-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Svaras: viskas priklauso nuo tavęs

Nepailstantis ir, atrodo, nesenstantis Gabrielius Liaudanskas-Svaras (35 m.) šią savaitę kartu su kitais Lietuvos atlikėjais dalyvavo socialinėje akcijoje „Sukurk dainą žvaigždei“, kurios metu vaikai buvo raginami kurti dainų tekstus prieš smurtą ir patyčias. Dainininkas sako, kad dalyvauti panašiose akcijose jį skatina patriotiškumas.
G.Liaudanskas-Svaras
G.Liaudanskas-Svaras / „Scanpix“ nuotr.

– Kaip sekėsi su vaikais kurti dainą kovai su bendraamžių smurtu ir patyčiomis? Kada išvysime rezultatus?

– Gerai sekėsi. Kol kas tai buvo tik startas. Visą mėnesį vaikai galės rašyti savo tekstus internete: dainazvaigzdei.lt. Paskui dainininkai atsirinks jiems labiausiai patinkančius tekstus ir išleis dainų albumą. Be to, 100 geriausių vaikų sukurtų tekstų bus išspausdinti knygoje.

Kai internetu bendravome su vaikais, jie buvo labai aktyvūs. Per valandą trukusį pokalbį sulaukėme 1 tūkst. 200 klausimų.

– Dažnai dalyvaujate įvairiuose socialiniuose projektuose, akcijose? Kas skatina tai daryti?

– Nežinau, niekada nesu sau uždavęs tokio klausimo. Man tai tiesiog patinka. Darau tai, nes man to reikia, man tai įdomu. Jei yra galimybė dalyvauti kokiame nors projekte, kodėl to nedaryti. Be to, gal tai mano patriotiškumo išraiška.

– Esate vienas hiphopo pradininkų Lietuvoje. Kaip pasikeitė ši subkultūra Lietuvoje nuo jos atsiradimo iki šiandienos?

–Hiphopas Lietuvoje pasidarė pastebimas prieš 20 metų. Tuo metu visi šios subkultūros gerbėjai tilpdavo viename kambaryje, o dabar tai toli gražu nebūtų įmanoma. Dabar, ko gero, kiekvienas Lietuvoje gyvenantis žmogus bent jau kažkiek nusimano apie hiphopą ir žino, kas tai yra.

Nors mūsų muzikinė rinka Lietuvoje yra maža, repo ir hiphopo grupių tikrai yra labai daug. Tą iliustruoja kas 2–3 mėnesius pasirodantis vis naujas albumas.

Dar prieš kokius 6 metus mes Lietuvoje turėjome gal tik  4 hiphopo renginius per metus. Dabar per savaitę vyksta po 2 renginius. Taip kad rezultatai žiūri tiesiai į akis.

Be abejo, hiphopo subkultūrai pasidarius žinomai, dalį jos pasiglemžė popkultūra. Bet tai nėra labai blogai, nes kiti žmonės prie hiphopo prisiliečia galbūt kitu būdu.

– Kai dauguma šeimų šiandien skiriasi, jūs su žmona neseniai atnaujinote santuokos įžadus. Ko reikia išlaikyti darniai šeimai?

– Tai priklauso nuo kiekvienos kartu nugyventos dienos, nuo kartu priimtų sprendimų. Nuo stengimosi vienas kitą suprasti. Šiaip nėra jokių taisyklių, kaip išlaikyti darnią šeimą, gal tik viena – viskas priklauso nuo tavęs paties. Jei kažkas yra negerai šeimoje, tu negali kaltinti nieko kito, tik save patį.

– Kaip kovojate su krize? Gal turite antikrizinį receptą?

–Nekovoju, tiesiog gyvenu toliau. Laiką, kurį praleidžiame kasdien verkšlendami, galėtume panaudoti kitiems tikslams ir geriau ką nors sukurti. Taigi aš tiesiog negalvoju apie krizę ir gyvenu toliau. Kadangi niekada nebuvome turtuoliai, didelio skirtumo nejaučiu. Galbūt tik daugiau reikia dirbti, bet ar tai yra blogai?

– Ką veiksite savaitgalį?

– Šeštadienį turėsiu varžybas – žaidžiu ledo ritulį. Sekmadienį irgi važiuosiu į Elektrėnus pasižiūrėti varžybų. Taip pat gal dar išeisiu pasivaikščioti su šeima, sugalvosiu kokią nors kultūrinę programą.

Trumpas dosjė:

Gabrielius Liaudanskas gimė 1973 m. gruodžio 30 d. Vilniaus universitete jis trejus metus studijavo teisę, o pedagoginiame universitete baigė socialinius mokslus. Muzikantas yra vienas iš grupės „G&G sindikatas“ įkūrėjų, taip pat  hiphopo pradininkas Lietuvoje. G.Liaudanskas yra vedęs ir su žmona augina du vaikus: dukrą Dominyką ir sūnų Mykolą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius