-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sukčiai rado naujų aukų: internete platina klaidingą informaciją apie Gintarę Gurevičiūtę

Dar pavasarį saugumo ekspertai užfiksavo naują sukčiavimo būdą, kuriuo, pasitelkus žinomų žmonių veidus, buvo raginama investuoti į kriptovaliutas. Į interneto sukčių pinkles įkliuvo ir žinoma televizijos laidų vedėja Gintarė Gurevičiūtė. Į ją per pastarąsias dienas kreipėsi daugybė žmonių, pastebėjusių, kad jos veidas naudojamas kriptovaliutų investicijoms populiarinti.
Gintarė Gurevičiūtė
Gintarė Gurevičiūtė / Ekrano nuotr.

Gintarė Gurevičiūtė 15min pasakojo, kad pirmosios žinutės apie jos veido ir vardo naudojimą ją pasiekė prieš porą dienų. Jose Gintarei pranešta, kad socialiniuose tinkluose plinta straipsnis, kuriame naudojama jos nuotrauka ir vardas bei pateikiamas toks tekstas: „Gintarė Gurevičiūtė, investavusi į naują kriptovaliutų sistemą, uždirbo daugiau nei 3 mln. eurų ir teigia, kad šia sistema gali pasinaudoti kiekviena moteris.“

Toliau tekste pateikiama istorija, kaip esą G.Gurevičiūtė investavusi į kriptovaliutų sistemą praturėjo. Aukų pinigus siekiama išvilioti išradingai – sukčių sukurta naujienų portalo imitacija itin panaši į naujienų portalo delfi.lt dizainą. Įmonės logotipas naudojamas ir tinklalapį imituojančioje feisbuko paskyroje.

G.Gurevičiūtė sako, kad ją nustebino gautų žinučių kiekis, tokia reklama patikėjo ir buvo apgauti daug žmonių.

Asmeninio albumo nuotr./Žinutės Gintarei Gurevičiūtei
Asmeninio albumo nuotr./Žinutės Gintarei Gurevičiūtei

„Aš jiems sakau, juk matosi, kad tai netikras portalas, kaip jūs galėjote patikėti? Žmonės gūžčioja pečiais ir nežino, kodėl taip pasielgė. Paprastiems žmonėms viskas atrodo labai įtikinama“, – sako Gintarė.

Televizijos laidų vedėja pasakoja, kad už šios melagingos reklamos istorijos slypi lietuviai – jie esą vėliau kontaktuoja su ant reklamos „užkibusiais“ tautiečiais.

„Mano tikslas – padėti tokiems žmonėms neapsigauti. Pastarosiomis dienomis sulaukiu labai daug žinučių iš žmonių, kurie klausia, ar tai tiesa. O kiek yra tokių, kurie perveda pinigus ir nė nesusimąsto?“,– klausia G.Gurevičiūtė.

Nerijus&Gintarė nuotr./Gintarė Gurevičiūtė
Nerijus&Gintarė nuotr./Gintarė Gurevičiūtė

Gintarė sako, kad su internetiniais sukčiais ji susiduria ne pirmą kartą. Kiek anksčiau yra pasirodę netikrų reklamų, kuriose pasinaudojant G.Gurevičiūtės nuotrauka ir vardu reklamuojami lieknėjimo milteliai, taip pat bandoma parduoti drabužius.

„Anksčiau buvo atvejis su lieknėjimo milteliais. Pavogė mano nuotrauką ir ją panaudojo reklamoje. Panaši istorija buvo su suknele. Pavogė nuotrauką ir ją panaudojo netikros suknelės reklamai. Ją siūlė įsigyti, bet tos suknelės žmonės taip ir negaudavo“, – prisimena G.Gurevičiūtė.

Dėl šių atvejų Gintarė buvo kreipusis į teisėsaugą, tačiau veltui. Istorijoje atsirado tik dar daugiau neaiškumų.

„Kai į teisėsaugą kreipiausi dėl tų lieknėjimo miltelių, man pasakė, kad padėti negali, nes ta įmonė registruota kažkur Ukrainoje. Antrą kartą to pačio atsakymo nenoriu išgirsti, praradau visas viltis, tad šį kartą tikrai niekur nesikreipsiu. Tiesiog noriu įspėti žmones, kad jie netikėtų ir nepervedinėtų sukčiams pinigų“, – 15min kalbėjo G.Gurevičiūtė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius