Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 31 /16:31

Buvo užblokuotas V.Grincevičiaus-WhyDoto „YouTube“ kanalas su 364 tūkst. sekėjų

Komikui Vaidotui Grincevičiui, puikiai žinomam WhyDoto vardu, šventinis laikotarpis nebuvo pats linksmiausias. Antrą Kalėdų dieną jo „YouTube“ kanalas buvo nulaužtas, o vėliau – išvis užblokuotas. Laimei, „YouTube“ atstovai atsižvelgė į Vaidoto išsakytus argumentus ir 364 tūkst. sekėjų turinčią anketą atkūrė.
Vaidotas Grincevičius, „Youtube“
Vaidotas Grincevičius, „YouTube“ / Luko Balandžio, „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ilgą laiką vaizdo įrašus kuriantis ir Lietuvoje bene populiariausią „YouTube“ kanalą su daugybę sekėjų užauginęs komikas Vaidotas tik penktadienį popiet sužinojo, ar pavyks veiklą toje pačioje paskyroje tęsti ir toliau. Žinomas vyras prieš tai susidūrė su nepavydėtina situacija – jo anketa buvo nulaužta.

15min Vaidotas pasakojo, kad visus darbus, susijusius su jo „YouTube“ kanalo rinkodara, jis yra patikėjęs savo broliui Mantu. Taigi, pastarasis rūpinasi ir reklamų pasiūlymais bei jų įgyvendinimu vaizdo įrašuose.

„Dažnai gauname užklausų pareklamuoti žaidimus, tačiau reikia atidžiai juos peržiūrėti, nes kartais atsiunčiami scamai (apgavystės – red. past.). Žaidimus kuria ir mano brolis, todėl nusimano šioje industrijoje, be to, juos esame reklamavę ir anksčiau, prieš tai atidžiai išnagrinėję pasiūlymus“, – sakė V.Grincevičius.

Organizatorių / Gintauto Bitvinsko nuotr./Justinas Jankevičius ir Vaidotas Grincevičius pokalbių laidoje "Nesiaukite Live" Kaune. Gintauto Bitvinsko nuotr.
Organizatorių / Gintauto Bitvinsko nuotr./Justinas Jankevičius ir Vaidotas Grincevičius pokalbių laidoje "Nesiaukite Live" Kaune. Gintauto Bitvinsko nuotr.

Prieš šventes Vaidoto brolis į elektroninį paštą gavo dar vieną pasiūlymą anglų kalba, kuriame buvo prašoma vaizdo įraše pareklamuoti gerai žinomą žaidimą „Monster Cabinet“.

„Gmail“ paštas, iš kurio siųsta užklausa, buvo labai tvarkingas, viskas teisingai surašyta, kaip ir priklauso žaidimų kūrėjams, kurie nori reklamuoti, todėl nieko neįtarėme“, – 15min pasakojo Vaidotas.

Viską suderinęs Vaidoto brolis į elektroninį paštą gruodžio 26 dieną gavo reklamjuostes (angl. banner – red. past.) bei vaizdo įrašą, kuris turėjo būti integruotas į komiko kuriamą medžiagą.

„Tačiau vos paspaudę ant vaizdo įrašo, pamatėme, kad jis turi virusą. Užteko minutės laiko, kad botai pavogtų mano brolio „Gmail“ duomenis, o kadangi jis susietas ir su mano elektroniniu paštu, buvo pavogti ir mano visų socialinių tinklų – feisbuko, instagramo – slaptažodžiai, taip pat „Revolut“, „PayPal“, „Patreon“ prisijungimai“, – liūdesio neslėpė V.Grincevičius.

Organizatorių / Gintauto Bitvinsko nuotr./Justinas Jankevičius ir Vaidotas Grincevičius pokalbių laidoje "Nesiaukite Live" Kaune. Gintauto Bitvinsko nuotr.
Organizatorių / Gintauto Bitvinsko nuotr./Justinas Jankevičius ir Vaidotas Grincevičius pokalbių laidoje "Nesiaukite Live" Kaune. Gintauto Bitvinsko nuotr.

Anot jo, įsilaužėliai turėjo lengvą prisijungimą prie visų jo anketų ir visai nesvarbu, ar jos turėjo kelių etapų autentifikavimo apsaugą. Įsitikinęs Vaidotas ir dar vienu – kad taip pasielgė ne patys programišiai, o specialiai tam sukurta kompiuterinė programa.

„Per minutę prisijungęs prie mano „YouTube“ kanalo, botas sugebėjo pakeisti jo pavadinimą į „Etherium“, įkelti naujus banerius ir paleisti stream'ą (transliaciją – red. past.). Žmogui to padaryti tiesiog neįmanoma“, – 15min sakė Vaidotas.

Ne laikas ir ne vieta buvo sėdėti sudėjus rankas – vos pamatęs, kad taip nutiko, kitas Vaidoto brolis Rytis iš karto kreipėsi į „YouTube“ atstovus, kurie per devynias valandas atkūrė anketą. Nors iš pirmo žvilgsnio atrodė, kad viskas susitvarkė, istorija toli gražu tuo nesibaigė.

„Daug žmonių, pamatę, kad kanalas yra pervadintas ir netikras, pradėjo jį blokuoti. Kai atgavau kanalą, pakeičiau jo pavadinimą, o po dviejų parų, dėl maždaug 1000 žmonių report'ų (pranešimų apie galimą sukčiavimą – red. past.) jis buvo vėl užblokuotas“, – sakė Vaidotas.

Žinomas vyras iš karto, vos tik pamatęs, kad anketa ir vėl užblokuota, dar kartą kreipėsi į „YouTube“ tinklo atstovus. Anot Vaidoto, buvo gautas atsakymas, kad kanalas bus peržiūrėtas per septynias dienas.

Prieš pat pasirodant šiai publikacijai komiką pasiekė geros žinios – „YouTube“ atsižvelgė į jo argumentus ir sugrąžino kanalą.

Į tokią situaciją vyras pasakojo patenkantis pirmą kartą: „Esu labai bailus, niekada nesisiunčiu nežinomų failų iš, pavyzdžiui, torentų. Be ironijos galiu pasakyti – viską perku.“

Jei Vaidoto kanalas nebūtų buvęs atblokuotas, komikas būtų kūręs naują.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius