Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 18 /16:30

Su ramentais posėdyje pasirodžiusio S.Martinavičiaus teismas nepasigailėjo: skyrė 1,5 metų laisvės apribojimo

Pirmadienį Kauno apylinkės teisme paskelbtas nuosprendis verslininko Sigito Martinavičiaus byloje. Jis buvo kaltinamas smurtu prieš savo buvusią sutuoktinę.
Sigitas Martinavičius
Sigitas Martinavičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Verslininkui S.Martinavičiui buvo pateikti kaltinimai pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį „Fizinio skausmo sukėlimas arba nežymus sveikatos sutrikdymas“. Už tai kaltinamajam grėsė viešieji darbai, areštas, laisvės apribojimas arba jos atėmimas iki 2 metų.

Daugiau nei prieš metus buvusi sutuoktinė Natalija Martinavičienė kreipėsi į pareigūnus kaltindama vyrą smurtu. Po daugiau kaip 13 metų trukusio vedybinio gyvenimo tai tapo priežastimi skyryboms, jos įvyko 2018-ųjų lapkritį. Tačiau teismo durys po skyrybų sutuoktiniams neužsivėrė, nes surinktų duomenų dėl smurto artimoje aplinkoje pakako, kad būtų pradėtas ikiteisminis tyrimas ir baudžiamoji byla prieš S.Martinavičių. O tai reiškė dar vieną teismų karuselę.

Liepos 18-ąją baudžiamojoje byloje padėtas šioks toks taškas. Išklausyti nuosprendžio atvyko abi pusės.

S.Martinavičius teisme pasirodė su ramentais. Prieš kurį laiką vyras namuose patyrė kojos traumą.

Kauno apygardos teismas S.Martinavičių pripažino kaltu ir nuteisė 1 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausme įpareigojant būti namuose nuo 24 valandos iki 5 valandos ryto (jei tai nesusiję su darbu).

Be to, S.Martinavičius turės sumokėti 2 500 eurų į nukentėjusių nuo smurto asmenų fondą, dalyvauti smurtą mažinančiose programose.

Natalijai Martinavičienei kaltinamasis turės atlyginti 2 000 neturtinės žalos.

Po nuosprendžio paskelbimo S.Martinavičius kaltino buvusią sutuoktinę melu ir noru praturtėti, neva ši byla susijusi su skyrybomis.

N.Martinavičienė dėkojo pareigūnams, atlikusiems darbą iki galo, džiaugėsi tokiu teismo sprendimu. Atsakydama į buvusio sutuoktinio mestus kaltinimus dėl noro praturtėti, menininkė priminė, kad Sigitui liko visos abiejų valdytos įmonės. Todėl sakyti, kad ji dėl skyrybų praturtėjo yra mažų mažiausiai netiesa.

Papuošalų kūrėja ragino moteris, patiriančias smurtą, netylėti.

Papuošalų kūrėja ragino moteris, patiriančias smurtą, netylėti.

„Yra puikių darbuotojų, pareigūnų, kurie puikiai atlieka savo darbą ir mano pavyzdys tą įrodo“, – sakė S.Martinavičienė.

VIDEO: S.Martinavičius sprendimą skųs, N.Martinavičienė ragino moteris netylėti

„Teismas, ištyręs baudžiamojoje byloje esančius įrodymus, padarė išvadą, kad kaltinimai S.Martinavičiui smurtavus prieš sutuoktinę pasitvirtino. Jo kaltė visiškai įrodyta nukentėjusiosios ir liudytojų parodymais bei rašytiniais įrodymais. Nėra pagrindo abejoti nukentėjusiosios duotų parodymų nuoširdumu ir tikrumu“, – rašoma teismo nuosprendyje.

51-erių S.Martinavičius taip pat turės padengti nukentėjusiajai 1 200 Eur siekiančias advokato išlaidas, pažymima Kauno apylinkės teismo pirmininko padėjėjos ryšiams su žiniasklaida ir visuomene Vaidos Bytautės ketvirtadienį paviešintame pranešime.

Be to, teismas S.Martinavičių įpareigojo dalyvauti smurtinį elgesį keičiančiose programose. Tai jis turės padaryti per šešis mėnesius nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos.

Svarstant bylą nustatyta, kad jis nuo 2016 m. balandžio iki 2018 m. rugsėjo vidurio keturis kartus savo namuose ir darbovietėje smurtavo prieš nukentėjusiąją.

Kaltinamasis teigė, kad „visa byla sukurta nukentėjusiajai siekiant naudos civilinės santuokos nutraukimo ir turto dalybų byloje.“

Nors kaltinamasis teigė, kad „visa byla sukurta nukentėjusiajai siekiant naudos civilinės santuokos nutraukimo ir turto dalybų byloje“, tačiau teismas pažymėjo, kad judviejų skyrybų byla baigta bendru sutarimu, draugiškai pasidalijus šeimos turtą, todėl šiai baudžiamajai bylai jokios įtakos santuokos nutraukimo byla negalėjo turėti.

Nuosprendis gali būti skundžiamas per 20 dienų. Nuteistas vyras sakė teismo sprendimą skųsiąs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius