Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Aktorė Valda Bičkutė su vyru Mindaugu Valiuku pakrikštijo dukrą: šventė įvyko simbolinėje vietoje

Gražią šeštadienio popietę Telšiuose pakrikštyta aktorės Valdos Bičkutės (39) ir jos vyro, poeto Mindaugo Valiuko (44) pirmagimė, beveik 7 mėnesių Marija. Šventės būta dvigubos, mat krikšto sakramentas čia pat suteiktas ir Valdos sesers dukrai.
Valdos Bičkutės ir Mindaugo Valiuko dukters Marijos krikštynų akimirka
Valdos Bičkutės ir Mindaugo Valiuko dukters Marijos krikštynų akimirka / Sigos Gailiuvienės nuotr.

V.Bičkutės ir M.Valiuko dukros Marijos Valiukaitės krikštynos įvyko rugpjūčio 22-osios popietę Telšiuose esančioje Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje. Valda šią vietą išsirinko ne be reikalo – Telšiai yra jos ir sesės gimtinė, kelianti nostalgiškus, širdžiai mielus prisiminimus. Čia tuokėsi, krikštijosi ir jų tėvai, seneliai, proseneliai.

„Ta bažnyčia, dar vadinama Mažąja bažnytėle, yra ant ežero, tad vasarą ten labai gražu. Be to, gimtoji vieta, todėl visi tokie mieli ir labai savi dalykai. Taip pat ir klebonas, kurį žinau nuo savo vaikystės, pas kurį ėjau pirmos komunijos“, – 15min pasakojo V.Bičkutė.

Valda šyptelėjo, kad džiugu, jog iškart pakrikštyta ne tik jos, bet ir sesės Vaidos atžala – išėjo dvigubos krikštynos. Taigi, ir klausimo, kas bus abiejų mergaičių krikšto tėvai, net nekilo.

„Kadangi mano sesuo turi vienu mėnesiu jaunesnę mergytę, mes vieni kitų vaikams ir būsime krikšto tėvai – mano sesuo su vyru mums, o mes jiems. Tokia dviguba rokiruotė“, – kalbėdama su 15min džiaugėsi aktorė.

Nors kai kurie savo vaikams krikštynų datą renkasi tokią, kuri sutaptų su kita ypatinga proga, Valda su seserimi specialios dienos neieškojo, tiesiog derino, kad būtų patogu ir vienai, ir kitai. Krikštynų datai įtakos neturėjo ir pademija, tačiau ji pakoregavo kitą aspektą – dalyvavusių žmonių skaičių. „Krikštynas nutarėme rengti labai uždarame šeimos rate – aš su vyru, sesuo su vyru, tėveliai“, – sakė Valda.

Sigos Gailiuvienės nuotr./Valdos Bičkutės ir Mindaugo Valiuko dukters Marijos krikštynų akimirka
Sigos Gailiuvienės nuotr./Valdos Bičkutės ir Mindaugo Valiuko dukters Marijos krikštynų akimirka

Ir dėl pandemijos, ir dėl to, kad vaikai dar maži, o kartu ir dėl požiūrio į krikštynas jas nutarta paminėti kukliai. Valda su seserimi nesamdė jokių šventės planuotojų – organizacinius klausimus pradėjo spręsti vasaros pradžioje, po truputį ir tik šeimos rate. Kadangi atsilaisvinti Valdai pavykdavo ne visada, ruošiantis nemažai padėjo ir mama.

„Man tai tokia proga, kuri nėra, liaudiškai sakykim, balius. Tai turėtų būti labai tyli, sakrali, tauri šventė – juk ir seniau žmonės vaikus krikštydavo tyliai, intymiai. Čia ne ta šventė, kur reikėtų triukšmo ir didelių linksmybių. Kaip tik atvirkščiai – švelniai, tyloj.

Tad ir mes paminėjome visiškai ramiai, šiltai, paprastai, atpalaiduotai, kaip aš sakau. Nusileidus nuo kalno, kur yra bažnyčia, arčiau ežero įsikūrusi tokią kavinukė, tai ten tiesiog visi papietavome. O kitą dieną aš su mergyte dėl darbų jau turiu važiuoti į Vilnių“, – 15min pasakojo V.Bičkutė.

Valda pasidžiaugė dar ir dėl to, kad dukrai nereikėjo papildomai galvoti krikšto vardo. „Šventesnio vardo nei Marija jau savaime nėra“, – nusijuokė V.Bičkutė.

Jos ir sesės mergaitės šiai ypatingai progai buvo papuoštos vienodomis, baltai mėlynomis suknelėmis, mėlyną spalvą pasirinko ir Valda su Vaida. Pasirodo, nors įprasta manyti, kad mergaičių spalva yra rožinė, o berniukų – mėlyna, iš tiesų yra atvirkščiai.

„Iš tikrųjų vanduo yra moters stichija, tad jos spalva turėtų būti mėlyna, o ugnis – vyrų stichija, todėl raudona. Dar mūsų laikais mergyčių rūbeliai irgi būdavo vis dėlto melsvi, o tik paskui apsikeitė“, – ne visiems žinomą detalę paaiškino V.Bičkutė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Valda Bičkutė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Valda Bičkutė

Dukra praturtino gyvenimą

O su 15min kalbėdama apie motinystę Valda negalėjo atsidžiaugti, kad viskas klostosi šauniai. Ir nors ji negalėtų teigti, kad po gimdymo gyvenimas pasikeitė radikaliai, dukra Marija į jos ir vyro Mindaugo kasdienybę įnešė naujų, nepaprastai gražių spalvų.

„Gyvenimas liko toks, koks buvo, tik dar labiau praturtėjo, prasiplėtė. Atsirado nauja, dar viena meilė, nauji rūpesčiai, nauji džiaugsmai. Prie viso to, kas mes buvome, kaip gyvenome, ką mėgome, prisidėjo dar viena didžiulė nauja erdvė“, – motinystės įspūdžiais dalijosi V.Bičkutė.

Netrukus Marijai sukaks septyni mėnesiai. Valda patikino, kad tos akimirkos, kai pirmą kartą ją išvydo, turbūt neįmanoma pamiršti, o dabar negali atsistebėti, kaip greitai dukra auga.

„Atrodo, diena eina ilgai, bet po to atsisuki ir pamatai, kad mėnesiai prabėgo labai greitai. Dabar jau viskas kitaip, mergytė jau vaikutis, nebe kūdikis, po truputėlį ir košes visokias ragauja, ir bendravimas prasideda. Labai sėkmingai viskas vyksta, gražiai augame“, – kalbėjo laiminga mama.

Tiesa, iš 15min sulaukusi klausimo, ar nesvajoja apie dar gausesnę šeimą, Valda nusijuokė: „Kad gal ne, negalvojame dabar. Labai gerai taip, kaip yra.“

TAIP PAT SKAITYKITE: Aktorė Valda Bičkutė su vyru Mindaugu Valiuku susilaukė pirmagimės: „Esame sveiki ir laimingi“

TAIP PAT SKAITYKITE: Susituokė aktorė V.Bičkutė ir poetas M.Valiukas: iš Katedros – tiesiai į teatrą Gedimino prospektu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius