Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Stebuklų“ plytelę Vilniuje sukūręs Gitenis Umbrasas: „Originalios idėjos ateina stebint horizontą“

Didžiausias mados festivalis FASHION VILNIUS tarp visų pristatomų madingų hobi rekomenduoja ir galerijų, kurios yra meniškų ir madingų idėjų šaltinis, aplankymą. Netoli Aušros vartų įsikūrusioje galerijoje AV17 pirmąją festivalio dieną, rugsėjo 11-ąją, bus atidaryta Vilniuje pasižymėjusio menininko Gitenio Umbraso paroda, kurioje bus pristatytos skulptūrinės kompozicijos iš akmens ir medžio.
Gitenis Umbrasas
Gitenis Umbrasas / „Vox Art“/Monikos Penkutrės nuotr.
Monikos Penkutrės nuotr./Gitenis Umbrasas
Monikos Penkutrės nuotr./Gitenis Umbrasas

G.Umbraso Vilniuje vardas daugeliui mažiau girdėtas ir matytas nei jo meninės idėjos, iškart tapusios madingais Vilniaus miesto reiškiniais, kaip pavyzdžiui, puikiai  žinoma „Stebuklo“ mozaikinė plytelė Katedros aikštės grindinyje arba „Meilės krantų“ užrašas Neries krantinėje.

Menininkas pelnytai apdovanotas Šv. Kristoforo statulėle „Už mažus ir didelius Vilniaus stebuklus“. Pats menininkas sako, kad madingos idėjos gimsta stebint horizontą. 

Monikos Penkutrės nuotr./Gitenis Umbrasas
Monikos Penkutrės nuotr./Gitenis Umbrasas

Mados festivalis FASHION VILNIUS kviečia susipažinti su menininko kūryba parodoje „Monumentaliukai“. Tai – iš Lietuvos pajūryje rastų nugludintų akmenų kompozicijos. 

Jungdamas įvairių faktūrų, dydžių ir atspalvių akmenis menininkas darbuose gilinasi ne tik į kuriamą formą, bet ir į pačią medžiagą, kurią naudoja – Baltijos jūros akmenėlius. „Monumentaliukų“ kūrimas autoriui – tai kadaise surinktų akmenėlių pritaikymas naujam gyvenimui, o taip pat prisiminimai iš vaikystės, kuomet iš akmenėlių dėliotos pirmosios kompozicijos.

Paroda galerijoje veiks iki spalio 4 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius