-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Putino šalininkai užpuolė psichologą D.Ražauską: rodė necenzūrinį gestą, smurtavo

Psichologas, santykių ekspertas Darius Ražauskas nuo pat Rusijos pradėto karo prieš Ukrainą palaiko savo laisvę ginančią valstybę. Palaikymą jis reiškia įvairiais būdais, vienas tokių – ant automobilio pritvirtinta Ukrainos vėliavėlė. Deja, ne visi nusiteikę taip pat: dėl savo pozicijos D.Ražauskas buvo užpultas agresyviai nusiteikusio Vladimiro Putino šalininko.
Darius Ražauskas
Darius Ražauskas / Asmeninio albumo nuotr., stopkadras

Psichologas Darius Ražauskas – Ukrainos kovos už laisvę šalininkas. Nuo karinės Rusijos invazijos kenčiančią tautą jis palaiko įvairiai: savo namuose glaudžia ukrainiečių šeimą ir automobilį puošia Ukrainos vėliavėle. Būtent ant psichologo automobilio plevėsuojanti dvispalvė patraukė Putino šalininkų dėmesį.

D.Ražauskas portalui Žmonės.lt pasakojo, kad jam važiuojant į darbą du pro šalį einantys vyrai vėliavai parodė necenzūrinį gestą.

„Gyvenu Vilniaus rajone ir kasdien tenka pravažiuoti tokį kaimelį, kuriame mane užpuolę vyrai ir gyvena. Ten negalima važiuoti didesniu nei 50 km/h greičiu, taigi tie vyrai pamatė ant lėtai važiuojančio automobilio plevėsuojančią Ukrainos vėliavą ir parodė jai vidurinį pirštą.

Pamatęs nepagarbą šios šalies nacionaliniam simboliui, sustojau ir išlipau paklausti, kodėl jie taip reaguoja. Tikėjausi, kad ramiai pasikalbėsime, tačiau jie nebuvo nusiteikę bendrauti: pirmiausia pasipylė rusiškų keiksmažodžių virtinė, o vėliau – keli smūgiai į galvą“, – Žmonės.lt sakė Darius Ražauskas.

Jis tikina, kad šiuos vyrus galbūt yra matęs ir anksčiau, bet gerai jų nežino ir nepažįsta. D.Ražauskui trenkė tik vienas iš jų: kitas, anot pašnekovo, laikė degtinės butelį ir incidentą stebėjo iš šono. Pats Darius užpuolikams neatsakė tuo pačiu.

„Nesu koks nors boksininkas, kuris galėtų pulti du vyrus, tad kovoti nesiekiau. Aš – iš psichologijos pasaulio, tad pirmiausia siekiau sužinoti, kas jie per žmonės. Mano tikslas buvo atskleisti kitą požiūrį, ką nors paaiškinti ir paskatinti juos susimąstyti, tačiau jiems tai buvo visai neįdomu – vyrai neatsakė nė į vieną mano užduotą klausimą“, – pasakojo D.Ražauskas.

„4Fo Studio“ nuotr./Darius Ražauskas
„4Fo Studio“ nuotr./Darius Ražauskas

Psichologas tikėjo, kad agresyvūs Vilniaus rajono gyventojai išklausys bent tai, su kokiais sunkumais susiduria karo krečiamos šalies piliečiai: jo šeima savo namuose yra priglaudę mamą ir sūnų iš Mariupolio, tad apie visa tai yra girdėjęs iš pirmų lūpų ir mato savo akimis.

„Jie pas mus gyvena daugiau nei dvi savaites. Lietuva jiems patinka, tačiau labai sunku rasti darbą: dauguma anksčiau atvykusių ukrainiečių jau išsigraibstė darbo vietas, kuriose galima kalbėti rusiškai. Mūsų priimta moteris Kijeve dirbo restorano administratore, tačiau dabar ieško bet ko, kur nereiktų lietuvių kalbos“, – sakė jis.

Po konflikto D.Ražauskas parašė pareiškimą ir dar kartą susitiko keliu einančius vyriškius, tik šįkart pašnekesį su jais nufilmavo. Savo socialinio tinklo „Instagram“ paskyroje jis patalpino vaizdo įrašą, kuriame girdėti, kaip užpuolikai tikina nemėgstantys Ukrainos, palaikantys Putiną. Daugumą jų frazių lydi keiksmažodžiai.

Tai, anot D.Ražausko, bus papildomas įrodymas policijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius