ir papasakojo, su kokiomis Holivudo žvaigždėmis bei gerai žinoma lietuvių aktore jam teko vaidinti.
Rokas Spalinskas ir filmo „Skylin3s“ užkulisiai
Rokas Spalinskas ir filmo „Skylin3s“ užkulisiai / Asmeninio albumo nuotr.

Didelę patirtį tiek koncertuose, tiek teatro scenoje turintis solistas Rokas Spalinskas jau kurį laiką užsiregistravęs ir keliose aktorių agentūrose – kai nekoncertuoja, mielai kur nors pasifilmuoja. Būdavo, vis sulaukdavo pasiūlymų kokioje nors reklamoje ar kokiame smulkesniame projekte pasirodyti.

KVMT nuotr./Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro solistas dainininkas Rokas Spalinskas
KVMT nuotr./Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro solistas dainininkas Rokas Spalinskas

Kai pernai gavo žinutę su kvietimu pasirodyti fantastiniame filme, kažko didesnio irgi nelabai tikėjosi – iš pradžių net nežinojo, apie kokį filmą eina kalba.

„Informacijos buvo labai nedaug – tik tiek, kad reikia vaikinų nuo 192 cm ūgio, kurie būtų fiziškai ištvermingi, nes reikės vaikščioti ant kojūkų“, – prisiminė Rokas.

Atlikėjas yra aukšto ūgio (198 cm), tad reikalavimus atitiko. Tiko ir nurodytos filmavimų datos, todėl atsakė, kad pasiūlymas jį domina.

Anksčiau R.Spalinskas buvo susidūręs su vienokia atrankos sistema – jei ieškodavo aktoriaus reklamai, dažniausiai tekdavo pereiti ne vieną etapą, vykti į aktorių agentūrą, nusifilmuoti bandomajame įraše. Toliau jo tinkamumą vertindavo užsakovai.

Tačiau šiuo atveju bandytis prieš kameras net nereikėjo – atsakius į žinutę Rokas iškart buvo pakviestas filmuotis.

„Nežinau, gal čia ūgio rodiklis lėmė, kad tų kandidatų daug ir nebuvo“, – svarstė R.Spalinskas, 15min duodamas interviu apie neeilinę patirtį kino aikštelėje.

Dar labiau vyras nustebo sužinojęs, į kokio dydžio projektą pateko – paaiškėjo, kad filmuosis Holivudo mokslinės fantastikos juostos „Skyline“ trečioje dalyje „Skylin3s“. Kaip naujokui kine tai – išties džiugus debiutas.

„Anksčiau nebuvo nieko panašaus į tai, su kuo teko susidurti dabar. Kino filme prieš tai apskritai niekada neteko filmuotis“, – pasakojo Rokas.

Iššūkių kupinas vaidmuo

Turbūt smalsu, koks gi personažas, kuriam buvo ieškomi bent 192 cm ūgio vyrai, teko Rokui. Taigi, filme „Skylin3s“ jis virto nežemiškos kilmės būtybe. Vaidmuo be žodžių, tačiau pareikalavęs daug pastangų.

„Reikėjo įlįsti į didžiulį guminį kostiumą, kuris užtraukiamas iš nugaros, dar dedasi šalmas ir tokie tarsi kojūkai, tai išeina, lyg būtų du sąnariai – kelio sąnarys ir dar vienas sulenkimas apačioje“, – savo kurto personažo detales prisiminė R.Spalinskas.

Asmeninio albumo nuotr./Rokas Spalinskas filme „Skylin3s“
Asmeninio albumo nuotr./Rokas Spalinskas filme „Skylin3s“

Nemažu iššūkiu tapo minėti kojūkai, su kuriais Rokas ir dar keli tą patį vaidmenį atlikę aukšti vaikinai filmavimo aikštelėje tapo dar aukštesniais, bene trijų metrų ūgio ateiviais. Tačiau reikėjo išmokti su jais vaikščioti, kas pareikalavo ir išankstinio pasiruošimo.

„Fiziškai įgyvendinti vaidmenį nebuvo lengva, nes užlipus nėra taip paprasta iškart surasti balansą, o juk reikėjo ne tik stovėti, bet ir judėti.

Todėl kelias laisvas dienas iki būsimo filmavimo rinkomės angare ir visi bandėmės, nes vėliau niekas nelauks, kol susitvarkysi. Viskas labai paprasta – jeigu tu negali, tada ima kitą, kuris gali. Bet jei nori būti ekrane, vadinasi, turi tai padaryti“, – pasakojo R.Spalinskas.

Paklaustas, ar patiko būti ateiviu, Rokas juokėsi, kad tai iš tiesų buvo įdomi patirtis, nors pareikalavusi ne tik fizinės ištvermės, bet ir varžiusi regėjimą: „Kai reikėdavo į filmavimą, mane aprengdavo ir uždėdavo šalmą, per kurį matydavau tik 20-30 procentų priekyje savęs, o po kojomis išvis nieko.“

Asmeninio albumo nuotr./Rokas Spalinskas filme „Skylin3s“
Asmeninio albumo nuotr./Rokas Spalinskas filme „Skylin3s“

Negana to, dalis filmavimų kaip tyčia išpuolė vienomis karščiausių tos vasaros dienomis, taigi, apsivilkus kostiumą po juo dar buvo ir labai karšta. R.Spalinskas puikiai prisimena tas dienas – scenos palapinių miestelyje buvo filmuojamos oro temperatūrai siekiant 33 laipsnius.

„Su tuo kostiumu ant tokios saulės buvo mažų mažiausiai sudėtinga. Pirmą kartą susidūriau su situacija, kad kūnas nuo karščio net pradeda atsijunginėti. Taip ir karščio smūgį gauti galima, tai gerai, kad turėjome su kuo keistis.

Aišku, buvo ir žmonių, kurie visą laiką mus saugojo, nešė vandens, ledukų, vėdino. Bet kostiumo viduje organizmas absoliučiai nekvėpavo. Tai buvo tokios sunkesnės dienos“, – įspūdžiais dalijosi Rokas.

Dirbo tarptautinė komanda

R.Spalinskas 15min papasakojo ir apie technines filmo „Skylin3s“ gamybos detales. Anot jo, filmavimai vyko 2019-ųjų vasarą, o nemaža dalis scenų buvo kuriama būtent Lietuvoje – kino studijoje Vilniuje. Rokas džiaugiasi dar kartą įsitikinęs, kad užsienio industrijos susidomėjimas Lietuva neblėsta.

„Tame pačiame pastate, beje, filmavo ir serialą „Černobylis“. Ten viskas vietoj – ir taip vadinamasis žaliasis kambarys, ir specialieji efektai“, – pridūrė pašnekovas.

Prie kino juostos kūrimo dirbo didelė tarptautinė komanda. Roką sužavėjo tai, kad visi buvo savo srities profesionalai.

„Tai aukščiausio lygio profesionalų komanda. Prodiuseriai, režisierius – amerikiečiai, kaskadininkų komanda – iš Vokietijos. Ispanai buvo atsakingi už kostiumus, o filmavo prancūzai kartu su didžiule lietuvių komanda“, – vardijo R.Spalinskas.

Jam pačiam „Skylin3s“ filmavimo aikštelėje teko praleisti apie 20 pamainų. Nusifilmavo ir aktyviose, kovos scenose, kurių metų lauke ant smėlio teko kautis su kitu „ateiviu“, ir tokiose, kai kone visą dieną teko tiesiog gulėti. Įdomus sutapimas, kad tai, kas rodoma pastarosiose scenose, iš dalies aktualu ir dabar, pandemijos laikais.

„Pagal scenarijų ir žmones, ir ateivius užpuolė virusas. Filmavimo angaras buvo paverstas ligonine, palatomis su lovomis, kur gulėjo tie užkrėsti ateiviai, ten juos gydė“, – įdomių detalių pažėrė Rokas.

Filmo užkulisiai – galerijoje:

Filmavosi kartu su pasaulinėmis žvaigždėmis ir garsia lietuvių aktore

R.Spalinskas anksčiau nė nesapnavo, kad filmuosis kartu su visame pasaulyje pripažintais aktoriais. Kino juostoje „Skylin3s“ vaidmenis sukūrė iš serialo „Sostų karai“, filmų „Matrica“, „Žvaigždžių kelias“ ar kitų pažįstami veidai – Jamesas Cosmo, Danielis Bernhardtas, Alexanderis Siddigas, Lindsey Morgan, Rhona Mitra.

„Su Jamesu Cosmo vaidinau palapinių miestelio scenoje. Buvo įdomu sutikti žmogų, kurį matai tokiuose serialuose kaip „Sostų karai“ arba filme „Troja“. Stovi per du metrus nuo Holivudo žvaigždės ir supranti, kad jis visiškai toks pats paprastas kaip ir bet kuris kitas žmogus“, – įspūdžiais dalijosi R.Spalinskas.

Tiesa, pripažino, kad galimybių pabendrauti su Holivudo žvaigždėmis nelabai turėjo – pagrindiniai aktoriai turėdavo nusifilmuoti nemažai scenų, tad laisvu metu, vertindami savo laiką, skubėdavo eiti ilsėtis į vagonėlius.

Žinoma, su kai kuriais aktoriais persimesti bent keliais žodžiais Rokui teko. Nei vienas iš jų jam nepasirodė aikštingas ar pasipūtęs.

„Pasikėlusių savo aplinkoje mes galime rasti visur – ar tai būtų įmonė, gaminanti baldus, ar vadybininkų kompanija, ar reklamos agentūra. O aš labai vertinu paprastumą. Manau, jis puošia žmogų, todėl džiaugiuosi, kad su tokiais žmonėmis susidūriau filmavimo aikštelėje – jie buvo visiškai paprasti, gerbė kitų darbą, buvo profesionalūs ir atsakingi. Tai ir yra svarbiausia“, – patikino Rokas.

Asmeninio albumo nuotr./Rokas Spalinskas filme „Skylin3s“
Asmeninio albumo nuotr./Rokas Spalinskas filme „Skylin3s“

Svarbų vaidmenį juostoje „Skylin3s“ sukūrė ir lietuvių aktorė, filme „Emilija iš Laisvės alėjos“ sužibėjusi Ieva Andrejevaitė, šiuo metu daugiausia besifilmuojanti užsienyje. Rokui taip pat teko su ja pabendrauti.

„Prieš tai jos nepažinojau, bet labai miela mergina. Buvo džiugu, malonu ir faina pasidžiaugti, kad mūsų viena tautiečių dalyvauja tokio dydžio produkcijoje“, – šyptelėjo R.Spalinskas.

Pamatykite, kaip buvo kuriamas filmas:

Svajoja apie daugiau galimybių kine

Nepaisant to, kad darbas „Skylin3s“ kino aikštelėje buvo fiziškai sunkus ir reikalaujantis daug ištvermės, Rokas tvirtai sako – ši patirtis buvo neįkainojama.

„Anksčiau nebuvau prie to prisilietęs, tik apie tai girdėjęs, skaitęs, bet kai pats konkrečiai su tuo susiduri, pamatai visą virtuvę, yra labai įdomu.

Aš pats esu scenos žmogus, profesionalioje teatro scenoje sukuosi jau gal 15 metų, bet tai, ką darai scenoje spektaklio metu, visiškai nieko panašaus į tai, kas vyksta filmavimo aikštelėje, nes, tarkim, per 12 valandų pamainą nufilmuojamos kokios penkios minutės filmo, filmuojama įvairiais rakursais, kartojama, montuojama“, – skirtumus tarp kino ir scenos įvardijo R.Spalinskas.

Filmo premjera JAV įvyko visai neseniai, gruodžio 18 dieną, todėl įvertinti kino juostos, kurioje ir pats nusifilmavo, Rokas dar nespėjo. Tačiau jau svajoja apie būsimus darbus kine – nors yra atlikėjas, o ne kino aktorius, susipažinęs su šia virtuve ja išties susižavėjo.

„Čia aš buvau po kostiumu, tai manęs praktiškai kaip ir nesimatė, tad įdomu suvaidinti ir lietuviškame kine, kur galėčiau panaudoti savo patirtį, kur būtų teksto. Tai viena didesnių mano svajonių.

Tai, ką darau dabar, ir yra mano gyvenimo kelias, myliu savo dabartinę veiklą, bet į kino filmų industriją dar tikrai norėčiau įkelti koją“, – neslepia Rokas.

Pašnekovas pripažįsta, kad gaunami vaidmenys priklauso ir nuo atsitiktinumų, sėkmės, tačiau tikisi, kad, kaip sako, ateis tokia diena, kai sutaps ir laikas, ir vieta, ir žmonės. O kol kas, kaip ir visi atlikėjai, gyvena nežinioje, nes dėl karantino nėra nei koncertų, nei spektaklių. Užtat laisvu metu ėmėsi naujos veiklos – pradėjo medituoti.

„Buvau apie tai skaitęs, bet nebuvau bandęs. Labai įdomu, labai užkabina ir labai padeda, ypač šiuo laiku, kai toks chaosas, didžiulė mišrainė ir į situaciją žmonės reaguoja itin skirtingai. Susidėti mintis, nusiraminti yra labai svarbu, tai džiaugiuosi, kad atradau šį pomėgį“, – pokalbį su 15min baigė R.Spalinskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius