-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 12 /12:15

Už sukčiavimą nuteisto Tado Lukoševičiaus šou apeliaciniame teisme: „Posėdį prašau atidėti, nes man netinka valstybės skirta advokatė“

Už neteisėtą pinigų pasisavinimą ir jų iššvaistymą neseniai nuteistas buvęs populiarios vaikinų grupės N.E.O. dainininkas Tadas Lukoševičius (27) vėl mina teismų slenksčius. Vienas nukentėjusiųjų ir prokurorai Kauno apygardos teismui pateikė apeliacinį skundą, nes, jų manymu, aferistui skirta bausmė yra per švelni.
Tadas Lukoševičius teisme
Tadas Lukoševičius teisme / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Žmonės.lt primena, kad birželio 21 d. Kauno Kauno apylinkės teismas buvusį dainininką pripažino kaltu neteisėtai pasisavinus ir iššvaisčius apie 220 tūkst. litų (antstoliui yra pateikta vekselių už daugiau nei 400 tūkst. litų, tačiau ne visi nukentėjusieji kreipėsi į teismą). Jam paskirta bausmė – 2 metai laisvės apribojimo, įpareigojant nuteistąjį dirbti ir per metus ir 6 mėnesius grąžinti dalį skolų nukentėjusiesiems. Taip pat nuteistajam skirta kardomoji priemonė namų areštas.

Ketvirtadienį Kauno apygardos teismas turėjo būti pradėti svarstyti apeliaciniai skundai, tačiau posėdį teko atidėti. Velionio dainininko Alvydo Lukoševičiaus-Obuolio sūnus pareiškė, kad nori pasisamdyti advokatą, nes tik vakar esą sužinojęs, kad jam valstybės paskirta kita advokatė. O jis manęs, kad jį gins Rasa Kalkauskienė, atstovavusi jam baudžiamojoje byloje.

Taip pat T.Lukoševičius tvirtino nesusipažinęs nei su apeliaciniais skundais, nei gavęs šaukimą į teismą.

Prokurorė: „Kalbos apie advokato samdymą – nerimtos“

„Jau keturis mėnesius gyvenu Grybo gatvėje Vilniuje, anksčiau gyvenau Žirgo gatvėje, todėl gal teismas klaidingu adresu man viską siuntė. Aš nieko negavau, nesu susipažinęs su skundais. Noriu pasisamdyti advokatą, nes šitą žmogų (valstybės skirtą advokatę Giedrę Kazakevičienę, – red. past.) matau pirmą kartą. Maniau, kad mane ir toliau gins Rada Kalkauskienė. Todėl prašau posėdį nukelti“, – teismui aiškino nuteistasis.

Tadas Lukoševičius teisme
Tadas Lukoševičius teisme

Prokurorė Laima Bereikaitė teismui patarė į T.Lukoševičiaus žodžius apie advokatą nežiūrėti rimtai. „Nuo pat teisminio proceso pradžios girdžiu, kaip jis samdosi advokatus, bet taip ir nepasisamdo. Nepasisamdys ir šį kartą“, – kalbėjo prokurorė.

Atsižvelgusi į L.Bereikaitės išsakytą pastebėjimą, teismo kolegija paprašė G.Kazakevičienė atvykti ir į kitą posėdį, „kad nereikėtų nukelinėti dešimt kartų“.

Nesilaikė namų arešto

Teismui aiškinantis, kodėl apeliaciniai skundai ir šaukimas į teismą nepasiekė T.Lukoševičiaus, į dienos šviesą iškilo faktas, kad nuteistasis pažeidinėja jam skirtą kardomąją priemonę namų areštą. Paaiškėjo, kad jis, kol kraustėsi iš išvaržomo prabangaus buto Žirgo gatvėje į kitą būstą, kelias dienas gyveno sostinės Konstitucijos prospekte esančiame bute, kurį ir nurodė teismui, kaip gyvenamąją vietą.

Tiesa, T.Lukoševičius aiškino, kad žodžiu informavo ir teismą, ir policiją, kad jo dabartinė gyvenamoji vieta yra Grybo gatvėje dabar: „Jau keturis mėnesius čia gyvenu“.

„Sofizmais neužsiimsime. Ne kartą pažeidėte jums skirtą kardomąją priemonę. Ji gali būti pakeista į kitą (sulaikymą, – red. past.). Paprašykite, kad advokatė jums paaiškintų, ką tai reiškia“, – teisėjas greižtai nutraukė į eilinės istorijos pasakojimą įsitraukusį nuteistąjį.

Jis įspėjo laikytis drausmės ir posėdyje dalyvavusią jo mama Dalią Lukoševičienę, kuri sūnui patarė: „Be advokato nekalbėk, sūnau“.

Vienam nukentėjusiųjų Giedriui Ambrazevičiui atstovaujantis advokatas Mindaugas Šeškauskis tikisi, kad kitame posėdyje viskas bus išaiškinta. Jo nestebina buvusio dainininko elgesys, nes „tai matėme jau ankstesniame teisme. Ši teisėjų kolegija yra griežta ir viską suvaldys“.

VIDEO: Mindaugas Šeškauskis apie Tadą Lkoševičių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius