Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Trokštu išsaugoti vaikino dėmesį

Sveika, Ramune. Susipažinau su vaikinu draugų kompanijoje. Puikiai leidom laiką, jau pirmą vakarą jis mane lepino didžiuliu dėmesiu, apipylė komplimentais, atviravo, nepaleido iš akių, rūpinosi. Tiesiog apsvaigau nuo to, nes seniai buvau vieniša ir negalėjau jam atsispirti.
Ramunė Pajuodytė.
Ramunė Pajuodytė. / G.Kropio nuotr.

Jaučiau, kad jis yra nuoširdus, geras, rimtas vaikinas. Kartu praleidom nuostabią naktį. Kurį laiką santykiai klostėsi puikiai, kartu leidom laisvalaikį, kalbėjomės apie viską. Tačiau staiga pajutau, kad jis vis mažiau rodo iniciatyvos, o vieną dieną netikėtai liovėsi atsakyti į žinutes nieko nepaaiškinęs. Buvo skaudu ir pikta, nes nesuvokiau, kas atsitiko. Po keleto dienų sukaupiau drąsos jam parašyti atsisveikinimo žinutę, atsakė, jog jam irgi buvo su manim malonu bendrauti ir palinkėjo sėkmės gyvenime. Po to dar ilgai apie tai mąsčiau, galbūt per greitai leidau įvykiams klostytis. Jaučiuosi beviltiškai, nežinau, ką darau netaip, nes pasikartojo panašus scenarijus, ir vėl likau įskaudinta. Lina

Sveika, Lina. Tikrai nėra kokių nors taisyklių, technikų ar schemų, kaip išlaikyti kito žmogaus susidomėjimą. Gali būti, kad taip tiesiog sutapo, kad panaši situacija pasikartojo antrąkart, ir tau nereikia savęs kaltinti, neva nuolat darai kažką blogai. Juk ne viskas priklauso nuo tavęs. Kitas žmogus gal nebūtų praradęs susidomėjimo.

Kita vertus, pagalvok, kaip vertini tu pati – ar ne per greit įpuoli į santykį? Galbūt nepalieki jokio atstumo, paslapties, atrodai pernelyg lengvai pasiekiama. Tai nereiškia, kad esi „lengvai prieinama“ arba kad turi būtinai ilgą laiką vilioti ir iki galo neprisileisti vaikino, priartėti ir vėl nutolti. Viskas priklauso nuo santykio ir nuo to kito žmogaus; tai, kas vienam gali pasirodyti pernelyg lengva, su kitu bus nereikalingas žaidimas.

Pabandyk neskubėti, nesivadovauti pirmu įspūdžiu, stenkis daugiau pažinti vaikiną ir jo aplinką.Visgi jei dabar jautiesi įskaudinta ir jau netenki vilties, gali pradėti labiau saugoti save. Kitąsyk pabandyk neskubėti, nesivadovauti pirmu įspūdžiu, stenkis daugiau pažinti vaikiną ir jo aplinką, jo interesus ir motyvus. Rašai, kad labai ilgai buvai viena, greit apsvaigai nuo parodyto dėmesio, vadinasi esi alkana. Kai žmogus labai alkanas, jis gali pulti valgyti viską, neatsižvelgdamas į tai, ar tas maistas jam tinka, ar jis geras.

Pagaliau, nepamiršk ir seniai nuvalkiotų tiesų, kad vaikinas neretai žiūri į santykius su mergina kaip į užkariavimą, kovą. Taigi, jei jam nereikia ypatingai stengtis, užkariauti merginos dėmesio, interesas gali greit pradingti. Vaikino susidomėjimas kartais negali augti, jei mergina pati rodo labai daug dėmesio ir iniciatyvos užmezgant artimus santykius.

Taigi santykiuose nėra paruoštų receptų ar vieno teisingo atsakymo. Kiekvieno nepasisekimo atveju neverta kaltinti savęs, bet, kita vertus, naujame santykyje nereiktų pulti iškart susilieti, nepaliekant atstumo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius