Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Velykoms besiruošiantis Edmundas Jakilaitis: „Jeigu jau aš iškepsiu duoną, vadinasi, tai padaryti gali kiekvienas“

„Jeigu jau aš iškepsiu duoną, vadinasi, tai gali padaryti kiekvienas“, – šypsosi pokalbių laidos „Lietuva tiesiogiai“ vedėjas Edmundas Jakilaitis. Paprastai savo namų virtuvėje jis sukinėjasi retai, nes dažniausiai valgį ruošia jo žmona.
Edmundas Jakilaitis ir Linas Samėnas
Edmundas Jakilaitis ir Linas Samėnas / „Lietuvos ryto“ televizijos nuotr.

Tačiau šįkart žurnalistas gamino kartu su virtuvės šefu Linu Samėnu. Jie kepė itališką Tortano duoną, be kurios neįsivaizduojamas nei vienas Italijos Neapolio regione gyvenančios šeimos stalas. Tai įdarytas žiedo formos kepinys su įdaru.

Traukite rašiklius, popierių ir ruoškitės Velykoms kartu su L.Samėnu ir televizijos laida „Velykų skanėstai“.

Jums reikės 300 ml šilto vandens, 15 g mielių, žiupsnelio druskos, dviejų šaukštų alyvuogiųaliejaus, šaukšto medaus, 175 g speltos kvietinių miltų, 275 g šviesių kvietinių miltų.

Iš šių produktų išminkytą tešlą 20 min. palaikykite šiltoje vietoje, kad ši paliktų. Tuomet iš tešlos padarykite blyną, o ant viršaus užberkite graikinių riešutų ir 100 g ožkos sūrio bei rozmarino lapelių.

Tešlą suvyniokite, iš jos suformuokite žiedą ir pašaukite į iki 250 laipsnių įkaitintą orkaitę, netrukus karštį sumažinkite iki 200 laipsnių.

Pasigaminkite duoną patys šiandien, 19 val. 45 min. stebėdami laidą „Velykų skanėstai“ per „Lietuvos ryto“ televiziją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius