-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su vėžiu į kovą stojusi A.Čekuolio žmona Edita – atvirai, kas padėjo įveikti mirties baimę

Praėję metai Algimanto ir Editos Čekuolių šeimai buvo pilni iššūkių – bėgant metams keičiasi poros santykiai, keičiasi ir savęs supratimas, tačiau būta ir labai skausmingų akimirkų. Editai teko išgirsti vėžio diagnozę, tačiau dabar pora gyvena Kūčių laukimu ir tiki, kad kiti metai atneš taip lauktą sveikatą.
Algimantas Čekuolis ir jo žmona Edita Čekuolienė
Algimantas Čekuolis ir jo žmona Edita Čekuolienė / 15min nuotr.

„Kūčios – kažkoks stebuklų metas, prieš du metus kai tai prasidėjo, Algimantas buvo ligoninėje. Aš nešiau maistą ir prisiminiau, kad neturiu kalėdaičio, į bažnyčią nebespėsiu. Galvoju, kaip bus, taip bus ir atvažiuoju į ligoninę, o ten prie Algimanto lovos sėdi kunigas Doveika. Jis sako: pamačiau Algimantą, atnešiau jam kalėdaitį“, – apie Kūčių stebuklus LRT laidai „Stilius“ kalbėjo E.Čekuolienė

Pastarieji metai daug ką pakeitė poros gyvenime, pakeitė ir didžiąsias metų šventes. Dabar žinomos poros Kūčios – visai kitokios. Anksčiau, pora buvo pasidavę masinei psichozei, ruošdavo dvylika patiekalų. Tačiau šiemet pirmą kartą jiedu prie Kūčių stalo sės dviese.

„Sū anūkais kalbėsimės telefonu. Man nereikia ypatingos eglutės ar ypatingų puošmenų. Kodėl? Man jau 87-os Kūčios. Užtenka atsisėsti prie stalo“, – sakė A.Čekuolis.

„Aš supratau, kad Kūčios yra tokia vieša išpažintis savo giminei bei artimiesiems. Ne tik ką gero padarei, ne tik dovanos, bet ir kas buvo ne taip. Pagalvojimas apie metus prie stalo“, – LRT televizijos laidoje „Stilius“ teigė Edita Čekuolienė, neseniai patyrusi itin sunkų gyvenimo periodą.

O pagalvojimų buvo visokiausių. Šiemet Edita netikėtai sužinojo apie klastingą ligą. Psichologė neslepia – išgirsta diagnozė išgąsdino tiek ją pačią, tiek Algimantą. Tačiau šiandien apie ligą Edita stengiasi kalbėti be kruopelės savigailos.

Psichologiją išmananti moteris nepasidavė ir atvirai sako, kad klastingą ligą priėmė kaip didžią gyvenimo pamoką.

Esu dėkinga gydytojams, kitiems pagalbininkams, artimiesiems, kurie viską darė, kad mane ne tik palaikytų, bet padėtų mano stiprybei suprasti, kodėl taip man atsitiko.

„Tai vėžys, ne paslaptis. Jis buvo pakankamai išplitęs, ketvirta stadija. Esu dėkinga gydytojams, kitiems pagalbininkams, artimiesiems, kurie viską darė, kad mane ne tik palaikytų, bet padėtų mano stiprybei suprasti, kas aš esu ir kodėl taip man atsitiko. Aš labai greitai supratau, kiek nedaug turiu laiko. Suvokiau, jog gavau gyvenimo pamoką“, – atvirai kalbėjo E.Čekuolienė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Algimantas Čekuolis su žmona Edita Čekuoliene
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Algimantas Čekuolis su žmona Edita Čekuoliene

Edita laidoje sakė, kad buvo visokių momentų – nebenorėjo ir gyventi: „Pasižiūrėjau į vasarinę suknelę ir pagalvojau, kad gal man jos nebereikės, gal aš numirsiu iki kitos vasaros, kam man ją pirkti. Gydytoja mane labai išbarė, atėjusi pas ją kitą kartą aš labai norėjau paguodos. Ji man pasakė, kad aš nesu vargšė, aš jau ligą įveikiau. Ir tada mano supratimas pasikeitė.“

Algimanto Čekuolio žmona viltingai žiūri į ateitį. „Džiaugiuosi, jog gavau tik pastuksenimą, manau, iš karto po Kūčių sužinosiu, jog esu sveika“, – sako Edita.

Iš Čekuolių veržlumo, optimizmo ir tvirto charakterio galėtų pasimokyti kiekvienas. Prieš porą metų A. Čekuolis susižeidė šlaunikaulį, trauma privertė sulėtinti gyvenimo tempą, tačiau su lazdele po namus vaikštantis žurnalistas šypsosi – atsirado dar daugiau laiko knygoms rašyti, o literatūra – rašytojo gyvastis.

„Man literatūra dabar kaip virvė, už kurios aš laikausi. Tai galimybė išlipti iš mirties liūno. Man 87-eri, tad tai gali nutikti bet kada. Pastebėjau, kad jei nerašau ilgesnį laiką, imu sirgti, net smegenys aptemsta. Ir šlubuoju, kartą net kritau smegenims aptemus“, – sako A.Čekuolis.

Kūčių diena Čekuoliams – ypatinga. Algimantas ir Edita susituokę prieš dvidešimt metų, šiandien abu šypsodamiesi prisimena, kad įteisinti savo santykius pasirinko Kūčių dieną – esą dėl ilgamečio televizijos laidų vedėjo populiarumo.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Edita ir Algimantas Čekuoliai
Luko Balandžio / 15min nuotr./Edita ir Algimantas Čekuoliai

Tą kartą nė vienas žurnalistas nesužinojo apie įvykusias slaptas Čekuolių vestuves. Ir kiekvienų Kūčių vakarienės metą Algimantas ir Edita pirmiausia pasveikina vienas kitą sutuoktuvių proga.

Sutuoktiniai laidoje „Stilius“ prisipažino, jog per dvidešimt santuokos metų neprireikė gesinti šeimos gaisrų. Ir nors jųdviejų santykiuose dominuoja ironija, viską valdo pagarba vienas kitam. Jau nieko nebestebina, kad vienas į kitą Čekuoliai kreipiasi „Jūs“. Be to, Algimantas tikina, metams bėgant keičiasi ir sutuoktinių vaidmenys šeimoje.

„Aš noriu pasakyti jaunavedžiams, jog visada pirmus metus vyras bus „gaspadorius“ namuose. Antrus, trečius dar būsi namų šeimininkas, bet kuo toliau, tuo labiau žmona perims valdžią į savo rankas. Aš truputį pabandau su Edita ginčytis, bet nustoju“, – sako Algimantas Čekuolis.

Šį rudenį atšventęs 87-ąjį gimtadienį, žurnalistas su šypsena kalba apie savo amžių. „Viduje esu jaunas, kaip velnias“, – šypsosi televizijos legenda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius