-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ugnę Galadauskaitę šedevrais virtuvėje lepinantis Marius Siparis dalijasi kalėdinio deserto receptu

LRT naujienų laidos „Panorama“ vedėjai Ugnei Galadauskaitei niekada nebuvo prie širdies suktis virtuvėje. Kaip pati sako, ten pasigamindavo tik paprasčiausius patiekalus. Tačiau į jos gyvenimą įžengus sužadėtiniui Mariui Sipariui, namuose virtuvė tapo naudojama kur kas dažniau. Mylimąją vyras dažnai stebina tokiais šedevrais, kad Ugnė sako besijaučianti kaip restorane. Vienu iš savo patiekalų pora dalijasi ir su 15min skaitytojais.
Ugnė Galadauskaitė ir Marius Siparis
Ugnė Galadauskaitė ir Marius Siparis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Dar prieš šventes 15min į savo jaukius namus įsileidę Ugnė ir Marius parodė, kaip gaminamas jų tradicinis kalėdinis desertas. Tiesa, žurnalistė daugiausia tik žavėjosi gaminančiu mylimuoju ir skanavo jo paruoštą šedevrą.

„Tai yra Mariaus mamos receptas, ji šį patiekalą daro visada per Kalėdas. Marius irgi išmoko ir mane lepina juo ne tik per šventes“, – juokėsi Ugnė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ugnė Galadauskaitė ir Marius Siparis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ugnė Galadauskaitė ir Marius Siparis

Nors sakoma, kad kelias į vyro širdį – per skrandį, šiuo atveju viskas atvirkščiai. Ugnė neslepia, kad maisto gamyba niekada jai didelio malonumo neteikė, todėl itin džiaugiasi šalia turėdama tokį kulinarą kaip Marius.

„Anksčiau gamindavausi labai paprastai, greitai ir sveikai. O dabar viskas taip skanu, Marius taip kūrybiškai į tai žiūri, prisigalvoja įvairiausių patiekalų. Tėvai sako, kad tai užkoduota genuose, – mano tėtis labai mėgsta gaminti, mano senelis močiutei visuomet gamindavo, o dabar lygiai taip pat ir man pavyko susirasti gerą vyrą“, – juokavo ji.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ugnė Galadauskaitė ir Marius Siparis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ugnė Galadauskaitė ir Marius Siparis

Į Mariaus ir Ugnės namus kalėdinės dekoracijos visuomet atkeliauja labai anksti, rudeniui dar nepasibaigus. Puošia jiedu visuomet dirbtinę eglutę. Kaip Ugnė juokauja, taip ekologiškiau, patogiau, o ir jai taip gražiau.

„Dėl Kalėdų einu iš proto, man jos – pati gražiausia metų šventė. Kai lapkričio pabaigoje parduotuvės pradeda puoštis, tai man norisi tą patį padaryti namuose. Juolab, dabar toks greitas gyvenimo tempas, visur skubi, leki, ne tiek daug namuose būni, tai bent vakarais gali pasimėgauti eglute. Jei laikyčiausi tradicijos tik per Kūčias ją puošti, nespėčiau net pajausti tos dvasios“, – šypsojosi ji.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ugnė Galadauskaitė ir Marius Siparis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ugnė Galadauskaitė ir Marius Siparis

Dovanos po eglute čia atsiduria ne Kalėdų rytą, o dar gerokai prieš jas. Ugnė neslepia, kad nuolat matant supakuotas dėžutes pirštus kaip reikiant niežti sužinoti, ką Marius jai išrinko.

„Kiekvieną vakarą kyla minčių, kas ten galėtų būti supakuota. Bet mes visuomet stengiamės apgauti su įpakavimais, dovaną įdėti į kitokią dėžę“, – juokėsi U.Galadauskaitė.

Nors vieniems dovanų rinkimas neretai tampa tikra kančia, Ugnė sako šį procesą tiesiog dievinanti. „Praėjusiais metais net pyragams kalėdišką formą nusipirkau ir savo noru kepiau! Viskas, kas susiję su šiomis šventėmis, man yra be galo smagu. Net ir dovanas kartais renku ilgai ir nuobodžiai, bet kai randu ką nors tokio, kas tikrai žinau, jog patiks tam žmogui, apima toks geras jausmas...“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ugnė Galadauskaitė ir Marius Siparis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ugnė Galadauskaitė ir Marius Siparis

Visai neseniai dar labiau sutvirtėjus jųdviejų santykiams, pavasarį tapus sužadėtiniais, po truputį keičaisi ir šventinės tradicijos. Per šias Kūčias pora vyko vakarienės pas Mariaus tėvus, o Kalėdas sutiko jau pas Ugnės šeimą Marijampolėje.

„Kokios tradicijos yra Mariaus šeimoje, tik šiemet sužinojau – tai buvo pirmas kartas, kai Kūčias švenčiau ne su savo tėvais. Tačiau aš turiu ir savų tradicijų – pavyzdžiui, per Kūčias niekada nevalgau mėsos. Taip pat visuomet būtinai paragauju 12 patiekalų. Tiesa, neseniai kalbinau gydytoją, kuri sakė, kad neįmanoma per vieną vakarienę tiek suvalgyti, bet aš tikrai paragauju! – juokėsi ji. – Visuomet labai atsakingai skaičiuoju, nes esu šventai įtikėjusi, kad tada bus sėkmingi metai.“

Kalėdinio Ugnės ir Mariaus deserto receptas:

Reikės:

dviejų kriaušių,
butelio raudono sauso vyno,
anakardžio riešutų,
cinamono lazdelės,
razinų, mandarinų,
keturių šaukštų medaus.

Gamyba:

Į puodą supilti vyną, sudėti visus prieskonius, viską išmaišyti, kad medus ištirptų. Tada kriaušes perpjauti pusiau, nulupti žievę, įdėti į vyną ir, kai užvirs, virti apie 40 min. Ištraukus kriaušes, likusį vyną virti dar apie 20 min, kol jis sutirštės. Kriaušes paskaninti mėgstamais ledais ir užpilti padažą. Papuošti galima mėtos lapeliu, cukraus pudra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius