Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valdovų rūmuose – šimtai svečių: LRT atidarė valstybės atkūrimo 100-mečiui skirtą sezoną

Antradienio vakarą Vilniuje iškilmingai atidarytas Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui skirtas naujasis Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) sezonas. Renginio šeimininkai į Valdovų rūmus pakvietė apie 600 svečių.
LRT sezono pristatymo svečiai
LRT sezono pristatymo svečiai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Garbiems svečiams Valdovų rūmuose buvo nutiestas raudonas kilimas. Juo žengė aktoriai, muzikantai, verslininkai, politikai, televizijos ir radijo laidų kūrėjai bei vedėjai.

Papozavę fotografams, pasivaišinę svečiai laukė iškilmingo renginio pradžios. Vakaro šeimininkai itin pasistengė, kad jų svečiai nenuobodžiautų.

Sezono atidarymo koncerte, kurį vedė Andrius Rožickas ir Gerūta Griniūtė, skambėjo Jazzu, Katažinos Zvonkuvienės, Edmundo Kučinsko, Gyčio Paškevičiaus, Lilo ir Innomine, grupės „The Station“ dainos, Pavelo Giunterio ansamblio „Giunter Percussion“ muzikos garsai, buvo pristatyti naujieji LRT projektai.

„Mums teko garbė, o kartu ir didelė atsakomybė gyventi ir dirbti laiku, kai minėsime Lietuvos valstybės atkūrimo 100-metį“, – sakė LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius, kalbėdamas apie prasidedantį naująjį sezoną.

Jo teigimu, viena iš svarbiausių šio sezono užduočių – prisiminti Lietuvai svarbiausius istorinius momentus. Tai padaryti žiūrovams padės daugybė išskirtinių projektų.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./LRT naujojo sezono pristatymo akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./LRT naujojo sezono pristatymo akimirka

Vienas tokių – pramoginis šeštadienio vakarų projektas „Dainuoju Lietuvą“, kuriame dalyvaus ryškiausi, įtakingiausi visų laikų scenos veidai ir skambės 100 populiariausių viso 100-mečio dainų. Tautos dainiaus Justino Marcinkevičius eilėraščio žodžiais pavadintame tikro garso TV projekte varžysis ne vieną Lietuvos kartą užauginę ir dabar skambantys, visų mintinai mokami hitai – nuo Danieliaus Dolskio iki „Anties“, „Foje“, Marijaus Mikutavičiaus ar Jazzu.

Projektą vesti patikėta vienai geriausių televizinių porų – A.Rožickui ir G.Griniūtei, žiūrovų pamėgtų populiariausioje „Eurovizijos” nacionalinėje atrankoje. Kūriniai skambės pritariant Donato Katkaus diriguojamam orkestrui.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Justė Arlauskaitė – Jazzu
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Justė Arlauskaitė – Jazzu

Į televiziją žengia neseniai Vasario 16-osios akto originalą Vokietijoje atradęs ir lietuvių simpatijas užkariavęs istorijos profesorius Liudas Mažylis. Jį išvysime Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui skirtame dokumentikos cikle „Šiandien prieš 100 metų“. Dokumentinį filmą, skirtą konkrečiam istoriniam įvykiui, žiūrovai pamatys tada, kai tam įvykiui bus sukakę lygiai 100 metų.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./LRT naujojo sezono pristatymo akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./LRT naujojo sezono pristatymo akimirka

Žiūrovams naujai atsiskleis viena ryškiausių LRT vedėjų Edita Mildažytė. Išbandžiusi pačius įvairiausius televizijos žanrus – nuo žinių, socialinės publicistikos iki dokumentikos filmų ir grandiozinių koncertų – šįkart žurnalistė nutarė imtis pramogos. Jos vedama sekmadienį transliuojama laida vadinsis „Editos šou“.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./LRT naujojo sezono pristatymo akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./LRT naujojo sezono pristatymo akimirka

Į LRT sugrįžta kita televizijos ikona – Beata Nicholson, savo virtuvėje pakviesianti džiaugtis tuo, ką turime geriausio savo namuose ir Lietuvoje. Jos laida „Beatos virtuvė“ lankys visą Lietuvą ir kvies kartu ieškoti maisto herojų – žmonių, kurių dėka valgome skanesnį, įvairesnį ir sveikesnį maistą.

Naujajame LRT televizijos sezone – naujas „Nacionalinės ekspedicijos“ nuotykis. Šį sykį garsieji keliautojai, vadovaujami profesoriaus A.Bumblausko, su istoriniais laivais išsiruošė į Lenkiją, didžiausią šalies upę Vyslą. Kryčiuočių tvirtovės, karalių pilys ir gyvos legendos, įvykiai, nulėmę Lietuvos likimą ir mūšiai, kurie įtvirtino Lietuvą Vakarų Europoje, pašėlę nuotykiai ir jaudinantys atradimai Lenkijos žemėse – visa tai naujajame „Nacionalinės ekspedicijos“ sezone jau netrukus.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./LRT naujojo sezono pristatymo akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./LRT naujojo sezono pristatymo akimirka

Naujajame LRT televizijos sezone žiūrovai išvys daugiaserijinio filmo „Laisvės kaina. Savanoriai“ tęsinį – „Laisvės kaina. Partizanai“, kuris primins apie praėjusio amžiaus viduryje vykusias tris okupacijas ir masinius trėmimus, holokaustą, terorą, bandymą fiziškai ir dvasiškai sugniuždyti Lietuvą. Kartu – ir apie šioje tamsybėje sužydusias gėles: žmones, kurie, nebijodami mirties, vieną ranką ištiesė žydams, o į kitą paėmė ginklą, kad apgintų Lietuvos laisvę. Seriale vaidina ryškiausios Lietuvos teatro ir kino žvaigždės.

Iškilūs Lietuvos žmonės atsiskleis naujame LRT dokumentikos projekte „Gimę tą pačią dieną”. Prezidentė Dalia Grybauskaitė, architektas Algirdas Kaušpėdas, rašytoja Rūta Vanagaitė, parolimpinis čempionas Mindaugas Bilius, renginių organizatorius Jogaila Morkūnas – tai tik dalis žmonių, su kurių asmeninėmis istorijomis LRT žiūrovai galės susipažinti jau netrukus.

Naujajame sezone ypatingas dėmesys bus skiriamas naujausiems lietuviškiems filmams, aktualiajai dokumentikai. Žiūrovų dėmesio lauks ir nauji pasaulio auditorijas užkariavę, kritikų išliaupsinti televizijos serialai „Jaunasis popiežius“, „Tvin Pyksas“ ir „Vokietija 1983-iaisiais“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius