-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas viešai paskelbė: dizaineris Juozas Statkevičius prasiskolino už komunalines paslaugas

Sostinės komunalinių paslaugų bendrovės „Senamiesčio ūkis“ ieškinį atsakovui Juozui Statkevičiui dėl skolos priteisimo išnagrinėjo teismas. Informacija apie garsaus dizainerio įsiskolinimą buvo paskelbta, galima sakyti, šiuolaikinėje gėdos lentoje – teismų interneto svetainėje.
Juozas Statkevičius
Juozas Statkevičius / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

„Vilniaus miesto apylinkės teisme 2017 m. gegužės 15 d. priimtas sprendimas už akių civilinėje byloje Nr. e2-16259-566/2017 pagal ieškovo UAB „Senamiesčio ūkis“ ieškinį atsakovui Juozui Statkevičiui dėl skolos priteisimo. Atsakovo Juozo Statkevičiaus gyvenamoji ir darbo vietos nežinomos, jam sprendimas už akių yra įteikiamas viešo paskelbimo būdu. Atsakovas informuojamas, kad sprendimas už akių laikomas įteiktu pranešimo specialiame interneto tinklalapyje dieną,“ – tokio turinio pranešimas yra paskelbtas teismų internetinėje svetainėje.

15min pirmadienio popietę su J.Statkevičiumi susisiekti kol kas nepavyko – dizaineris nekelia ragelio.

Nemalonumai dėl poros šimtų eurų

48 metų dizaineriui už akių išnagrinėtos bylos duomenimis, garsusis J.Statkevičius yra vieno būsto sostinės širdyje, Aušros Vartų gatvėje, savininkas.

Teisėja Diana Butrimienė sulaukė iš komunalinių paslaugų bendrovės įrodymų, kad vyras yra prasiskolinęs apie 200 eurų. Skola susikaupė ne per vieną dieną – tokia suma susidarė bemaž per metus.

Sužinoti paties buto savininko pozicijos dėl prašytų priteisti lėšų teismas neturėjo galimybės, nes atsakovas į posėdžius nevaikščiojo, advokato pasirūpinti savo reikalais neįpareigojo ir kitaip šiuo procesu nesidomėjo.

Tiesa, susizgribti dizaineriui dar ne vėlu: Vilniaus miesto apylinkės teismo verdiktas yra pirminis, jis dar neįsiteisėjęs ir per mėnesį gali būti skundžiamas apeliacine tvarka. Kitas reikalas, jei vilnietis šią skolą „Senamiesčio ūkiui“ pripažintų. Tuomet bylinėtis toliau nėra prasmės, tačiau dizaineriui tektų sumokėti ne tik iš jo priteistą skolą, bet ir delspinigius bei jau įvykusio teisminio proceso išlaidas.

Jį stebi ir VMI: Ar J.Statkevičius galėjo nesumokėti 60 tūkst. eurų mokesčių? Tokiu atveju dar pusė galimai nuslėptų mokesčių sumos jam grėstų kaip bauda.

Pateko ir į VMI akiratį

15min primena, kad praėjusios žiemos pabaigoje viešai buvo paskelbta informacija, jog dizaineris Juozas Statkevičius galėjo nesumokėti 60 tūkst. eurų mokesčių. Dar pusė galimai nuslėptų mokesčių sumos jam gresia kaip bauda, vasarį praneša „TV3 Žinios“.

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) tuo metu ėmėsi J.Statkevičiaus mokestinio patikrinimo. Pasak šaltinių, J.Statkevičius nėra deklaravęs visų pajamų, todėl jam gali būti priskaičiuoti mokesčiai ir skirta bauda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius