Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

TV3 šokių projekte dalyvaus Asta Valentaitė (papildyta balandžio 30 d.)

Asta Valentaitė (29) įsitikinusi, kad gyvenimas ima smarkiau pulsuoti, kai atrandi vis naujų, įdomių, o kartais ir netikėtų užsiėmimų.
Asta Valentaitė
Asta Valentaitė / Viganto Ovadnevo nuotrauka

Naujų spalvų, skonių ir pojūčių bent jau artimiausią pusmetį jai suteiks šokių pamokos su profesionaliu šokėju Vytautas Mackoniu (20), su kuriuo Asta dalyvaus TV3 šokių projekte „Šok su manimi“. „Vytautas „Facebook’e“ man parašė žinutę ir pasiūlė išbandyti save šokių aikštelėje. Po poros susitikimų nusprendžiau rizikuoti“, – šypsosi žinoma moteris.

Į šokių projektą buvai kviečiama pernai, bet nesutikai. Kodėl šįkart tavo nuomonė pasikeitė?

Taip, iš projekto prodiuserių buvau sulaukusi skambučio, tačiau tada dėl intensyvaus darbo grafiko ir dažnų kelionių negalėjau sutikti. Esu perfekcionistė, todėl bet kokioje veikloje noriu padaryti viską kuo geriausiai. Jei jaučiu, kad tam neužteks laiko, visiškai atsisakau.

„Jeigu matysi, kad neturiu duomenų šokiams, sakyk šviesiai tiesiai. Tikrai neįsižeisiu. Nenoriu būti buratinu ir juokinti žmonių.“

Šiemet laisvo laiko turi kur kas daugiau?

Tikiuosi, kad šiemet pavyks suderinti darbus ir šokius (šypsosi).

Gal mokyklos laikais esi šokusi?

Aštuonerių tėvai nuvedė mane į sportinių šokių būrelį. Iki šiol pamenu labai piktą jo vadovę. Vaikystėje jautriai reaguodavau į pakeltą balsą, o vadovė rėkdavo ant pavėlavusių ar pamokas praleidusių vaikų. Pamenu, susirgau, todėl negalėjau į kelias nueiti. Kai pasveikau, tėvams pasakiau, kad į šokius tikrai nebegrįšiu: labai bijojau tos piktos vadovės. Tuomet buvau nuvesta į muzikos mokyklą, vėliau – į dailę. Ten ir pasilikau. Vėliau dar kelerius metus giedojau bažnyčios chore, kur buvo labai šaunus kolektyvas, puiki vadovė. Štai tokia mano patirtis meno srityje.

Projektas prasidės tik rudenį, o jūs jau ėmėte repetuoti?

Taip, jeigu ko nors imuosi, tai su visa atsakomybe. Kad gerai pasirodytum ir jaustumeisi užtikrintai, turi įdėti nemažai pastangų. Žmonės dešimtis metų mokosi šokti, o mes tam turime tik kelis mėnesius. Esu pasirengusi repeticijoms skirti daug laiko. Jau dabar susidėliojome gan intensyvų treniruočių grafiką.

Jau galvoji apie šokių sukneles?

Nors tai, ką pernai mačiau per televiziją, atrodė gana neblogai, manau, ir pačiai teks įdėti nemažai pastangų ieškant ir derinant įvairių kostiumų variantus.

Pernykštį projektą „Šok su manimi“ turbūt žiūrėjai atidžiai. Kurios poros buvo tavo favoritės?

Simpatizavau Deividui Meškauskui ir Shorenai. Taip pat gražiai poroje atrodė Viktorija Kunauskautė su Jurgiu Jurevičiumi. Teatrališkai pasirodymais sužavėjo Inga Valinskienė ir Andrius Butkus, netikėtais sprendimais nustebindavo Gyčio Ivanausko pora.

Asta, nekilo noro šokti su Deividu? Juk jis porą kartų tapo nugalėtoju.

Spėju, kad aš jam būčiau per aukšta (šypsosi). Po pirmo susitikimo man Vytautas paliko gerą įspūdį, todėl apie kitus partnerius net negalvojau. Jis labai užsispyręs, su užsidegimu kalba apie projektą, rodo iniciatyvą, todėl tikiu, kad mudu „susišoksime“.

Ko jau spėjai išmokti?

Kol kas dėliojame tiek klasikinių, tiek Lotynų Amerikos šokių žingsnelius. Namo grįždama jaučiu malonų nuovargį. Tiesa, aš dar specialių batelių neįsigijau, bet jau išsiaiškinau, kokia jų pasiūla.

Ankstesnių projektų dalyviai guosdavosi, o kartais net ašarą užkulisiuose išspausdavo dėl kandžių komisijos narių, ypač choreografo Jurijaus Smorigino, pastabų. Esi tam pasirengusi?

Susidraugausiu su Smoriginu (juokiasi). Atvirai pasakius, negalvoju, kas bus, jeigu bus. Teko girdėti, kad dalyviai ant Jurijaus pykdavo, įsižeisdavo, nes kabinėdavosi ne dėl šokių, o dėl smulkmenų. Bet aš supratau jo humorą. Per gyvenimą teko ir pačiai patirti kandžios kritikos skonį. Pagrįsta ir teisinga kritika mane skatina užduotį atlikti dar geriau. Na, jeigu Smoriginas labai aršiai puls, tada aiškinsimės santykius (juokiasi).

Pasakyk nuoširdžiai, kam tau to reikia?

Dabar keistas laikas, visur sąstingis, o man nuolatos reikia iššūkio. Noriu ko nors naujo, kad kūną ir protą sukrėstų stresas. Man reikia veiklos, kuri „vežtų“. Tikiu, kad dabar tai bus šokiai.

Ar su kuo nors tariesi, kai turėjai priimti svarbius sprendimus?

Apie tai, kad gavau pasiūlymą dalyvauti šokių projekte, pasakiau mamai, artimiausiems draugams. Mama iš pradžių jaudinosi dėl didelio viešumo, kad man teks patirti ne tik malonių akimirkų, bet ir sulaukti ne visada malonios kritikos. Draugai patarė pirmiausia susitikti su partneriu, išklausyti objektyvią jo nuomonę. Taip ir padariau. Paprašiau, kad Vytautas be užuolankų būtų su manimi atviras. Sakiau jam: „Jeigu matysi, kad neturiu duomenų šokiams, sakyk šviesiai tiesiai. Tikrai neįsižeisiu. Nenoriu būti buratinu ir juokinti žmonių.“

Ir kokį atsakymą išgirdai?

Paklausk jo pati (juokiasi).

Pernai projekte „Šok su manimi“ su verslininke Inga Krukauskiene dalyvavęs Vytautas Mackonis sako, kad po pirmųjų repeticijų šokių partnerės sugebėjimai jam paliko neblogą įspūdį: „Daug metų šoku, todėl man nebūtina pamatyti žmogaus ant parketo, kad galėčiau įžvelgti, ar turi gabumų šokiams. Tai išduoda eisena, elgesys. Astą esu matęs ne kartą, ji paliko gerą įspūdį, todėl ir pasiūliau dalyvauti projekte. Po pirmų susitikimų supratau: ji darbšti ir užsispyrusi, todėl kartu bus lengviau siekti tikslo. Astą įspėjau, kad dėl repeticijų gausos šią vasarą atostogų neturės. Bet tai jos neišgąsdino. Pradžioje maniau, kad jai labiau tiks klasikiniai šokiai, bet po repeticijų įsitikinau, jog ir „lotynai“ neblogai sekasi.“  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius