-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žavioji šturmanė Irina Jankovskaja: „Mane visada rasite ten, kur vyksta ralis“

Būna savaitgalių, kai miesto gatvėse jos nesutiksi, o pamatęs ją savo stichijoje, gali nerasti progos jos užkalbinti. Jeigu vis tik pavyks, tai šią greitį mėgstančią merginą galėsi nufotografuoti, tačiau sustabdytoje akimirkoje ji dažniausiai susikaupusi sėdės sportiniame automobilyje – vilkėdama sportinę aprangą, su šalmu, rankose ji laikys sąsiuvinį su neaiškiais ženklais.
Irina Jankovskaja
Irina Jankovskaja / Giedriaus Bubliausko nuotr.

Ji – vilnietė Irina Jankovskaja, nuo 2006-ųjų sukasi ralio virtuvėje, tačiau kaip šturmanė žinoma tik nuo 2009 metų. Savo karjerą Irina pradėjo vienos komandos serviso zonoje, o į ralio elito kalną užkopė tikrai ne per dieną.

„Tai juodas darbas. Moterims ralyje įsitvirtinti labai sunku ir pirmiausia jos patiria psichologinį spaudimą. Tačiau kartą apsigynusi savo pozicijas, esi visų gerbiama. Esu sulaukusi pagyrų ar patarimų iš tokių šturmanų, kaip Žilvinas Sakalauskas. Jausmas – nepakartojamas“, – sakė viena garsiausių šturmanių I.Jankovskaja.

2012 metų Lietuvos automobilių ralio čempionate ši šturmanė važiavo kartu su „Playboy“ modeliu iš Rusijos Inesa Tuškanova. O šiais metais ji yra Remigijaus Dermanto ekipažo dešinioji ranka.

„Man patinka ralis, jo metu patiriamos emocijos, adrenalinas, žiūrovų ovacijos ir, žinoma, finišas. Aišku, būna ir juodų dienų šiame sporte, bet tai užgrūdina. Kai vyksta ralis – aš gyvenu”, – spindinčiomis akimis kalbėjo Irina.

(Arturo Igaveno nuotr.)/Remigijus Dermantas ir Irina Jankovskaja
(Arturo Igaveno nuotr.)/Remigijus Dermantas ir Irina Jankovskaja

Nors per metus moteris dalyvauja maždaug dešimtyje ralio varžybų, šiais metais jos ekipažas dalyvavo dar tik keturiose varžybose. Jos sąskaitoje „Vilniaus ralis“, „Kauno ruduo 2013“ ralis ir kiti, tačiau  mergina džiaugiasi šių metų vasaros pradžioje įvykusiame ralyje „Saulė 777“ iškovota pirmąja vieta 3/L8 klasėje.

Prisiekę ralio sirgaliai žino, kad tai padaryti birželį buvo tikrai nelengva – R. Dermanto automobilis rodė savo kaprizus. „Bet tai tik dar labiau nuteikė kovai“, – optimizmu tryško Irina. Taurių kolekcija po truputį vis didėja, bet, kaip sako šturmanė, tai nėra pagrindinis rodiklis.

„Pirmiausia, reikia puikaus vienas kito supratimo tarp vairuotojo ir šturmano, mokėjimo sveiku protu pažvelgti į iškilusias problemas, valdyti stresines situacijas, mokėti pralaimėti ir neužriesti nosies nugalėjus. Be abejo, svarbi ir gera atmosfera visoje komandoje.“

Giedriaus Bubliausko nuotr./Irina Jankovskaja
Giedriaus Bubliausko nuotr./Irina Jankovskaja

Irinai Jankovskajai teko paragauti ne vien tik lietuviško ralio, mergina pernai dalyvavo prestižiniame „Master Show“ Maskvoje bei išbandė šturmanės amatą Lenkijos trasose, kur vyko Europos ralio čempionato etapas.

„Vienas savaitgalis mieste, kitas jau, žiūrėk, ir ralio trasoje – smagu, kai  patinka tai, ką darai. Jei nerandate manęs mieste, ieškokite ten, kur vyksta ralis”, – tikino moteris.

Jūsų dėmesiui – siūlome pasižiūrėti, kaip atrodo ralio virtuvė I.Jankovskajos akimis:

VIDEO: Irina Jankovskaja 2012-2013 metų raliuose

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius