Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 08 21

Sudaužytų širdžių virpintojas „Rhye“ stebuklingu balsu užbūrė Vilniaus publiką

Antradienio vakarą Vilniaus Universiteto Botanikos sode tvyrojo magiška emocija. Čia ypatingą koncertą surengė įsimylėjusių ir sudaužytų širdžių virpintojas – unikalaus balso savininkas Miloshas ir jo gyvenimo projektas „Rhye“.
„Rhye“ koncerto Botanikos sode akimirka
„Rhye“ koncerto Botanikos sode akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Po atviru dangumi vykęs pasimatymas su „Rhye“ buvo išskirtinis – čia Miloshas ir jį lydinti kompanija iš Los Andželo pristatė vasarį išleistą naują albumą „Blood“. Tad nenuostabu, jog į Vilniaus pašonėje įsikūrusį parką sugūžėjo ir muzikos magija mėgavosi išskirtinai gausiai susirinkusi publika. Koncerte apsilankė ir Rūta Meilutytė, Beata Tiškevič, Saulius Baradinskas.

Tiesa, lietuviams „Rhye“ muzikos garsai nėra naujiena. Čia jie lankosi antrą kartą – muzika skambėjo ir menų fabrike „Loftas“, o bilietai į koncertą buvo staigiai išpirkti.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Saulius Baradinskas, atlikėjas „Junior A“, Beata Tiškevič
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Saulius Baradinskas, atlikėjas „Junior A“, Beata Tiškevič
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Rhye“ koncerto Botanikos sode akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Rhye“ koncerto Botanikos sode akimirka

Ištikimus grupės gerbėjus žavi ne tik užburianti muzika, bet ir atlikėjo Milosho savitumas. Kai pasirodė pirmasis albumas „Woman“, tiesiog draskantis klausytojų širdis, teko palaukti, kol paaiškėjo, kas gi šio įstabaus balso savininkas. „Rhye“ slėpė savo veidą, vardą ir tapatybę.

Dauguma tik vėliau sužinojo, kad šis aukštas, jausmingas balsas priklauso ne moteriai, o vyrui. „Norėjome, kad žmonės tiesiog klausytųsi muzikos ir patys susikurtų savo patirtį“, – dabar sako Miloshas.

Antradienio vakarą pagrindinę vakaro žvaigždę apšildė lietuviai „Golden Parazyth“. Visa publika jų muzikos ramiai klausėsi per visą pievelę susėdę ant dekių. Tačiau vos pagrindiniai muzikantai žengė į sceną, juos pasitiko stovėdami.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Golden Parazyth“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Golden Parazyth“

Koncertas prasidėjo violončelės ir smuiko duetu – Miloshas, grupės lyderis, matyt, tai dedikavo savo smuikininkui tėvui ir vaikystei, kai dar pats griežė violončele.

Ir vos tik jis prisilietė lūpomis prie mikrofono, Botanikos sodą užplūdo tokia ramybė, tokia ramuma, toks saugumo jausmas. Publika nuščiuvo, visi pašnekesiai baigėsi, įsivyravo tik tyra muzika.

Per muzikos intarpus pirmojoje dainoje pats Miloshas žengė į scenos galą ir kartu su visa grupe mušė būgną. Perkusijos jam taip pat jokia naujiena, jis paauglystėje grojo ne vienoje grupėje.

„Kaip jūs jaučiatės? Koks gražus vakaras! Ačiū, kad jūsų tiek susirinko! Tai pasilinksminkime“, – besišypsodamas tarė grupės „Rhye“ vokalistas.

Jo itin lengvas falcetas, atrodo, neturi lygių. Jam jokia dinamika, jokia tonacija ne problema. Viskas skamba taip švelniai, taip romantiškai – nesišypsoti nuo tokios aukštos klausės tiesiog neįmanoma.

Daugiau koncerto akimirkų – galerijoje:

Su Miloshu scenoje grojo pianistė, bosistas, gitaristas, būgnininkas, smuikininkas ir violončelinininkė, kuri kartais išsitraukdavo tromboną. Jų visų sukurtos tiesiog magiškos atmisferos gerbėjai klausėsi net užsimerkę. Kartu panirę į stebuklingą muziką. Kartais su griežtesniu ritmu, kartais – su itin ramiu. Bet panardinančios kažkur giliai ir labai intymiai.

„Džiaugiuosi, kad atradau Europos G tašką anksčiau nei popiežius“, – pajuokavo Miloshas, priminęs pastarųjų dienų aktualijas dėl garsiai per visą pasaulį nuaidėjusios reklamos „Vilnius – Europos G taškas“ ir kitą mėnesį į Lietuvą atvykstančio popiežiaus.

Koncertui einant į pabaigą, čia pasigirdo ir ritmingesnė muzika, prajudinusi publiką šokti. O Milosho unikalus tembras suskambėjo dar kitaip. Botanikos sodas tokiai „Rhye“ sukurtai magijai tiko tiesiog idealiai.

Jų koncerte apsijungė visa paletė emocijų – geismas, vienatvė, erotika, meilė, persimaišęs ir su visiems pažįstamu išsiskyrimo jausmu.

Gerbėjų širdis „Rhye“ užkariavo savo nuoširdumu. Kai kūryba gimsta iš aistros mylimoms moterims, muzika artima ir suprantama visiems, kurie bent kartą mylėjo. Dainuoti net apie pačius intymiausius jausmus „Rhye“ nėra tabu.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Rhye“ koncerto Botanikos sode akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Rhye“ koncerto Botanikos sode akimirka

„Per koncertus matau daug verkiančių žmonių. Tai nepaprastai gražūs momentai. Jie stovi apsikabinę savo mylimą žmogų ir jų akyse blizga ašaros. Būtent tokios reakcijos ir siekiu“, – prisipažįsta muzikantas.

Koncerto metu skambėjo dainos ir iš antrojo albumo „Blood“, kurio globą perėmė „Loma Vista Recordings“ leidykla.

Už viską, ką gerbėjai mato ir girdi antrame albume, turėtų dėkoti pačiam autoriui. Miloshas netgi režisavo užburiančius „Rhye“ vaizdo klipus. Albumo viršeliui jis taip pat nufotografavo nuogą savo mylimąją. Įdomi detalė – pirmojo albumo viršelyje taip pat nuoga nusifotografavo tuometinė jo žmona.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Rhye“ koncerto Botanikos sode akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Rhye“ koncerto Botanikos sode akimirka

Pernai „Rhye“ įrašė bendrą kūrinį „Break Apart“ su elektroninės muzikos žvaigžde Bonobo. Šis darbas Bonobo albume „Migration“ įrašytas antruoju numeriu. Pats albumas buvo nominuotas net dviem „Grammy“ apdovanojimams. Jo balsas taip pat skamba ir kito „Grammy“ nominanto J.Views albume „401 Days“.

„Planavau su „Rhye“ pagroti kokius 15 koncertų. O baigėsi tuo, kad per 4 metus sugrojome beveik 500. Niekas su tuo pačiu albumu nekoncertuoja taip ilgai, bet mes vis gaudavome tiesiog neįtikėtinų pasiūlymų groti“, – pasakoja Miloshas.

Pirmąjį „Rhye“ albumą Miloshui padėjo įrašyti danų prodiuseris Robinas Hannibalas, Vilniaus klube „Tamsta“ koncertavusios grupės „Quadron“ narys. Pastarasis ilgai buvo laikomas ir „Rhye“ nariu. Tik daug vėliau Miloshas paaiškino, kad „Rhye“ tėra jis vienas. Dabar jis kuria ir koncertuoja su visai kitais muzikantais.

VIDEO: Rhye - Song For You (Music Video)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius