Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Su dvyniais Turkijoje atostogavę Zvonkai: „Pirmos naktys buvo bemiegės, o vėliau – pasaka“

Deivydas ir Katažina Zvonkai kartu su mažaisiais dvyniais Kornelija ir Donatu neseniai grįžo iš poilsinės kelionės Turkijoje. Nors Zvonkų atžaloms dar nėra net dvejų metų, šeima paneigia mitą, kad kelionės su mažais vaikais kelia daug rūpesčių. „Svarbu išsirinkti tinkamą kelionę“, – įsitikinusi Katažina.
Katažinos ir Deivydo Zvonkų šeimos atostogų akimirka
Katažinos ir Deivydo Zvonkų šeimos atostogų akimirka / Asmeninio albumo nuotr.

15min K.Zvonkuvienė pasakojo, kad kartu su draugų kompanija septynias dienas ilsėjosi Turkijos kurorte Beleke. Tai – jau trečia Zvonkų kelionė į užsienį su vaikais.

„Nėra net ką pridurti – įspūdžiai fantastiški. Žinoma, pirmos kelios dienos yra skirtos vaikų adaptacijai. Draugai klausinėjo, ar vežamės kokią auklę, padėjėją. Kai atsakydavome, kad ne, linkčiojo galvomis ir stebėjosi, tai koks gi čia poilsis. O mums iš tikrųjų buvo nuostabus poilsis. Šis kartas, lyginant su praėjusiomis kelionėmis, ypatingas tuo, kad stebime jau visai kitokius vaikų pasiekimus, jau tas amžius, kai pradėjo bendrauti, viskuo domėtis“, – džiaugėsi K.Zvonkuvienė.

Asmeninio albumo nuotr./Katažinos ir Deivydo Zvonkų šeimos atostogų akimirka
Asmeninio albumo nuotr./Katažinos ir Deivydo Zvonkų šeimos atostogų akimirka

Katažina pasakojo, kad kelios pirmos kelionės dienos nebuvo lengvos – vaikams buvo daug pagundų, teko priprasti prie kitokio klimato, maisto.

„Pirmos naktys buvo bemiegės, tačiau nuo pat pradžių nusiteikėme, kad bus taip. Būtume nustebę, jeigu būtų buvę kitaip. Tačiau po kelių dienų viskas klostėsi puikiai. Kai vaikai apsiprato su aplinka, buvo pasaka. Pailsėjome tiek fiziškai, tiek dvasiškai“, – juokėsi K.Zvonkuvienė.

K.Zvonkuvienė teigė, kad su šeima norėjo kuo labiau pailsėti nuo darbų, todėl visą savaitę praleido viešbutyje, kuriame nestigo įvairiausių pramogų.

„Neplanavome kažkur keliauti, vaikams vos vos dar reikėtų paaugti. Viešbutis tikrai geras, o su teritorija pažindinomės visą savaitę. Vakarais vykdavo labai gera programa, vaikai išsižioję žiūrėjo. Užteko to pilnai – kiekvieną dieną buvome gryname ore, prie jūros. Kai Lietuvoje daug darbų, per atostogas norisi tiesiog pagulėti“, – sakė K.Zvonkuvienė.

Asmeninio albumo nuotr./Katažinos ir Deivydo Zvonkų šeimos atostogų akimirka
Asmeninio albumo nuotr./Katažinos ir Deivydo Zvonkų šeimos atostogų akimirka

Ne pirmą kartą Turkijoje buvusi Katažina vardijo atostogų šioje šalyje pliusus. Pirmiausia, ten šilta, antra – neilgas skrydis ir, svarbiausia, viešbutyje yra viskas įskaičiuota, todėl dėl nieko nereikia sukti galvos. Taip pat buvo svarbu ir tai, ar viešbutyje yra pramogų vaikams.

„Šie norai buvo išpildyti su kaupu. Keliavome po pasaulį, kai dar neturėjome vaikų, bet tą atnaujinsime tuomet, kai jie šiek tiek paaugs. Čia pilna įvairaus maisto, galima tiesiog gulinėti prie baseinų ar prie jūros. Viskas visu šimtu procentų pateisino mūsų lūkesčius“, – sakė Katažina.

„Medaus mėnesio skridome į Kubą, tai jei tokį atstumą reikėtų dabar skristi, būtumėme išprotėję po kelionės. Jeigu būtų pasirinkimas, rinkčiausi tolimąjį variantą, bet kai vaikai paaugs, vėl galėsime važiuoti į Kubą“, – juokėsi K.Zvonkuvienė.

Asmeninio albumo nuotr./Katažinos ir Deivydo Zvonkų šeimos atostogų akimirka
Asmeninio albumo nuotr./Katažinos ir Deivydo Zvonkų šeimos atostogų akimirka

Nors spalį Turkijoje jau baigiasi saulėtas sezonas, Katažina pasakojo, kad šįkart džiaugėsi ypač gerais orais.

„Didžiausias stebuklas buvo tuomet, kai paskutinę dieną grįžome iš paplūdimio. Nuėjome į viešbučio registratūrą grąžinti raktų, o už lango staiga viskas apsiniaukė – atrodė lyg būtų pasaulio pabaiga. Kaip dėjo lyti, maža nepasirodė... Mums labai pasisekė“, – 15min pasakojo K.Zvonkuvienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius