Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Susitiko legendinių laidų vaikams kūrėjai: ar atsimenate Tetą Betą, „Geltonų plytų kelią“?

LRT toliau prisimena ir pagerbia televizijos išgarsintas žvaigždes ir laidas. Pirmadienio vakarą laidos „60 akimirkų“ filmavime pasirodė legendinių vaikystės laidų, tokių kaip „Gustavo enciklopedija“, „Labanakt, vaikučiai“, „Dainų dainelė“ kūrėjai ir vedėjai. Čia jie prisiminė pirmąsias ir labiausiai įsiminusias akimirkas eteryje.
Bernadeta Lukošiūtė-Teta Beta ir Ilona Balsytė
Bernadeta Lukošiūtė-Teta Beta ir Ilona Balsytė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

LRT šou patikėta vesti žurnalistei Živilei Kropaitei. Viso vakaro metu scenoje pasirodė daugybė muzikantų, kuriems talkino Vytauto Lukočiaus vadovaujamas orkestras „Vilniaus simfonietta“.

TAIP PAT SKAITYKITE: Televizijos 60-mečiui – naujas LRT šou „60 akimirkų“

Tarp pasirodžiusių muzikantų – Paula, Ieva Zasimauskaitė, Ilja Aksionovas, Giedrė Kilčiauskienė, Vidas Bareikis, „Liūdni slibinai“.

LRT televizijos studijoje vykęs „60 akimirkų“ filmavimas, į svečius pasikvietė puikiai visiems žinomų laidų vedėjus ir kūrybinę komandą. Visi jie dalinosi prisiminimais, kaip gimė laidos, išugdžiusios ir užauginusios daugybę kartų.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Laidos „60 akimirkų“ akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Laidos „60 akimirkų“ akimirka

Čia atvyko ir legendinės laidos „Gustavo enciklopedija“ autorius Audrius Rakauskas-Gustavas, laidos „Labanakt, vaikučiai“ vedėja Bernadeta Lukošiūtė-Teta Beta, „Keistuolių“ teatro ir filmo „Geltonų plytų kelias“ aktoriai Ilona Balsytė, Andrius Kaniava, Robertas Aleksaitis, laidų vaikams vedėjas („Dainų dainelė“, „Talentų ringas“ ir kt.) Ignas Krupavičius, laidos „Buvo rytas suraitytas“ autorė Donalda Meiželytė, „Dainų dainelė“ redaktorė Zita Radvilienė ir daugelis kitų.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Bernadeta Lukošiūtė-Teta Beta
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Bernadeta Lukošiūtė-Teta Beta

„Gustavo enciklopedijos“ autorius Audrius Rakauskas 15min pasakojo, kad Gustavo personažas atsirado 1995 metais. Tuo metu jis pradėjo vaidinti laidoje „Labas rytas suraitytas“.

„Toje laidoje žurnalistas Gustavas pasakojo įvairias istorijas, legendas, jas iliustravau savo piešiniais, kurie buvo šiek tiek animuoti“, – prisiminė A.Rakauskas.

Vėliau jam buvo pasiūlyta sukurti savo laidą: „Kai „Labas rytas suraitytas“ buvo uždaryta, tada man pasiūlė kurti naują pažintinę laidą, kurioje turėjo išlikti Gustavo personažas. Taip ir prasidėjo – iš pradžių laidą rodė kas dvi savaites, vėliau kas savaitę“, – sakė jis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Audrius Rakauskas-Gustavas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Audrius Rakauskas-Gustavas

„Keistuolių teatro“ aktorė Ilona Balsytė prisiminė turbūt kiekvieno daugybę kartų matyto filmo „Geltonų plytų kelias“ kūrimą.

„Televizijoje jau buvome nufilmavę filmas „Aukštyn kojom“, todėl sukūrus naują spektaklį „Geltonų plytų kelias“, panorome įamžinti ir šį. Nors ir buvome užsiėmę gastrolėmis, kino kūrimas buvo kiek kitokia kūrybinė išraiška, kurios tikrai norėjosi“, – šypsojosi prisiminusi I.Balsytė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ilona Balsytė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ilona Balsytė

Pasak jos, pats filmavimas buvo be galo smagus procesas visai kūrybinei komandai. Be to, Ilona čia ne tik vaidino, bet ir mokė dainuoti mergaitės Doroti vaidmenį kūrusią Ievą Kūrytę-Mockeliūnę.

„Aš filme negalėjau vaidinti mažos mergaitės, nors spektaklyje ir kūriau ir jos vaidmenį. Man teko fėjos ir raganos vaidmenys“, – 15min pasakojo aktorė I.Balsytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius