-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Televizija užgožė Vilniaus herbą

Ruduo – naujų TV sezonų metas. Ypač garsiai savojo sezono pradžią pirmadienio vakarą Vilniuje šventė TV3 televizija. Apribotas eismas, tūkstančiai žmonių, gausios policijos ir apsaugos pajėgos, platus raudonas kilimas ir šimtai kviestinių svečių užplūdo Vilniaus rotušės aikštę. Vaizdo projekcijos ant rotušės fasado džiugino vilniečių ir miesto svečių akį, tačiau iškėlė ir klausimų – ar normalu, kad miesto herbas virto TV3 ženklu?
TV3 logotipas pirmadienio vakarą užgožė ant priekinio Vilniaus rotušės fasado esantį Vilniaus miesto herbą.
TV3 logotipas pirmadienio vakarą užgožė ant rotušės fasado esantį Vilniaus miesto herbą. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 TV

Kaip vakar informavo TV3, kartu su gausiu žvaigždžių būriu ir į koncertą susirinkusiais smalsuoliais prie televizijos ekranų šventinį atidarymą stebėjo ir daugiau nei 1,3 mln. televizijos žiūrovų. Tiek jų matė ir puošnią Vilniaus rotušę, vienam vakarui tapusią televizijos namais. Galima pasidžiaugti, kad renginys praėjo sklandžiai – policijos pareigūnai neturėjo daug rūpesčių, televizijos atstovai pasirūpino akiai maloniu apšvietimu ir pirmadienio vakarą atgaivino miestą.

Tačiau kaip visuomet – kiek besidžiaugiančiųjų, tiek ir nepatenkintų, tad tegu kiekvienas turi savo nuomonę. Tiesa, televizija akivaizdžiai persistengė vieną pagrindinių sostinės pastatų – Rotušę – išpuošdama savo simbolika net ten, kur nederėtų. Akylesnius miestiečius nustebino sprendimas prožektorių skleidžiama šviesa Vilniaus miesto herbą pakeisti TV3 logotipu.

Kaip antradienį „15min“ sakė Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas ir renginių komisijos pirmininkas Virginijus Dastikas, televizija peržengė leistiną ribą. „Renginio paraiškoje tokio dalyko nebuvo. Jei būtų – savivaldybė tikrai nebūtų leidusi. Dar vakar pamačiau, kas padaryta su miesto herbu, paskambinau renginį organizuojančiam Gediminui Jauniui. Renginio organizatoriams bus surašytas administracinio pažeidimo protokolas ir skirta bauda“, – sakė V.Dastikas.

Taip neturėtų būti ir daugiau nebus.Valdininkas prisipažino buvęs šokiruotas tokio simbolikos pakeitimo. „Taip neturėtų būti ir daugiau nebus. Simbolikos keisti negalima, juk miesto herbas patvirtintas heraldikos. Tikrai buvo peržengta riba“, – sakė jis. Tiesa, V.Dastikas pažymėjo, kad renginys buvo ramus, nusiskundimų neturėjo ir policija.

Kol kas neaišku, kaip už pažeidimą bus nubausta televizija, mat šis atvejis – beprecedentis. Vilniaus savivaldybės Civilinės saugos ir viešosios tvarkos departamento Kalbos kontrolės ir administracinės veiklos skyriaus vedėjas Gintaras Tamošiūnas teigė, kad įvykis be dėmesio neliks. „Kokią baudą gaus TV3, dar neaišku, užfiksavome pažeidimą, anksčiau tokios praktikos nebuvo. Šiuo metu faktas nagrinėjamas“, – vakar sakė G.Tamošiūnas.

Vilniaus herbas

Lietuvos sostinės herbas vaizduoja Šv. Kristupą (Kristoforą), brendantį vandeniu ir nešantį ant pečių Kūdikėlį Jėzų, raudoname fone. Šv. Kristoforas upe žengia pasirėmęs lazda, o jam ant pečių sėdintis  Jėzus viena ranka laimina, kitoje laiko žemės rutulį. Herbas miestui buvo suteiktas septintais gyvavimo metais, t. y. 1330 m. Šv. Kristoforas, Kristupas – graikų kalboje reiškia „Kristaus nešėjas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius