-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stumbrai papuošė gražiausią savo eglę: atskleidė ypatingą tradiciją Kūčių vakarą

Ingos ir Aivaro Stumbrų namuose sužibo žaliaskarė – auksiniais ir raudonais atspalviais padengta gražuolė. Šeima ją papuošė likus vos kelioms dienoms iki Šv. Kūčių, kad namuose, anot Ingos, kelias savaites būtų galima jausti tikrą miško kvapą. Negana to, švenčių dienomis prie jos vyksta ir gražios tradicijos – vaikai deklamuoja eilėraščius, žaidžiami žaidimai.
Inga Stumbrienė su šeima
Inga ir Aivaras Stumbrai su vaikais, jų Kalėdų eglė / Dariaus Kučio nuotr.

Šią savaitę Lietuva ir vėl pasipuošė žvilgančia sniego skraiste, o su ja lietuvių namuose nušvito dar daugiau kalėdinių eglučių. Šventinę nuotaiką tradiciškai sukūrė ir verslininkė Inga Stumbrienė.

Pasirodo, ji eglutę puošia likus savaitei iki švenčių. O už to slepiasi reikšminga mintis.

„Mes norime pasipuošti šiek tiek anksčiau, bet ne per anksti, kad eglutė porą savaičių išliktų žalia ir graži“, – 15min atskleidžia Inga.

Pašnekovė teigia, kad jai patinka ir iš miško parneštos eglutės kvapas. Sako, kad visada norisi, jog Kalėdos būtų gyvos ir kvapnios, todėl ir eglė turi būti atitinkama: „Norisi, kad namuose jaustųsi Kalėdos.“

Dariaus Kučio nuotr. /Inga Stumbrienė su šeima
Dariaus Kučio nuotr. /Inga Stumbrienė su šeima

Ir šiemet ant Stumbrų šeimos žaliaskarės – raudoni ir auksiniai atspalviai. Jais pasirūpino pati Inga, kuri kiekvienais metais stengiasi įsigyti vis naujų ir gražesnių žaisliukų.

„Iš tikrųjų aš turiu sukaupusi pakankamai daug įvairių žaisliukų. Turiu netgi tokių, kuriuos paveldėjau iš savo prosenelių – jie stikliniai ir man labai brangūs.

Vis dėlto kiekvienais metais stengiamės pirkti tokius, kurie tiktų prie vyraujančių dekoravimo tendencijų. Na, bet kaip ir visiems sakau – nesivaikykite jokių tendencijų, o puoškite eglutę taip, kaip jums patiems miela ir gražu“, – šypteli ji.

Kol ant eglutės Inga kabino žaisliukus, namuose vyko ir kitas darbas – vyras Aivaras su sūnumi Gabrieliumi puošė namus lemputėmis, o dukra Estela gamino imbierinį namelį.

„Turime tokią tradiciją, kai vieni dekoruoja, kiti gamina, o ir namelis šįkart tapo labai, labai gražus“, – džiaugiasi I.Stumbrienė.

Pasiteiravus, ar vaikai bei ji pati laukia Kalėdų Senelio apsilankymo, ši net nedvejodama atšauna: „Be abejo!“.

„Čia ir yra švenčių žavesys, kai susitinkame su giminėmis, laukiame Kalėdų Senelio, turime laisvalaikį, kai galime pabūti visi kartu, pabendrauti. Tai tikrai yra gražiausios metų šventės“, – tikina I.Stumbrienė.

Dariaus Kučio nuotr. /Inga Stumbrienė su dukra
Dariaus Kučio nuotr. /Inga Stumbrienė su dukra

Be to, dovanos į šeimos namus pasipila ne tik Kalėdų rytą, bet kelis kartus – per Šv. Kūčias, dvi Kalėdų dienas ir Naujuosius metus. O jų dydis priklauso nuo dar vienos gražios šeimos tradicijos.

„Kūčias švenčiame pas mano močiutę, kur organizuojame žaidimų vakarą-viktoriną, o vėliau po žaidimų visi turi pasakyti eilėraštį ir už jį yra gaunama dovanėlė. Čia tokia kaip padėka Seneliui Šalčiui.

Todėl visą gruodį vaikai stengiasi mokytis kuo ilgesnius, sunkesnius eilėraščius apie žiemą, kad ta dovanėlė būtų kuo didesnė“, – šeimos tradicijas atskleidžia I.Stumbrienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius