-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas pasigailėjo Simonos Jakubėnaitės – vairuotojo pažymėjimas atimtas tik metams

Prieš keletą mėnesių girta prie vairo sulaikyta dainininkė Simona Jakubėnaitė išgirdo teismo nuosprendį. Panevėžio apylinkės teismas iš neblaivios vairuotojos pažymėjimą atėmė vieneriems metams.
Simona Jakubėnaitė
Simona Jakubėnaitė / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Bylos duomenimis, balandžio 28 d., penktadienio vakarą, Simona Jakubėnaitė vairavo automobilį „Renault Espace“ neblaivi, jos girtumas patvirtintas tiek alkoholio matuoklio parodymais, tiek kraujo tyrimu.

Abiem atvejais alkoholio koncentracija viršijo 1,5 promilės, tad atlikėja užsitraukė baudžiamąją atsakomybę.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Policijos sulaikyta Simona Jakubėnaitė
Tomo Markelevičiaus nuotr./Policijos sulaikyta Simona Jakubėnaitė

Kaltinimą palaikęs prokuroras Gražvydas Kazlauskas sutiko su pozicija atleisti S.Jakubėnaitę nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą, tačiau prašė iš jos atimti teisę vairuoti dviem su puse metų.

Be to, taip pat buvo prašoma iš S.Jakubėnaitės priteisti automobilio „Renault Espace“ vertę pinigais, pačios transporto priemonės nekonfiskuojant.

Tačiau teismas dainininkei buvo gailestingas. Jauna, dirbanti, gerai charakterizuojama ir praeityje su teisėsauga problemų neturėjusi panevėžietė atsipirko gana švelnia bausme – jai teisės atimamos tik vieneriems metams.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Simona Jakubėnaitė
Tomo Markelevičiaus nuotr./Simona Jakubėnaitė

Be to, teismas nepriteisė prokurorų prašomos pinigų sumos, lygios automobilio vertei. Atlikėja iš savo kišenės turės tik padengti priverstinio transporto priemonės nuvežimo išlaidas. Laiduoti už dainininkę sutiko Edita Kiauzarienė.

Teismas mūsų prašytą teisės vairuoti atėmimo terminą patrumpino.

„Teismas mūsų prašytą teisės vairuoti atėmimo terminą patrumpino. Kadangi posėdis nebuvo viešas, teismo motyvų dar nežinau. Aišku, nuosprendis man bus atsiųstas.

Maksimalus teisės vairuoti atėmimas už šį pažeidimą galimas iki trejų metų, taigi teismas nusprendė skirti mažesnę nei vidurkis bausmę. Kol kas nežinau motyvų.

Taip pat nepriteisė pinigų sumos, lygios automobilio vertei. Laidavimo terminas, manau, optimalus. Prašėme laidavimo dvejiems metams su 1000 eurų užstatu, teismas patvirtino pusantrų metų terminą ir be užstato“, – sakė prokuroras Gražvydas Kazlauskas.

Nuosprendis per 20 dienų dar gali būti skundžiamas, tačiau prokuroras teigia, kad teismo verdikto veikiausiai neskųs. Po posėdžio Simona Jakubėnaitė su žiniasklaida nebendravo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius