Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Sulaukusi kaltinimų prisidėjus prie S.Grafininos dingimo, šiaulietė Vismantė kreipėsi į policiją

Šeštadienį dingusios Sandros Grafininos mama viešai paskelbė, kad „prie jos dukters susidorojimo“ prisidėjo ne tik Nigelas Westas, bet ir artimai tiek su dingusia moterimi, tiek ir pagrindiniu įtariamuoju artimai bendravusi Vismantė Budrytė. Šiaulietė po šios žinios iš karto kreipėsi į policijos pareigūnus dėl melagingos informacijos.
Sandra Grafinina
Sandra Grafinina / Feisbuko nuotr.

15min jau rašė, kad jau pusmetį dingusios šiaulietės, buvusios „Olialia pupytės“ Sandros mama Birutė Grafinina interviu teigė nujaučianti, kas galėjo nutikti lemtingą dieną, po kurios dingo jos dukra.

Anot moters, prie to prisidėjo Nigelas Westas, tačiau veikė ne vienas – jam neva pagelbėjo artima Sandros ir Nigelo draugė, šiaulietė Vismantė Budrytė.

„Įtariu, kad butą sutvarkyti padėjo jau minėta Sandros ir Nigelo draugė ir dar viena bendra jų pažįstama. Viena kaimynė man sakė liepos antrosios ryte buto, kurį nuomojosi Sandra, balkone mačiusi moterį, bet tikrai ne mano dukrą. Manau, tai buvo viena iš mano minėtų Sandros draugių“, – įsitikinusi B.Grafinina.

Tokius kaltinimus išvydusi šiaulietė Vismantė Budrytė neištvėrė. Kaip pati sako, jau kelis mėnesius kenčianti nuo nuolatinio Sandros mamos šantažavimo, gąsdinimo, tačiau kaltinimai prisidėjus prie draugės dingimo buvo paskutinis lašas.

Kaip Vismantė informavo 15min, šeštadienio vakarą viename iš Šiaulių policijos komisariatų buvo parašytas pareiškimas dėl melagingos informacijos.

Asmeninio albumo nuotr./Sandra Grafinina ir Nigelas Westas
Asmeninio albumo nuotr./Sandra Grafinina ir Nigelas Westas

„Gal pokalbiai su pareigūnais jai padės, nes kol prašiau gražiuoju, manęs nesuprato“, – pasakojo Vismantė.

Anot jos, jau pastaruosius kelis mėnesius ji sulaukusi ne vienos įžeidžiančios ar net gąsdinančios žinutės. „Nebeapsikenčiau jos žinučių atakų. Tiek privačiai, tiek viešai. Drąsi moteris, svaidosi kaltinimais viešai, dar sakydama tokias nesąmones, kad aš padėjau Nigelui nužudyti Sandrą“, – stebisi mergina.

Tiesa, labiausiai šiaulietę šokiravo asmeniškai gautų žinučių turinys. Sandros mama ją atviru tonu kaltina kraupiais dalykais. „Ji man rašo nuolat, ar nesivaidena mano dukra tau, gulinti ten ežere, kur ant kranto didelis medis rymo. Tai baisu“, – prisimena Vismantė.

Nigelo Westo advokatas Erikas Pavlovičius sako, kad šioje situacijoje pirmiausia reikėtų grįžti prie pirminio taško – per pusmetį bylai beveik nepajudėjus iš vietos, nėra įrodymų, kad Sandra Grafinina galėjo būti nužudyta. Tad kaltinimus, jog prie to galėjo prisidėti ir dar vienas žmogus. vadina iš piršto laužtais.

„Vismantės statusas šiuo metu yra oficialus – ji yra liudytoja. Ji buvo net keletą kartų apklausta, pas ją atliktos net dvi kratos – tiek bute, tiek automobilyje.

Jeigu policijos pareigūnai, taip aršiai ir nuosekliai ieškoję bet kokių įrodymų jai nepateikė net spec.liudytojos statuso, kaip Sandros mama gali žinoti visas detales“, – 15min sakė E.Pavlovičius.

Anot advokato, Vismantė tyrimo metu noriai bendrauja su policijos pareigūnais ir, jo nuomone, nesukėlė jokių įtarimų.

„Galiu pasakyti, kad ji yra labai plepi mergina, tad jei bandytų ką nors nuslėpti, patikėkite, jau policijos pareigūnams būtų pasakiusi“, – sako advokatas.

15min primena, kad šeštadienį laikraščiui „Lietuvos rytas“ Birutė Grafinina išsamiai išdėstė, kas, jos nuomone, galėjo iššaukti konfliktą tarp Sandros ir Nigelo, taip pat pridūrė, kad tuo metu jos dukra laukėsi.

„Manau, kad iš pradžių Sandra ir Nigelas galėjo leisti laiką kartu su draugais, o po to sugrįžę namo susipyko. Paliktą globoti dukterį Nigelas sugebėjo „pragerti“. Sugrįžusi namo ir neradusi dukters Sandra tikrai galėjo iškelti jam sceną. Susidoroti su mano dukra tikrai nebuvo sunku, ji buvo nėščia, todėl parblokši galėjo pakakti ir vieno smūgio.

Nuojauta kužda, kad dukra buvo nužudyta ne bute, – pamatęs, ką padarė, tačiau pabūgęs kviesti greitąją pagalbą Nigelas galėjo kreiptis į draugus ir jų padedamas išvežti Sandrą į kitą vietą, kur ji vėliau mirė. Sutvarkyti butą N.Macaulay taip pat kažkas padėjo – vienas jis nebūtų įstengęs to padaryti“, – teigė moteris.

Dar vasarą Birutė Grafinina teigė sužinojusi, kad tikrasis Sandros dukters tėvas yra ne Nigelas Jeremy Macaulay, o naujausias dukters draugas Raulis, kuris, teigiama, iš tikrųjų nuoširdžiai ją mylėjo, rūpinosi.

„Sužinoję, kad Sandra laukiasi ne nuo N.J.Macaulay, o nuo naujojo draugo Raulio, apsidžiaugėme“, – pasakojo Birutė Grafinina.

„Jis pasirodė esąs geras žmogus, Anglijoje priglaudė Sandrą, padėjo jai. Džiaugiausi ir dėl to, kad duktė pagaliau atsikratė N.J.Macaulay ir dabar galės ramiai, tvarkingai gyventi.

Raulis išnuomojo Sandrai erdvų butą Šiaulių centre, už nuomą kas mėnesį mokėjo po 500 eurų. Kai Sandrai gimė dukra, Raulis nupirko vežimėlį, vaikiškų rūbelių, žaislų, duodavo pinigų.

Ramus dukters gyvenimas truko vos keturis mėnesius, nes jos akiratyje vėl atsirado N.J.Macaulay“, – „Lietuvos rytui“ pasakojo mama Birutė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Nigelo Westo rūpesčiai laisvėje: teko keisti pastogę ir atremti kaimyno kritiką dėl alkoholio

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius