-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ugnis pasiglemžė menininko planus: ko gaisras nesuniokojo, papuošė Palangos vilą

Gaisras sužlugdė menininko Andriaus Vengalio planus. Pirmadienį jo studijoje įsisiautėjusi ugnis pelenais pavertė tapytus darbus. Dar savaitgalį jis kartu su Palangoje veikiančios vilos savininkais aptarė paskutiniąsias detales dėl darbų eksponavimo „Vila Komoda“ viešbutyje. Jie turėjo būti atvežti jau šią savaitę. Nepaisant nelaimės, kurios metu menininkui prireikė rimtos medikų pagalbos, vilą papuošė keturi menininko darbai. Juos palaikydama brolį čia atvežė sesuo Ieva.
collage1
Menininkas Andrius Vengalis/ „Vila Komoda“ viešbutis

Socialiniame tinkle sesuo į visus kreipėsi jautriomis eilėmis, o po jomis pranešė, kad vilą pasiekė keletas jos brolio darbų.

„Andrius Vengalis kasdien stengėsi dėl savęs ir savo svajonės – paveikslų parodos „Vila komoda“, kuri jo talentui plačiai atvėrė duris. Ir tą dieną, kai jau viskas atrodė ranka pasiekiama – užteko vienos nelaimingos minutės... Ir visos tavo svajonės, tikslai ir planai-sudegė. Ar verta pasiduoti? Ne! Nes būtent tokiomis akimirkomis, draugai ir šeima būna šalia ir pradeda lyti žvaigždėmis!!! Andriaus paveikslai dėka jų šiandien pasiekė „Vila Komodą!“ Tu ne vienas, svajokli!“, – skelbiama socialiniuose tinkluose.

Bičiulių prašoma palaikyti Andrių paaukojant pinigų į sąskaitą – LT067300010009021045 (Rima Vengalienė) arba puslapyje „Go Get Funding“.

Skelbiama, kad kilusio gaisro metu pilnai sudegė studija. Taip pat – visa buvusi profesionali įranga. Sudegė ir visi studijoje buvę tapybos darbai, kuriuos menininkas buvo pasiruošęs eksponuoti karantinui pasibaigus.

Menininko bičiulis jautriai rašė, kad per vieną akimirką jis neteko visko, ką taip ilgai kūrė: „Raginu padėti žmogui pakilti ant kojų. Kam negaila – aukojam, kaip ir jis dėl mūsų darė viską“.

Siekdamas išsigelbėti, Andrius Vengalis turėjo iššokti pro antro aukšto langą, patyrė stiprius nudegimus.

„Jis patyrė labai stiprius apdegimus, Andriui reikalingas net odos persodinimas. Esame visiem labai nuoširdžiai dėkingi, kas prisidės prie palaikymo, nes bėda ištiko netikėtai“, – skelbė draugai.

Asmeninio albumo nuotr. /Andrius Vengalis Kauno klinikose
Asmeninio albumo nuotr. /Andrius Vengalis Kauno klinikose

Viloje kabantys darbai bus parduodami

Kaip 15min sakė Palangoje veikiančio viešbučio „Vila Komoda“ vadovė Karolina Vičiūtė-Meidė, dar prieš karantiną su menininku buvo sutarta dėl darbų eksponavimo.

„Vila Komoda“ nuotr./Palangoje veikiančią vilą papuošė A.Vengalio darbai.
„Vila Komoda“ nuotr./Palangoje veikiančią vilą papuošė A.Vengalio darbai.

„Sekmadienį dar kartą kalbėjomės, viską aptarėme ir nutiko nelaimė.... Patys parašėme, kad nestresuotų. Ir pati buvau pasiryžusi nuvažiuoti, atsivežti. Jis jau po nelaimės sakė, kad tai svajonė pasikabinti tuos darbus. Sesuo sugalvojo atvežti, padaryti siurprizą. Jau pakabinome darbus. Kol kas ta ekspozicija minimali, nes restoranas nedirba iki kitos savaitės, tačiau jau trečiadienį atsidarysime ir jie bus labiau matomi. „Baisiai“ gražūs! Tokio dydžio, maniau, kad netilps ant sienų, bet labai gražiai atrodo. Tikrai labai labai gaila, kad taip nutiko...“, – sakė vadovė.

Šiuo metu viloje kabo ir kitų menininkų darbai. Pasak K.Vičiūtės-Meidės, dirbama tokiu principu – menininkų darbai papuošia vilos erdves ir norintys gali šiuos darbus įsigyti.

„Esu atsakinga, labai patinka! Apie kiekvieną menininką susidomėjusiems pasakoju, dalinu kontaktus, kad galėtų susisiekti ir pirkti. Iki kada kabės Andriaus darbai, nėra apibrėžta. Stengsimės juos išreklamuoti ir parduoti kuo greičiau“, – sakė vadovė.

„Vila Komoda“ nuotr./Palangoje veikiančią vilą papuošė A.Vengalio darbai.
„Vila Komoda“ nuotr./Palangoje veikiančią vilą papuošė A.Vengalio darbai.

Viloje kabo ir Londone gyvenančios palangiškės pasivadinusios „Eyekona“ darbai, taip pat Mariaus Kavolio bei 11-mečio palangiškio Kasparo Jaso kūryba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius