-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 16 /12:28

Sukčiavimu stambiu mastu kaltinamam Tadui Lukoševičiui gresia 2 metai kalėjimo

Kauno apylinkės teisme po pusantro mėnesio pertraukos toliau nagrinėjama buvusio vaikinų grupės N.E.O. nario Tado Lukoševičiaus byla. Joje 26 m. vaikinas kaltinamas pasisavinęs ir iššvaistęs apie 220 tūkst. litų (antstoliui yra pateikta vekselių už daugiau nei 400 tūkst. litų, tačiau ne visi nukentėjusieji kreipėsi į teismą). Jis taip pat yra paėmęs 850 tūkst. Lt būsto paskolas, jo įsipareigojimai bankui siekia 1 mln. Lt.
Tadas Lukoševičius
Tadas Lukoševičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Į teismo posėdį T.Lukoševičius atvyko apsirengęs puošniu juodu švarku, šviesiais marškiniais, avėdamas išblizgintais juodais batais. Jis teismo prašė pakeisti kardomąją priemonę namų areštą pakeisti atsižymėjimu policijos įstaigoje. „Esama kardomoji priemonė trukdo atlikti darbą ir atiduoti skolas kreditoriams", – sakė T.Lukoševičius. Prokurorė prašymui neprieštaravo.

Teismui dainininko Viliaus Tarasovo pusbrolis pateikė darbo sutartį, pagal kurią esą dirba kūrybos direktoriumi ir gauna 1,5 tūkst. litų atlyginimą. Taip pat vaikinas pasakojo ketinantis pradėti naują verslą – metalinių konstrukcijų eksportą į Skandinavijos šalis.

Teismo posėdyje, kuriame skaitomos baigiamosios kalbos, dalyvavo trys iš keturių nukentėjusiųjų: Hubertas Baumannas, Kauno naktinio klubo „Mojo Lounge“ savininkas Giedrius Ambrazevičius ir Kauno „daškinių“ gaujos lyderio Remigijaus Daškevičiaus-Daškės našlė Gelija Vaškūnė. Audrius Piktys į teismą neatvyko, perdavęs prašymą bylą nagrinėti jam nedalyvaujant. Į posėdį atvyko kaltinamojo mama Dalia Lukoševičienė.

G.Ambrazevičius ir T.Lukoševičius teismo salėje apsižodžiavo. Verslininkas ant darbo sutarties pasigedo antspaudo, o buvęs muzikantas paprašė visko nepainioti, nes tai esą tik neapsižiūrėjimas ir antspaudą bet kada galima uždėti. „Puikiai žinome, kad moki padirbinėti dokumentus“, – replikavo G.Ambrazevičius.

Prokurorė prašo girežtos bausmės

Prokurorė, skaitydama baigiamąją kalbą, pabrėžė, kad bendrovėje „Blonis“ esą dirbusio  finansiniu patarėju T.Lukoševičiaus gaunamas didelis atlyginimas buvo fiktyvus, siekiant gauti paskolą iš banko pirkti prabangų butą Vilniuje. „Nesuprantama, kaip tik vidurinį išsilavinimą turintis žmogus galėtų dirbti finansų patarėju. Jei tikrai būtų dirbęs, bendrovė jau būtų bankrutavusi“, – ironizavo prokurorė.

Ji taip pat teigė, kad kaltinamasis, skolindamasis dideles pinigų sumas, neketindavo jų grąžinti, todėl „koks skirtumas kokią sumą nurodyti vekselyje – 100 tūkst., 200 tūkst. ar milijoną, jei vis tiek neketini jų grąžinti“.

G.Ambrazevičiui Tadas Lukoševičius yra skolingas 100 tūkst. Lt, Gelijai Vaškūnei – 90 tūkst. Lt, Hubertui Baumannui – 17 tūkst. Lt, Audriui Pikčiui – 9 tūkst. Lt. Iš viso buvęs daininkas keturiems nukentėjusiesiems skolingas 217 tūkst. Lt.

Prokurorė, subendrinusi bausmes, siūlo T.Lukoševičiui skirti 2 metų laisvės atėmimo bausmę, atliekant ją pataisos namuose.

Advokatė: „Negali būti taikoma baudžiamoji atsakomybė“

T.Lukoševičiaus advokatė sakė, kad ši byla negali būti baudžiamoji, nes kaltinamąjį ir nukentėjusiuosius siejo civiliniais santykiai.

„Jokio sukčiavimo nebuvo. Pirmiau reikia išsiaiškinti, kodėl vadinamieji nukentėjusieji skolino Lukoševičiui. Visi žinojo apie jo verslo planus, suprato riziką. Dabar gaunasi, kad jei pasisekė – grąžink su gerais procentais, o jei nepasisekė – atsakyk už tai. Niekas negali norėti staigiai praturtėti nerizikuodamas.

Niekas neatsiėmė (skolos, – red. past.) vekselių, jie vykdomi, todėl negali būti taikoma baudžiamoji atsakomybė. Todėl prašau mano ginamąjį išteisinti“, – kalbėjo kaltinamojo gynėja.

Atsiprašė nukentėjusiųjų už nesusipratimą

Tardamas paskutinė žodį, T.Lukoševičius atsiprašė dėl nesusipratimų ir tvirtino nieko neapgaudinėjęs.

„Buvau jaunas, nepatyręs. Norėjau susitvarkyti buitį, pasirūpinti mama, todėl pradėjau verslą. Negalvojau, kad viskas taip bus. Dabar dedu visas pastangas, kad grąžinčiau paskolas. Jokios nusikalstamos veiklos nepadariau. Atsiprašau, kad taip įvyko“, – sakė T.Lukoševičius.

Jis teismo nuosprendį ir sprendimą dėl kardomosios priemonės pakeitimo išgirs birželio pabaigoje.

Vengė teismo posėdžių

Portalas Žmonės.lt primena, kad 2012 m. vasario 28 d. žinomo dainininko Alvydo Lukoševičiaus-Obuolio sūnus T.Lukoševičius, po trijų areštinėje praleistų mėnesių, vėl buvo paleistas į laisvę. Tačiau jam skirtas namų areštas. Suimti kaltinamąjį nutarta šiam vengiant pasirodyti teismo posėdžiuose ir paskelbus jo paiešką.

Namuose T.Lukoševičius privalo būti nuo 22 iki 12 val. Jis turi vengti viešų vietų, išskyrus parduotuves ir gydymo įstaigas. Namų areštas jam galioja šešis mėnesius.

Primename, kad, po ilgų atidėliojimų, T.Lukoševičiaus byla iš esmės pradėta nagrinėti sausio 30 d. Tuomet buvo apklausti du iš keturių nukentėjusiųjų – Audrius Piktys ir Hubertas Baumannas. Vasario 15 d. buvo tęsiama likusių nukentėjusiųjų – Kauno naktinio klubo „Mojo Lounge“ bendraturčio Giedriaus Ambrazevičiaus ir Kauno „daškinių“ gaujos lyderio Remigijaus Daškevičiaus-Daškės našlės Gelijos Vaškūnės – apklausa. Taip pat apklausti liudytojai, tarp kurių – T.Lukoševičiaus mama Dalia Lukoševičienė, T.Lukoševičiaus pusbrolio dainininko Viliaus Tarasovo mama Laimutė Tarasovienė.

Teisme keturi nukentėjusieji teigia, kad T.Lukoševičius iš viso iš jų pasisavino daugiau nei 220 tūkst. litų. Tuo tarpu antstoliui yra pateikta vekselių už daugiau nei 400 tūkst. litų. Ne visi nukentėjusieji dėl nuostolių kreipėsi į teismą.

Pats Tadas Lukoševičius savo kaltę neigia. Jo teigimu, pinigus jis visada grąžindavo. Negrąžino tik susidūręs su sunkumais versle.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius