Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„TV inspektorius“ aiškinsis, kam valstybines įstaigas begėdiškai pigiai nuomoja valdininkai

TV3 „TV inspektorius“ ir toliau krato Lietuvos valdininkų kišenes. Pasirodo, kad Lietuvos valdininkai įvairių įstaigų patalpas daug mažesnėmis nei rinkos kainomis nuomoja privatiems asmenims.
„TV inspektorius“ aiškinsis, kam valstybines įstaigas begėdiškai pigiai nuomoja valdininkai.
„TV inspektorius“ aiškinsis, kam valstybines įstaigas begėdiškai pigiai nuomoja valdininkai. / TV3 nuotr.
Temos: 1 TV

Šios situacijos paradoksas yra toks, kad pati valstybė iš „privatininkų“ taip pat nuomojasi tam tikras patalpas – tik priešingai – žymiai didesnėmis nei rinkos kainomis, teigiama TV3 pranešime spaudai. „TV inspektorius“ domėsis dvigubais nuomos žaidimais ir kels klausimą, ar ne paprasčiau būtų pačiai valstybei naudoti svetimiems nuomojamas patalpas, nešvaistant pinigų itin brangiems nuomos mokesčiams?

Be to, žiūrovai sužinos visas detales apie plačiai nuskambėjusias Seimo nario Petro Gražulio išlaidas Latvijoje nuomojamam prabangiam BMW automobiliui. Jam iš mokesčių mokėtojų pinigų kas mėnesį skiriama apie 4000 litų. „TV inspektorius“ tirs pagal gautus faktus, ar tik paslaptingasis nuomoninkas nėra geras Petro Gražulio draugas. Kam Seimo nariui nuomotis taip brangiai kainuojantį automobilį ir ar šie pinigai tikrai nenukeliaus niekur daugiau?

„TV inspektorių“ pasiekė žinia, kad buvęs Vilniaus miesto meras Juozas Imbrasas į būsimas Valdovų rūmų atidarymo iškilmes jau sukvietė per pusšimtį merų iš užsienio. Ar tai tiesa ir kodėl niekas nebuvo informuotas apie tokius garbių svečių kvietimus bei kiek jų viešnagė atsieitų Lietuvos biudžetui, – pabandys išsiaiškinti ryžtingieji žurnalistai. Ar tikrai reikalinga perdėta pompastika, kurios sąnaudos ir vėl bus šešiaženklės?

„TV inspektoriaus“ tyrėjai žada papasakoti ir apie 4-erius metus kurtą naują nekilnojamojo turto registravimo sistemą. Tikriausiai niekas nenustebs, kad ji kainavo ne tūktstantį ir ne du. Tokios sistemos sukūrimas iš Lietuvos valstybės atėmė 5 000 000 litų. Viskas būtų dar ne taip blogai, jei ji veiktų ir sumažintų Lietuvos piliečių būstų registravimo biurokratiją. Deja, ji neveikia. Visa tiesa apie milijonus kainavusią sistemą ir jos planuotą naudą – „TV inspektoriuje“.

Itin atidžiai nagrinėjantis skaičius valdiškuose dokumentuose „TV inspektorius“ nuo pirmadienio iki ketvirtadienio 19.10 val. tik per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius