Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vasario 14-oji: kaip žinomi žmonės švenčia meilės dieną?

Dauguma įsimylėjusių porų vasario 14-ąją kalendoriuje pasižymėję ypatingai. Vieni nekantriai laukia akimirkos, kada galės nustebinti savo mylimąjį ilgai ruošta dovana, kiti – tiesiog romantiškai leis laiką dviese. Žinoma, kai kurie Valentino dienos šventės minėti nežada, tačiau vienareikšmiškai visi su šypsena pagalvos apie savo antrąją pusę.
Monika Šedžiuvienė, Simona Nainė, Deividas Norvilas, Donata Gutauskienė-Laisva
Monika Šedžiuvienė, Simona Nainė, Deividas Norvilas, Donata Gutauskienė-Laisva / 15min.lt nuotr.

Meilės dienos išvakarėse filmuojant BTV laidą „Muzikinis iššūkis“, 15min projekto dalyvių klausė, kaip jie žada paminėti Valentino dieną.

Nors su žmona Liucina Tadas Rimgaila Valentino dienos paprastai nešvenčia, tačiau šiemet žada paminėti vienu du.

„Planuojame važiuoti į Birštoną, į SPA. Kadangi seniai atostogavome, tai nusprendėme kelioms dienoms ištrūkti. Šiaip mes mėgstame vienas kitą palepinti dovanomis ar kokiomis staigmenomis, tam nereikia ypatingos progos“, – 15min sakė Tadas.

Jo manymu, šią dieną privalu savo mylimąją pradžiuginti dėmesiu. „Nors daug kas sako, kad Valentino diena yra komercinė šventė, bet juk tai nėra blogai. Kiti žmonės gal neprisiverčia niekada gėlių padovanoti, tai bent jei ši diena priverčia nustebinti mylimąją, tai yra jau labai gerai. Kiekviena šventė, kiekvienas paminėjimas juk yra smagu.“

„Studija Vualia“ nuotr./Tadas ir Liucina Rimgailos
„Studija Vualia“ nuotr./Tadas ir Liucina Rimgailos

Simona Nainė pasakojo, kad jų su Jonu šventės minėjimas priklauso nuo darbų – kartais laisvo laiko nebelieka. Tačiau šiemet Valentino dieną paminėti jie žada.

„Dar kol kas nieko neplanuojam. Bet žinoma, vis tiek ką nors veiksme. Paprastai einame vakarienės ar tiesiog leidžiam laiką kartu kažkur kitur. O ir šiaip, manau, kad reikia žmones mylėti kiekvieną dieną, o ne tik per tokias šventes“, – 15min kalbėjo Simona.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Jonas ir Simona Nainiai
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Jonas ir Simona Nainiai

Monika Šedžiuvienė su vyru Andriumi sako įsimylėjėlių šventės nepamiršta. Ją paminėti kasmet sugalvoja vis kitokį būdą.

„Valentino dieną su Andriumi visada pasveikiname vienas kitą ir kažkaip paminime. Praėjusiais metais padariau staigmeną – paruošiu vakarienę, gražiai papuošiau stalą. O šiemet dar nežinau, kaip švęsime“, – pasakojo Monika.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Monika ir Andrius Šedžiai
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Monika ir Andrius Šedžiai

Deividas Norvilas per Valentino dieną dažniausiai būna apipiltas vaikų dėmesiu.

„Tradicijų neturime, bet šiaip vaikai sutinka mane su lipdukais, širdutėmis. Visgi nemanau, kad tai yra lietuviškai tradicija. Aš savo žmoną myliu kiekvieną dieną, man tokios įsimylėjėlių dienos priminti apie savo jausmus nereikia. Gėles galiu dovanoti bet kada“, – kalbėjo jis.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Renata ir Deividas Norvilai
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Renata ir Deividas Norvilai

Baiba Skurstene-Serdiukė su vyru Mykolu kasmet prisimena Valentino dieną. Tik šįkart dovaną įteikė jam anksčiau.

„Kurjeris atnešė tada, kai jis buvo namuose... Bet dovana jam labai patiko, – šypsojosi ji. – Per Valentino dieną vyras kartais man irgi padaro staigmeną. Tad ir šįkart kartu paminėti žadame, tik gal ne vasario 14-ąją, o vėliau, nes dirbsiu iki vėlumos.“

Pasak dainininkės, vyrui visada patinka tai, ką ji jam išrenka. „Jis turi geriausią žmoną pasaulyje. Aš labai mėgstu apsipirkinėti ir pirkti jam naujus dalykus – jam nebereikia eiti į parduotuves, nes aprengiu jį nuo galvos iki kojų. Ir dydžius, ir skonį visada pataikau gerai“, – 15min pasakojo Baiba.

Asmeninio albumo nuotr./Baiba ir Mykolas Serdiukai
Asmeninio albumo nuotr./Baiba ir Mykolas Serdiukai

Donata Gutauskienė-Laisva pasakojo, kad šios įsimylėjėlių dienos ji nesureikšmina.

Stop kadras/Donata Gutauskienė-Laisva ir Rolandas Gutauskas
Stop kadras/Donata Gutauskienė-Laisva ir Rolandas Gutauskas

„Šiaip nelabai mėgstu šią šventę, bet jei pasitaikydavo proga – pavyzdžiui, pakviesdavo draugai į kokį vakarėlį, tai kodėl gi ne. Tačiau šiai datai neteikiu didelės reikšmės – nesiruošiu, atvirukų nerašau ir balionų su širdelėmis neperku“, – juokėsi ji.

Nors ir šiemet vyro Rolando aplankyti Alytaus pataisos namuose ji neturi galimybės, bet šiltą dėmesį žada parodyti: „Kada nori, negali nuvažiuoti ten. Tenka taikytis prie tų dienų, kuriomis leidžia. Manau, kad pasveikinsim vienas kitą laiškais – toks bus mūsų paminėjimas.“

Giedrius Leškevičius žmoną Giną lepina dovanomis be progos.

„Visada sakau, kad gėles dovanoti ir sveikinti moteris reikia ne tik progomis, o ir paprastomis dienomis. Manau, kad kiekviena diena turi būti kaip šventė. Kuo daugiau staigmenų, tuo geriau!“ – pasakojo jis.

O Valentino dieną jiedu švenčia kiek neįprastai – pas Giedriaus uošvius. „Mano žmonos mama yra Valentina, tai mes dažniausiai paminime kaip mamos, o ne įsimylėjėlių šventę. Tačiau gėlių parnešu abiem moterims – ir mamai, ir žmonai“, – teigė Giedrius.

Luko Balandžio nuotr./Giedrius Leškevičius su žmona Gina Leškevičiene
Luko Balandžio nuotr./Giedrius Leškevičius su žmona Gina Leškevičiene

Eimutis Kvosčiauskas džiaugiasi, kad yra tokia šventė kaip Valentino diena, ir kiekvienais metais, jei pasitaiko proga, ją pamini.

„Nuo pat mokyklos laikų man tai buvo faina šventė. Visi tie lipdukai, širdelės, slaptasis paštas buvo tikrai miela. O dabar jei būnu ne vienas, tai būtinai nueiname vakarienės ar susigalvojame kokią pramogą. Nors ir ši šventė nėra lietuviška, bet aš esu už – kuo daugiau optimizmo norisi“, – sakė jis.

Ar šiemet kažkur ruošiasi eiti? „Deja, dirbsiu, linksminsiu kitus“, – juokėsi Eimutis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Eimutis Kvoščiauskas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Eimutis Kvoščiauskas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius