Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Teismą pasiekė galimai Liutauro Čepracko sūnaus byla: vaikinas siekia nustatyti tėvystę ir išlaikymo

Antradienį Vilniuje atversta garsaus virtuvės šefo Liutauro Čepracko asmeninė byla. Į teismą kreipėsi galimai jo sūnus, siekiantis, kad būtų nustatyta tėvystė ir, tokiu atveju, jei ji pasitvirtins, norintis gauti iš tėvo alimentus.
Liutauras Čeprackas
Liutauras Čeprackas / Ryčio Šeškaičio nuotr.

Dar pirmadienį 15min susisiekė su L.Čepracku, tačiau išgirdęs pokalbio temą komentuoti asmeninį gyvenimą šis atsisakė.

Tuo metu antradienį jam dar neteko stoti prieš Vilniaus miesto apylinkės teismą, kur už uždarų durų vyko kol kas tik parengiamasis posėdis. Ši byla yra civilinė, ieškinys yra pateiktas dėl tėvystės nustatymo, išlaikymo įsiskolinimo priteisimo ir išlaikymo pilnamečiui priteisimo.

Į teismą L.Čepracką padavė L.R. Pastaruoju metu jaunuolio ieškinys tapo aktualus, nes kaip tik šiais metais jam sukako 18 metų. Pagal galiojančią tvarką, išlaikymas pilnamečiui vaikui gali būti priteisiamas, kai vaikas, sulaukęs pilnametystės, toliau mokosi vidurinėje ar profesinėje mokykloje arba studijuoja aukštojoje mokykloje pagal nuolatinės studijų formos programą.

Apie tai, kad galimai turi suaugusį sūnų iš ankstesnių santykių, garsusis virtuvės šefas viešai niekada nėra pasakojęs.

Santykius aiškinsis už uždarų durų

Šiandienis teismo posėdis už uždarų durų tęsėsi beveik visą valandą, procese dirba ieškovui ir atsakovui atstovaujančios advokatės. Formaliai teismas dar nebuvo slaptas, tačiau po posėdžio bylą nagrinėjanti teisėja su abiem advokatėmis apsitarė, jog kitą sykį teks priimti nutartį dėl neviešo asmeninių ir finansinių reikalų svarstymo.

„Nėra reikalo nieko komentuoti“, – išeidama iš teismo salės pareiškė jaunuolio advokatė Viktorija Čivilytė. Kolegei antrino ir atsakovo atstovė: „Nieko nekomentuosim!“

Pirmoji teisininkė dar mėgino kažką pridurti, tačiau minties neužbaigė: „Ateis laikas, ir...“

Jei bylinėjimasis vyks sklandžiai, gali būti, kad šios bylos formalumus advokatės sutvarkys savarankiškai, tėvui ir sūnui net nedalyvaujant. Vis dėlto, jei teismas turės konkrečių klausimų tiek ieškovui L.R., tiek atsakovui L.Čeprackui, abu jie turės atvykti į posėdį. Po šiandienio pasirengimo bylos nagrinėjimui procese yra paskelbta pertrauka.

Suprasti akimirksniu

  • Pirmoji išlaikymo pilnamečiui sąlyga tokia, kad 18 metų sulaukęs vaikas, reikalaujantis išlaikymo, turi mokytis vidurinėje ar profesinėje mokykloje arba studijuoti kolegijoje ar universitete (dieniniame skyriuje). Antra – tai turi būti pirmas aukštasis išsilavinimas. Trečia, vaikas turi būti ne vyresnis nei 24 metų. Dar viena keliama sąlyga – tai geri vaiko mokymosi rezultatai.
  • Kilus ginčui ir sprendžiant jį teisme, yra atsižvelgiama į kriterijus, apibūdinančius paramos pilnamečiam vaikui būtinumą bei tėvų galimybes ją teikti. Tai reiškia, kad teismas visada vertina vaiko bei jo tėvų turtinę padėtį.

Paties L.Čepracko santykiai su tėvu – permainingi

15min primena, kad paties garsiojo virtuvės šefo santykiai su tėvu, popmuzikos atlikėju Liutauru Čepracku vyresniuoju ilgą laiką buvo prasti – jų bendravimas buvo nutrūkęs.

Tiesa, L.Čeprackas turi dar dvi dukras. Jų susilaukė su žmona, buvusia atlikėja Laura Čepukaite.

LNK laidai „Kitu kampu“ Liutauras yra pasakojęs, kad būtent gimusi dukra paskatino jį susitaikyti su tėvu.

„Nebendravau 12 metų. Ir visai neseniai aš tėvui paskambinau... Manau, kad gyvenimas eina ratu ir anksčiau ar vėliau tu grįžti ir staiga suvoki, kas tau svarbu“, – tąkart sakė garsus kulinaras.

15min primena, kad L.Čepukaitė ir L.Čeprackas į save dėmesį atkreipė 2015 metų liepą, kai drauge atėjo į Prancūzijos rezidencijoje vykusią Bastilijos paėmimo dienos šventę.

Pora visuomet savo asmenį gyvenimą saugojo nuo viešumos. Šeimos gyvenimo detalių sutuoktiniai nekomentavo ir tuomet, kai Laura ėmė lauktis vaiko. Nekomentavo ir tuomet, kai pora slapta susituokė 2015-ųjų rugsėjį. Santuokos ceremonija vyko Palangos civilinės metrikacijos skyriuje.

2016-aisiais porai gimė dukra. 2018-ųjų pradžioje jiedu susilaukė antrosios dukters.

Laura Čepukaitė dar turi dukrą iš pirmosios santuokos su muzikantu Donatu Paulausku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius