Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas nutraukė Aušros Maldeikienės ir Eugenijaus Maldeikio santuoką

Seimo narė Aušra Maldeikienė (59) ir ekonomistas Eugenijus Maldeikis (59) oficialiai nebe sutuoktiniai. Vilniaus apylinkės teismas antradienį šią santuoką nutraukė.
Aušra Maldeikienė
Aušra Maldeikienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Aušra ir Eugenijus Maldeikiai jau kurį laiką kartu nebegyveno, o dabar tokius savo santykius įteisino. Sutuoktiniai vienas kito dėl skyrybų viešai nekaltino, sprendimą skirtis priėmė abu.

Gruodžio 19 dieną Vilniaus apylinkės teismas išnagrinėjo šią skyrybų bylą rašytinio proceso tvarka ir tenkino sutuoktinių prašymą. Patys Maldeikiai posėdyje nedalyvavo, nes neprivalėjo. Jei persigalvotų, per 30 dienų jie dar gali skųsti šį sprendimą.

„Aš neturiu ką pakomentuoti, absoliučiai nėra temos diskusijoms“, – paklausta apie skyrybas pirmadienį 15min sakė Aušra Maldeikienė.

Eugenijus Maldeikis – praeityje žinomas politinis ir visuomenės veikėjas. Jis buvęs Seimo narys, 1999 m. ir 2000 metais ėjo ūkio ministro pareigas Rolando Pakso vadovaujamose Vyriausybėse, 2006–2009 m. buvo Europos Parlamento narys.

Maldeikių santuoka truko 38 metus, pora užaugino du sūnus.

TAIP PAT SKAITYKITE: Aušra Maldeikienė: „Neprarasti pusiausvyros man padeda psichoterapeutas“

BFL ir 15min nuotr. /Eugenijus Maldeikis ir Aušra Maldeikienė
BFL ir 15min nuotr. /Eugenijus Maldeikis ir Aušra Maldeikienė

2012 metais A.Maldeikienė interviu žurnalui „Moteris“ papasakojo pažinties su Eugenijumi istoriją.

Jiedu susipažino 1978 metais. „Mes susipažinome rugpjūčio 31 dieną, o po metų rugpjūčio 31 dieną susituokėme. Tada jis atvažiavo į studijas Maskvoje. Bendrabučio kambario kaimynė užsuko pas mane ir pasakė: „Man atrodo, virtuvėje kažkoks vaikinas šneka lietuviškai.“ Pasidarė smalsu, nubėgau. Du jaunuoliai kalbėjo lietuviškai. Susipažinome. Vyras man yra sakęs: „Tada ir nutariau, kad ji bus mano žmona.“ Gal pats tuo tikėjo. Mūsų meilės istorija prasidėjo labai rimtai – nuo R.M.Rilke’es eilėraščių skaitymo. Rasti žmogų, su kuriuo galėtum sėdėti ir kartu skaityti knygas, eilėraščius nėra paprasta.“

Aušra ir Eugenijus susituokė 1979 metais Palangos bažnyčioje.

„Man buvo tik dvidešimt, bet moteriška intuicija manęs neapgavo. Kartais sėdėdavau ir galvodavau, kad yra tam tikra santuokos forma, kai ištekama iš specifinių išskaičiavimų… Aš norėjau turėti vyrą profesorių. Pagal pasaulio sampratą mano vyras toks ir yra. Ir kad mes galėtume pasišnekėti apie knygas. Dabar, tiesa, skaitome skirtingas knygas ir apie jas pasikalbame“, – 2012 metais „Moteriai“ kalbėjo A.Maldeikienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius