-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Studentų darbai Romos aukštosios mados savaitei suteikė neregėto polėkio

Per beveik penkias Romos aukštosios mados savaitės dienas nuo spindesio ir brangių audinių ima suktis galva. Galbūt todėl labai malonu pažvelgti į jaunų mados kūrėjų darbus, kuriuose netrūksta išradingumo ir fantazijos, nors drabužiai ir nėra brangūs.
Studentų darbų pristatymas
Studentų darbų pristatymas / „Accademia delle Belle Arti Frosinone“ nuotr.
Temos: 1 Mada

Frosinones vaizduojamojo meno akademijos studentai pristatė žiūrovus įkvėpusią kolekciją, kuri į Romos aukštosios mados savaitę įnešė naujų neįprastų vėjų.

Jaunieji dizaineriai ant mados takelio sujungė cirką ir teatrą, burleskos stilių ir šiuolaikškus audinius, atskiesdami kolekciją liūdnomis kasdienybės gaidomis. Spektakliui akompanavo akordeonas, kuriuo grojo smokingu vilkintis žiūrovų salėje įsitaisęs gatvės muzikantas.

Spektaklis ant podiumo atrodė neįprastas ir gniaužė kvapą melancholija. Salėje tvyrojo keista nuotaika – lyg liuzija, lyg sapnas, tuo pat metu ir liūdnas, ir pilnas aistros.

Drabužiai žavėjo žakardiniais audiniais su gausybe Marijos Antuanetės laikus primenančių krinolinų. Trumpučiai švarkeliai derėjo prie pūstų rauktų sijonukų, išpuoštų senoviškais mezginiais.

Modelius demonstravo ne profesionalios manekenės, o eilinės studentės, tačiau spektaklis prilygo profesionaliam teatrui ir Romos publika negailėjo aplodismentų. Modeliai priminė senoviškas brangias lėles iš keramikos. 

Ypač originaliai atrodė smarkiai suveltų plaukų šukuosenos – tai buvo tikri meno šedevrai, su niekuo nepalyginami, verti muziejaus.

J.J.

„Accademia delle Belle Arti Frosinone“ nuotr./Studentų darbų pristatymas
„Accademia delle Belle Arti Frosinone“ nuotr./Studentų darbų pristatymas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius