-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas Ramūno Rudoko nepasigailėjo

Klaipėdos apygardos teismas atmetė Ramūno Rudoko apeliacinį skundą: aktorius privalės susimokėti baudą ir negalės vairuoti dvejus metus.
Ramūnas Rudokas
Ramūnas Rudokas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Klaipėdos apygardos teismas netenkino R.Rudoko apeliacinio skundo dėl Klaipėdos miesto apylinkės teismo spalio 7 d. priimto nutarimo, kuriuo už transporto priemonės vairavimą neblaiviam ir Kelių eismo taisyklių pažeidimą buvo paskirta galutinė nuobauda – 2 tūkst. Lt dydžio bauda ir teisės vairuoti transporto priemones atėmimas dvejiems metams.

Aktorius aukštesniojo teismo prašė atsižvelgti į tai, kad labai gailisi dėl netinkamai įvertintų policijos darbuotojų reikalavimų pasitikrinti blaivumą, kad per ilgą vairavimo stažą nė karto nebuvo baustas administracine tvarka, kad padaryti pažeidimai nesukėlė sunkių ar neigiamų pasekmių turtui ar asmenims, kad jo darbo pobūdis sąlygoja nuolatines keliones į įvairias Lietuvos vietoves, ir pakeisti apylinkės teismo nutarimą, t. y. paskirti trumpesnį teisės vairuoti transporto priemones atėmimo terminą.

Klaipėdos apygardos teismas konstatavo, kad aktorius padarė šiurkštų Kelių eismo taisyklių pažeidimą – neblaivus vairavo transporto priemonę, tokiu elgesiu sukeldamas didelę grėsmę kitiems eismo dalyviams ir tik atsitiktinumo dėka išvengęs rimtesnių savo neatsakingo ir lengvabūdiško elgesio pasekmių.

R.Rudoko atsakomybę lengvinanti aplinkybė, kad jis prisipažino ir nuoširdžiai gailisi dėl padarytų pažeidimų, jau buvo įvertinta apylinkės teisme, skiriant minimalią sankcijoje numatytą administracinę nuobaudą.

R.Rudokui gegužę buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas už tai, kad jis vairavo automobilį Neringoje, o sustabdytas policijos pareigūnų vengė neblaivumo patikrinimo, nepateikė vairuotojo pažymėjimo, automobilio registracijos liudijimo ir kitų privalomųjų dokumentų.

Aktorius iš pradžių teisme neigė vairavęs, tikino, kad pareigūnai galėjo suklysti sakydami, kad vairavo būtent jis. Tačiau galop jis prisipažino ir nuoširdžiai atsiprašė.

Ši Klaipėdos apygardos teismo nutartis neskundžiama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius