-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

TV režisierė R.Survilaitė apie draugystę tarp moterų: „Susikiškite savo stereotipus į vieną vietą“

Kas iš tiesų yra moteriškas solidarumas ir moterų draugystė, supratau ir įsitikinau, kad tai egzistuoja, tik perkopusi 25-tus gyvenimo metus. Vaikystėje ir paauglystėje mano draugais dažniausiai tapdavo berniukai – maniau, kad moteriška draugystė paika ir, dievaži, tikrai ne man.
Redita Survilaitė su savo draugėmis
Redita Survilaitė su savo draugėmis / Dariaus Kučio nuotr.

Vėliau šį jausmą gilino apie moterų draugystę sklandantys stereotipai – neva visos moterys kalės, dėl vyro pasiruošusios perkąsti viena kitai gerklę, kad už tariamo ryšio visuomet slepiasi asmeninės naudos paieškos ir pavydas. Juk ir posakis, kad tikra draugystė egzistuoja tik tarp vyrų, turbūt ne iš piršto laužtas.

Na, ir žinote, ką aš apie tai galvoju šiandien? Ogi, kad galite susikišti savo stereotipus ir posakius į vieną vietą – esu tikra, kad moterų draugystė yra tokia pati tikra kaip ir kava, kurią gėrėte ryte, ar batai, kuriais šiuo metu avite, nes mano gyvenime žodžių junginys „moterų draugystė“ ne šiaip sklando ore, o turi veidus, vardus, profesijas ir yra patikrintas gyvenimo verpetuose.

Dariaus Kučio nuotr. /Redita Survilaitė
Dariaus Kučio nuotr. /Redita Survilaitė

Tiesa, kad galiausiai galėčiau teigiamai atsakyti į vištos ir kiaušinio lygio klausimą apie moterų draugystę, pirmiausia turėjo atsitikti du dalykai: vienas jų, tai supratimas, kad draugystės raumenį reikia nuolatos treniruoti ir pati turi būti gera draugė, jei nori turėti gerų draugų.

Atrodo, elementaru, tačiau reikia pripažinti, kad labai dažnai reikalaujame atsidavimo, nors patys nė obuolio atsikąsti nepasiūlome.

Na, o antra, tai mano pačios virsmas – kuomet pradėjau atrasti ir vertinti savo moteriškumą, megzti tikrą draugystę su savimi, tik tada į gyvenimą viena po kitos atėjo nuostabios moterys.

Dariaus Kučio nuotr. /Redita Survilaitė su savo draugėmis
Dariaus Kučio nuotr. /Redita Survilaitė su savo draugėmis

O dievai, kokios jos visos neeilinės ir skirtingomis aplinkybėmis sutiktos, tačiau visos superherojės – didžiuojuosi kiekviena ir iš visos širdies dėkoju visatai, kad jas turiu.

Žinoma, būna dienų, kai mes viena kitą erziname, bet jau kitą skambiname pasiteirauti, kaip jaučiasi, paklausti patarimo ar pasidalinti išgyvenimais.

Man moterų draugystė yra nuostabi savo dinamika – tuo, kad atvirai galime kalbėtis apie viską: santykius, buitį, sveikatą, politiką, dvasinius dalykus ir staiga peršokti į paprasčiausius pletkus.

Dariaus Kučio nuotr. /Agnė Kuzmickaitė ir Redita Survilaitė
Dariaus Kučio nuotr. /Agnė Kuzmickaitė ir Redita Survilaitė

Kartu mes džiaugiamės ir liūdim: dalyvaujame viena kitos svarbiausiose gyvenimo akimirkose, nesvarbu – tai vestuvės, krikštynos ar laidotuvės, kartu mes išgyvenam tamsą, depresijas ir pasilinksminam vakarėliuose, apie kuriuos, be abejonės, pasakosime vaikams, kai šie bus tinkamo amžiaus, kartu mes kuriame verslus, projektus ir kepame pyragus, palaikome viena kitą kiekviename žingsnyje ir drauge skatiname tobulėti.

Didžiuojamės kiekviena viena kitos pergale ir neteisiame suklupus. Kartu mes stiprios. Galite netikėti tuo, ką sakau, bet pamėginkite bent pirštu paliesti bent vieną iš šito būrio ir savo kailiu įsitikinsite, kokia iš tiesų yra galinga moterų draugystė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius