-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Mainelytė grumiasi su klastinga liga

Scenos ir ekrano žvaigždė Vaiva Mainelytė grumiasi su krūties vėžiu – jai padeda medikai, artimieji ir malda.
V.Mainelytei stiprybės suteikia artimieji ir malda.
V.Mainelytei stiprybės suteikia artimieji ir malda. / Valdo Kopūsto/ „Scanpix“ nuotr.

Kaip rašo dienraštis „Lietuvos rytas“, 60 metų  scenos ir ekrano žvaigždė įveikė sunkią distanciją - chemoterapijos kursą. Dar liko švitinimas. „Vieną etapą jau baigiu, o kitą pradedu. Po vienos chemoterapijos procedūros jaučiausi labai prastai, bet vėliau įvyko savotiškas lūžis - pagaliau ją užbaigiau“, – pasakojo Vaiva.

Sunkios ligos užklupta aktorė pastaruoju metu daug gilinasi į jos priežastis. Anksčiau ji buvo įvairių maisto papildų reklamų ir krūties vėžio prevencijos projekto „Nedelsk“ veidas. „Tiek visko dariau ir vartojau. Turėčiau ir jaustis kitaip - žvali, sveika. O dabar yra atvirkščiai“, – apgailestavo pašnekovė. Stiprią žmogaus sveikatą lemia ne vien sveika gyvensena. Sveikatai didelės reikšmės turi oro tarša, maistas. Aktorė neabejoja: dabar sugrįžta tai, ką 1986 metais po Černobylio atominės elektrinės avarijos žadėjo mokslininkai ir medikai. Ji įsitikinusi, kad vėžys pasirenka silpną auką. Aktorę išvargino rūpinimasis tėvu. 2008 metų liepos mėnesį jis paliko šį pasaulį. Po tėvo laidotuvių Vaivai ir pačiai teko susigrumti su klastinga liga. „Medikai daro viską, kad pasiekčiau pergalę. Aš pati viliuosi, kad viskas bus gerai. Jei manyčiau kitaip, tik sau dar labiau pakenkčiau“, – kalbėjo aktorė.

Jei V.Mainelytė galėtų laiką atsukti atgal, net ir nejusdama jokių negalavimų eitų pasitikrinti sveikatos į polikliniką. Aktorė krūtinėje ilgą laiką neapčiuopė jokių gumbelių, todėl buvo rami dėl moterims pavojingo priešo - krūties vėžio.

Su krūties vėžiu susigrūmusi moteris teatre buvo priversta padaryti pertrauką. Nuo praėjusio rudens ji turi nedarbingumo lapelį. Į teatrą ji tikisi grįžti baigiantis jo sezonui. Tiesa, gydytojai kol kas pataria neskubėti.

Dabar V.Mainelytė save vadina kaline iš Buchenvaldo koncentracijos stovyklos. Moteris dėl ligos neteko vešlių garbanų. Į sceną ji dėl dabartinės savo išvaizdos nesibaimintų sugrįžti. Juk teatre yra perukų, įspūdingų drabužių. Ligos pėdsakus gali paslėpti ir geras grimas.

Stiprybės V.Mainelytei suteikia ne tik mintys apie būsimus darbus, bet ir malda. Sekmadieniais ji pradėjo lankytis sostinės Dievo Gailestingumo bažnyčioje. Aktorė pagaliau surado šventovę, kurioje gali nuoširdžiai pasimelsti. Didžiosiose Vilniaus bažnyčiose, kuriose susirenka daug tikinčiųjų, ji jausdavosi nejaukiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius