Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Stiklių“ savininko anūkas Tomas Zakarevičius pristatė rūbų kolekciją: madą susiejo su muzika

Tomas Zakarevičius, restorano „Stikliai“ savininko Romo Zakarevičiaus anūkas, pradeda verslininko karjerą. Ketvirtadienio vakarą „Stikliuose“ jaunas vaikinas pristatė savo prekės ženklo „Helø“ rūbų kolekciją, o prie pristatymo savo muzika prisidėjo ir dar du žinomų pramogų pasaulio atstovų sūnūs – Vakaris Žvagulis ir Lukas Turlajus.
Tomo Zakarevičiaus prekės ženklo „Helø“ rūbų kolekcijos pristatymas
Tomo Zakarevičiaus prekės ženklo „Helø“ rūbų kolekcijos pristatymas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Renginyje susirinko itin daug jaunimo, taip pat ir gerai žinomi veidai – Žilvinas Grigaitis, Romas Zakarevičius.

Pats kūrėjas sako, kad jo kurti drabužiai yra šiuolaikiški, jaunatviški, tačiau tiks kiekvienam, mėgstančiam laisvą, neįpareigojantį stilių ir, žinoma, vertinantiems patogumą. O pati mada vaikinui jau lyg į kraują įaugusi, mat jo mama Inga Zakarevičienė jau daugelį metų turi prabangių rūbų parduotuvę ir, be abejo, nuolat domisi mada ir naujovėmis. Taigi, Tomui tai taip pat neatsiejama gyvenimo dalis.

Ketvirtadienį vykusiame kolekcijos pristatyme prie Tomo prisijungė ir jo geri bičiuliai, taip pat pradedantys karjerą, dainininko ir verslininko Žilvino Žvagulio jauniausias sūnus Vakaris Žvagulis ir grupės „Quorum“ meno vadovo ir vokalisto Mariaus Turlajaus sūnus Lukas Turlajus.

Galerijoje – renginio akimirkos:

Vaikinai jau trejus metus kuria šiuolaikinę muziką. Vakaris šiuo metu muzikos mokosi ir studijuoja Londone, o kitais metais prie jo prisijungs ir Lukas. Vaikinai siekia išmokti muzikos meno subtilybių ir kurti tik kokybišką muziką ne tik Lietuvai, bet ir kitoms Europos ar net pasaulio šalims. O jų vienbalsiu nutarimu kokybei mokslas yra būtinas.

Kadangi visi trys bičiuliai – Tomas, Vakaris ir Lukas – yra seni draugai, savo karjeros pirmuosius žingsnius viešai nutarė žengti kartu. Taigi, „Stikliuose“ vyksiančiame kolekcijos pristatyme ne tik buvo galima pamatyti T.Zakarevičiaus kurtus rūbus, bet ir išgirsti jaunųjų muzikos kūrėjų darbus.

„Pati pirminė idėja buvo mano asmeninė – norėjau sukurti tiesiog paprastą drabužių kolekciją draugams, kuri būtų pardavinėjama būtent jiems. Tačiau netrukus sulaukiau pasiūlymo daryti viską rimčiau, tad po truputį plėtojome tą idėją, kol galiausiai sugalvojome, kad galime bendradarbiauti su Luku ir Vakariu, nes jie kuria muziką, o mes drabužius. Sutarėme, kad tapsime rėmėjais vieni kitų – jie koncertuos su mūsų drabužiais, tai bus tokia abipusė parama“, – apie verslo idėją pasakojo T.Zakarevičius.

Verslo mintis gimė prieš metus, o jos rimtesniam įgyvendinimui prireikė kelių mėnesių. Vaikinai pabrėžė, kad nepaisant to, kad juos sieja žinomos pavardės, jie viską darė patys – pirko medžiagas, jas pritaikė, filmavo klipą, o ir pristatymo renginį organizavo niekieno nepadedami, nes norėjo išbandyti save.

„Kiekviena diena buvo vis naujas iššūkis. Tačiau negaliu pasakyti, kad bent viena valanda darbo būtų buvusi kančia. Labai gera būti vienas šalia kito, dirbti kartu, nes gerai sutariame. Paleidome traukinį ir jis jau važiuoja“, – kalbėjo L.Turlajus.

Asmeninio albumo nuotr./ Vakaris Žvagulis, Lukas Turlajus, Tomas Zakarevičius
Asmeninio albumo nuotr./ Vakaris Žvagulis, Lukas Turlajus, Tomas Zakarevičius

Ir nors vaikinai pripažįsta, kad žinoma pavardė atveria daug durų, jie sako to nesureikšminantys, netgi įžvelgia ir ne tokią teigiamą to pusę. „Blogoji dalis ta, kad yra spaudimas, nes žmonės iš mūsų iškart daug tikisi“, – sakė V.Žvagulis.

Anot vaikinų, sprendimas susieti muziką ir drabužius atsirado labai natūraliai. Jų teigimu, muzika ir mada vienu metu geriau negu atskirai po vieną.

„Čia buvo pirmasis mūsų grupės testas. Žiūrėjome, kaip reaguoja publika, kaip priima mūsų muziką. Gavome patirties ir mąstysime, ką veikti toliau“, – sakė L.Turlajus.

Iškart po pristatymo vaikinai šmaikštavo, kad artimiausias jų planas yra gerai atšvęsti naują pradžią, o vėliau dirbs toliau – jau vasarą duris atvers internetinė prekės ženklo parduotuvė, po kurio laiko pasirodys ir nauja drabužių kolekcija. Luko ir Vakario planuose – pirmi singlai ir net albumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius