-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Veiksmas prie Ž.Savicko sporto klubo pakurstė kalbas apie nelegalią veiklą: savininkas nustebina – jie iškraustomi

Pastarosiomis dienomis prie Vilniuje, Justiniškių gatvėje, esančio Žydrūnui Savickui priklausančio sporto klubo – sujudimas. Tačiau, kaip teigia galiūnas Žydrūnas Savickas, besibūriuojantys žmonės čia atvyko ne slapta sportuoti, o iškraustyti įrangos, nes dėl nemokumo patalpų savininkai su klubu nutraukė nuomos sutartį.
Žydrūnas Savickas
Žydrūnas Savickas / 15min nuotr.

Jau kurį laiką prie Žydrūno Savicko sporto klubo pastebimi po vieną ateinantys žmonės. Kaip 15min pranešė sunerimę skaitytojai, sporto klubas šiuo karantino laikotarpiu galimai dirba nelegaliai.

„Sportuojančiųjų skaičius, aišku, apmažėjęs, ne visiems nusispjauti ant savo ir artimųjų sveikatos. Bet yra nemažai žmonių, kuriems taisyklės negalioja. Maždaug nuo 16 valandos jau pastebimas žymus sujudimas, ateina lankytojas prie klubo durų, paskambina telefonu ir būna įleidžiamas“, – rašoma 15min skaitytojo atsiųstame laiške.

Prie klubo durų stovinčius asmenis įamžino ir 15min fotografas.

Prie sporto klubo besibūriuojantys asmenys – galerijoje:

Visgi paties Ž.Savickas žodžiai istoriją nukreipė visai kita linkme – jis portalui teigė, kad į klubą kartais atvyksta nuotolines treniruotes vedantys darbuotojai, o būtent šiomis dienomis sporto klubo patalpose žmonių daugiau, nes visą įrangą tenka iškraustyti dėl nutrauktos nuomos sutarties.

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Žydrūnas Savickas ir jo daiktai
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Žydrūnas Savickas ir jo daiktai

„Nuomotojas nelaukė, kol pasibaigs pandemija, jis mūsų neinformavo, nutraukė sutartis, nes mes nevykdome veiklos. Dėl to šiomis dienomis išsikraustėme įrangą į sandėlį. Dabar mūsų tikslas yra sulaukti pandemijos pabaigos ir ieškoti kitos vietos, kur galėsime vykdyti veiklą. Ir Justiniškėse yra variantų, kur nuomojamos geros patalpos, tačiau dar niekas nėra aišku“, – 15min sakė sportininkas.

Klubų savininkai nežinioje

Ž.Savickas taip pat pridūrė sporto klubo veiklos jau nevykdantis apie 7 mėnesius, o tai smarkiai klubui kirto finansiškai. Kaip teigė, nuotoliniu būdu transliuojamos treniruotės sudaro itin mažą procentą pajamų, o jų, deja, neužteko nuomos sumai padengti.

„Kaip gali būti nesudėtinga? Sporto klubų verslui pandemija kirto 100 procentų, – sakė galiūnas. – Situacija yra tokia, kokia yra. Galbūt ant jos ir yra pikta. Aišku, norėtųsi iš Vyriausybės didesnio palaikymo. Palyginti su Latvija, pas mus kol kas žymiai mažesnė parama, o subsidijos vėluoja.“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Savicko sporto klubas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Savicko sporto klubas

Pasak Ž.Savicko, smarkiai vėluojančios subsidijos taip pat prisidėjo prie bendros nežinios bei to, kad su dabartinėmis patalpomis klubui teko atsisveikinti.

„Pirmo karantino subsidijos mus pasiekė antro karantino metu, po septynių mėnesių. O antroji subsidija, maža, simbolinė, pasiekė neseniai. Bet ji nieko nesprendžia“, – dalijosi pašnekovas.

Kartu Ž.Savickas pasidžiaugė, kad bent jau darbuotojų dar pavyksta nepaleisti: „Gerai, kad yra Užimtumo tarnybos subsidija darbuotojams, todėl mes galime laukti geresnių laikų, kada mums bus leista vykdyti veiklą.“

Galiūnas spėliojo, kad sporto klubams veiklą bus leista vykdyti vasarą arba rudenį, o niūriausiomis prognozėmis – dar vėliau. Jis pabrėžė nusivylęs, kad šiuo klausimu politikai apskritai nepasisako, todėl verslo atstovai palikti ant ledo.

„Visi sporto klubų savininkai yra panikoje, nes perspektyva labai neaiški. Galbūt vasarą sumažės viruso plitimas, be to, gal padės skiepijimas, nes jo mastas jau bus nemažas. Iš tiesų, dabar turime šimtą klausimų ir 0 atsakymų“, – sakė Ž.Savickas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius