-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

TV3 liepos 6-ąją 21 val. kviečia viso pasaulio lietuvius kartu giedoti „Tautišką giesmę“

TV3 televizija ir „Tūkstantmečio odisėjos“ komanda liepos 6-ąją, Karaliaus Mindaugo Karūnavimo dieną, 21 val. (vietos laiku) lietuvius visame pasaulyje kviečia, kaip ir pernai, susivienyti ir kartu giedoti Lietuvos „Tautišką giesmę“ – nesvarbu, kuriame pasaulio kampelyje jie būtų.
„Tūkstantmečio odisėja“ 2009 metais
„Tūkstantmečio odisėja“ 2009 metais / TV3 nuotr.

„Tautiškos giesmės“ giedojimas liepos 6 d. 21.00 val. TV3 eteryje bus transliuojamas tiesiogiai iš Kauno, tiesiai nuo Kauno pilies. Giedoti „Tautišką giesmę“ ir taip reikšti pagarbą Lietuvai ir jos žmonėms kviečiami viso pasaulio lietuviai.

Prieš metus, pasitinkant Lietuvos vardo tūkstantmetį, tūkstančiai lietuvių visame pasaulyje jau palaikė šią idėją ir giedojo Lietuvos himną. Siekiama, kad „Tautiškos giesmės“ giedojimas liepos 6-ąją taptų unikalia mūsų tradicija, kurią kasmet puoselėtų viso pasaulio lietuviai.

Šią vienijančią idėją prieš metus padiktavo „Tūkstantmečio odisėjos“ buriuotojų susitikimai su įvairių šalių lietuviais. Pastebėta, kad „Tautiška giesmė“ gali skambėti ir kitaip: taip, kaip Lietuvoje ji skamba labai retai, tik ypatingomis progomis. Aplink pasaulį aidinti „Tautiška giesmė“ spaudžia ašaras ir yra labai brangi.

Šiemet „Tautiška giesmė“ ir vėl skambės apvalią parą – kiekvienoje laiko juostoje tą pačią (21.00) valandą. Tautiška giesmė, tikimasi, keliaus aplink pasaulį kartu su saule: nuo Naujosios Zelandijos ir Australijos per Aziją, Europą – į Ameriką.

„Nesvarbu, kur būtum, – Lietuvoje ar išvykęs, mieste ar kaime, svečiuose ar namie, suburk savo šeimą, giminę, draugus, miesto gyventojus – visus, kurie neabejingi Lietuvai“, – kviečia analogo neturinti pasaulinė pilietinė iniciatyva ir TV3 televizija.

Tyrimai parodė, kad pernai „Tautišką giesmę“ giedojo 46 proc. Lietuvos gyventojų. „Tautiškos giesmės“ giedojimo vaizdo įrašai gauti iš 56 pasaulio taškų.

„Tūkstantmečio odisėja“ užmezgė tiesioginiai ryšius su užsienio lietuvių bendruomenėmis, nuveiktas didelis koordinacinis darbas, todėl nesinorėtų, kad šis didžiulis įdirbis, puoselėjant mūsų tautinę savigarbą ir siekiant išlaikyti ryšius su išeivija, būtų prarastas. Turime tvirtą pagrindą tam, kad „Tautiška giesmė“ liepos 6-ąją skambėtų kasmet,“ – sako vienas iš pilietinės iniciatyvos koordinatorių Raimundas Daubaras, prieš metus „Tautiškos giesmės“ kelią aplink pasaulį iniciavęs su „Tūkstantmečio odisėjos“ komanda. 

Neabejojama, kad ir šiemet lietuviai susitelks, palaikys šią idėją ir patys taps jos skleidėjais. Daugiau nei 35 Lietuvos savivaldybės pranešė, kad jos liepos 6-ąją prisidės ir rengs viešą „Tautiškos giesmės“ giedojimą miestų centrinėse aikštėse, prie bažnyčių ar kitose miestelėnams reikšmingose vietose.

Prie iniciatyvos giedoti himną kasdien prisijungia ne tik Lietuvos miestų savivaldybės ir užsienio lietuvių bendruomenės, bet ir visuomeninės bei verslo organizacijos.

Tautiškos giesmės tiesioginė transliacija iš Kauno per TV3 tiesiogiai liepos 6-ąją lygiai 21 val. NemokamosTV  transliacijos internete - 15min.tv.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius