Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„The Ditties“ įsiamžino žaismingoje fotosesijoje Sicilijos pajūryje ir turgavietėje

Svingo damos „The Ditties“ dalinasi ryškiomis akimirkomis iš saulėtosios Sicilijos. Čia viešėdamos grupės merginos po mandarinų medžiais atliko savo muzikinę programą ir įsiamžino žaismingoje fotosesijoje vietiniame pajūryje bei turgavietėje. Šį penktadienį vasariškos nuotaikos nestokojančios „The Ditties“ surengs pasirodymą Lietuvos uostamiestyje.
„The Ditties“ fotosesija Sicilijoje
„The Ditties“ fotosesija Sicilijoje / Viktorijos Staponės nuotr.

Neseniai pristačiusios dainos „Belleville Rendez – Vous“ vintažinio stiliaus vaizdo klipą „The Ditties“ ir vėl gundo kelionių magija. Muzikalioji trijulė vėsinosi jūros bangose ir įnešė svingo dvasią į mažo Sicilijos kalnų miestelio turgavietę.

„Maistas – neatsiejama Sicilijos gyvenimo dalis, o turgus – tai vieta, kur verda tikras vietinių žmonių gyvenimas, susilieja įvairiausi skoniai ir spalvos. Mes irgi mėgstame gardžiai pavalgyti ir pajuokauti – tai atsispindi ir mūsų dainose, todėl turgus puikiai tiko ir fotosesijai“, – apie neįprastą vietos pasirinkimą kalba „The Ditties“ narė Rūta Švipaitė-Pocė.

Viktorijos Staponės nuotr./„The Ditties“ fotosesija Sicilijoje
Viktorijos Staponės nuotr./„The Ditties“ fotosesija Sicilijoje

Savo ryškiu įvaizdžiu ir svingo ritmais „The Ditties“ pakerėjo ir vietinius. Vienoje iš nuotraukų drauge su merginomis matomas vyriškis – atsitiktinai prie fotosesijos prisijungęs valties savininkas. Šis džentelmenas vėliau tapo ir grupės narės Ugnės Bakanauskaitės gelbėtoju, kai šiai įgėlė medūza.

„Šis nuostabus jūreivis pasitaikė mums kelyje labai laiku. Jis mums fotosesijai paskolino savo valtelę ir rūpinosi, kad kuo geriau viskas pavyktų. Netgi mielai sutiko su mumis nusifilmuoti viename video ir pagroti barškučiu. O vakare atvyko paklausyti mūsų koncerto, po kurio prisiekė būti ištikimu gerbėju“, – pasakoja „The Ditties“ vokalistė Veronika Čičinskaitė-Golovanova.

Į Siciliją „The Ditties“ merginas vasaros viduryje paviliojo pirmą kartą ten vykęs festivalis „Sotto l'albero del mandarino“ (liet. „Po mandarino medžiu“). Lietuvos ir Sicilijos ryšius siekiantį stiprinti festivalį miestelyje Itala surengė čia gyvenanti ir su vyru šeimyninį viešbutį puoselėjanti lietuvė Simona Cristafulli bei „The Ditties“ vadybininkė Justina Baliūnaitė.

Viktorijos Staponės nuotr./„The Ditties“ fotosesija Sicilijoje
Viktorijos Staponės nuotr./„The Ditties“ fotosesija Sicilijoje

Dvi dienas trukusio renginio metu „The Ditties“ komanda susipažino su Sicilijoje gyvenančia garsia fotografe Viktorija Stapone. Būtent ji fotoaparato objektyvu ir įamžino nuotaikingus grupės kadrus.

Sicilijoje „The Ditties“ taip pat su tautiečiais sugiedojo Lietuvos himną – taip prisijungdamos prie iniciatyvos „Tautiška giesmė aplink pasaulį“.

Glaudžiai susigyvenusios su ganėtinai tolimu muzikiniu laikmečiu „The Ditties“ merginos preciziškai atlieka auksinius ketvirtojo dešimtmečio džiazo kūrinius. Grupė taikliai atkuria šios epochos moterų vokalinių ansamblių stilistiką ir įtraukia klausytoją į šelmišką svingo kvaitulį. Gyvai „The Ditties“ galima išgirsti šį penktadienį, rugpjūčio 18 dieną 22 valandą muzikos klube „Jazzpilis“ Klaipėdoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius