Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tadas Rimgaila išlaikė motociklininko egzaminą: „Neplanuoju pirkti britvos“

Nors Tadas Rimgaila save laiko atsargiu ir ramiu vairuotoju, tačiau jau visai netrukus nardys miestų gatvėmis su motociklu. Nuo paauglystės svajojęs atsisėsti ant burzgiančio plieninio žirgo, jis pagaliau šį norą išpildė ir tuo labai džiaugiasi: sako, kad skrieti motociklu – jausmas nepakartojamas.
Tadas Rimgaila
Tadas Rimgaila / Asmeninio albumo nuotr.

„Paauglystėje važinėjau su motoroleriu, o dabar atėjo toks metas, kai galvoju – ką čia su ta mašina važinėti. Tai nusprendžiau, kad reikia ir motociklo vairavimo teises gauti“, – Žmonės.lt pasakojo Tadas Rimgaila.

Tačiau Tadas prisipažįsta, kad tokią svajonę įgyvendinti visgi pasirodė ne taip paprasta.

„Yra vieša paslaptis, kad iš pradžių kelerius metus su motociklu visi važinėja be teisių ir tik tada laiko egzaminą. Bet aš patirties neturėjau, todėl buvo ganėtinai nelengva. Tik atrodo, kad nesunku jį valdyti. Iš tikrųjų reikia matyti daug daugiau nei vairuojant automobilį: stebėti tiek save, tiek tuos, kurie sėdi automobilyje, kad tavęs nenutrenktų“, – kalbėjo T.Rimgaila.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Tadas Rimgaila
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Tadas Rimgaila

Teoriją šokėjas mokėsi individualiai, o po mėnesio jau pradėjo lankyti praktines pamokas. Pasak jo, kadangi norinčiųjų įgyti teisę vairuoti motociklą buvo labai daug, jam teko laukti du mėnesius, kol galės laikyti egzaminą.

„Ačiū Dievui, iš pirmo karto išlaikiau egzaminą, nors jaudulio buvo“, – šypsojosi Tadas.

Važiuoti motociklu, anot Tado, visai kitoks jausmas nei automobiliu. Nors sėdėti ant dviejų ratų yra sunkiau, tačiau tai atsiperka – pojūčiai kur kas malonesni.

„Važiuojant motociklu daugiau tenka dirbti, stebėti, bet, kita vertus, pats jausmas, kai vėjas į tave pučia – nerealu, toks laisvės pojūtis, kaip ir jojant žirgu. Ne veltui sako, kad plieninis žirgas. Aišku, automobilyje sėdėti patogiau – nelyja, nesninga ant galvos. Su motociklu geriau važiuoti ilgu keliu, kur nėra didelio eismo, nes pačiame mieste maltis sunku, reikia viską labai intensyviai stebėti“, – įspūdžiais dalijosi T.Rimgaila.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Tadas Rimgaila su žmona Liucina
V.Ovadnevo nuotr./Tadas Rimgaila su žmona Liucina

Naujai iškeptas motociklininkas sako, kad yra ramus vairuotojas. Todėl ir šeima nesijaudino, kai šis pareiškė, kad laikys vairavimo egzaminą. Maža to, žmona Liucina irgi ketino prisijungti.

„Aš šiaip nesu ekstremalas, mėgstu pagal taisykles važiuoti, neturiu, kur skubėti, visą laiką pagalvoju, kokios gali būti pasekmės. Nesu tas, kuris išprotėjęs lekia, todėl ir neplanuoju pirkti britvos. Iš pradžių planavome kartu su Liucina mokytis vairuoti. Bet galiausiai ji pasakė: „Kur aš važinėsiu su tuo motociklu.“ Tai nuėjau vienas. Bet kadangi ji žino, kad nesu psichinis, kad greit nelakstysiu, tai nėra ko prieštarauti. O juolab aš noriu ramaus motociklo. Aš ne iš tų vadinamų donorų“, – juokėsi Tadas.

T.Rimgaila sako, kad kol kas motociklas gali ir palaukti, jis turi kitų prioritetų. Tačiau tikisi, kad dar šią vasarą pavyks įsigyti.

„Turiu keletą variantų. Dabar žiūriu tokius, kurie yra perdaryti – „Cafe racer“. Jie skirti nuvažiuoti nuo vieno baro iki kito, – juokėsi Tadas. – Taip pat, aišku, žiūriu ir „Harley Davidson“, kurį galbūt kada nors pavyks nusipirkti, bet reikia pataupyti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius