Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Veronika ir Donatas Montvydai išleido dukrą Adelę į paruošiamąją klasę: lankys humanistinę mokyklą

Donatui ir Veronikai Montvydams ši Rugsėjo 1-oji – išties ypatinga, mat ne tik jų sūnus Kajus pagaliau pradeda eiti į darželį, bet ir jų pirmagimė Adelė pirmą kartą peržengs mokyklos slenkstį. Adelės mama neslepia – mokyklą dukrai ji rinkosi ilgai, tačiau labai džiaugiasi rezultatu.
Veronikos ir Donato Montvydų šeima
Veronikos ir Donato Montvydų šeima / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Kaip 15min tikina Veronika Montvydienė, su Donatu Adelei jie išrinko Vilniaus humanistinę mokyklą.

„Labai daug domėjomės, daug svarstėme, analizavome, darėme sudėtingą atranką, kad išleistume į tokią mokyklą“, – pasakoja mergaitės mama.

Anot jos, didelę sprendimo dalį lėmė mokyklos filosofija, požiūris į moksleivius ir į pedagoginę metodiką, kaip yra bendraujama su vaikais, kokie yra motyvaciniai svertai. Taip pat – gyvi žmonių atsiliepimai.

„Mums yra labai svarbu, kad vaikas norėtų eiti į mokyklą, kad norėtų mokytis, bet kad tai darytų ne dėl baimės ar dėl kažkokių skaičių, o kad jam to reikėtų“, – pasakojo Veronika.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Veronikos ir Donato Montvydų šeima
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Veronikos ir Donato Montvydų šeima

Dukrytė mokyklos labai laukia

Tiesa, net išsirinkus mokyklą, Adelei teko praeiti atrankas. Anot Veronikos, šiemet čia norėjo pakliūti dvigubai daugiau žmonių, nei yra vietų.

„Tėvai turi daug įgeidžių ir nori, kad viską už juos padarytų mokykla. O aš esu už tai, kad būtų bendradarbiaujama kartu su tėvais“, – pasakojo moteris ir pridūrė, kad, matyt, pagal panašią šeimos filosofiją šeimas rinkosi ir pati mokykla.

Turbūt nekeista, jog po motyvacinio pokalbio mergaitei buvo suteikta galimybė mokytis Vilniaus humanistinėje mokykloje.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Veronikos ir Donato Montvydų šeima
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Veronikos ir Donato Montvydų šeima

Tai džiugina ir Adelės šeimą, nes, kaip pasakoja Veronika, dukrytė mokyklos labai laukia – čia ji sutiks savo darželio draugus. Taip pat, anot Veronikos, ji natūraliai yra labai žingeidus vaikas, lanko daugybę užklasinių veiklų.

„Ji jau labai seniai lanko tris būrelius – meninę gimnastiką, baletą ir muziką“, – apie meninius mergaitės talentus kalba V.Montvydienė.

Paklausus, ar pavyks visas šias veiklas suderinti, moteris teigia, kad čia turbūt didesnis klausimas, ar suspės pati mama, o ne dukrytė.

„Adelės potencialas yra labai didelis, aš jai siūliau apmažinti, be ji nenori. Galvojau, gal ji pavargs, bet nepavargsta, – juokiasi moteris. – Aišku, nesame tėvai fanatikai, kurių vaikai turi visur vaikščioti. Jeigu ji nenorėtų, ji galėtų neiti į nė vieną būrelį. Bet, kadangi ji ten eina su džiaugsmu ir klausia, kada ji eis į baletą, į gimnastiką, tai reiškia, kad ji pati labai nori.“

Tiesa, anot Veronikos, dukra jau yra susidariusi tam tikrų stereotipų apie mokyklas iš pasakojimų. Mergytė mano, neva, mokykloje vers daryti dalykus ir kels balsą.

Rugsėjo pirmosios akimirkos – galerijoje:

Kaip teigia V.Montvydienė, būtent dėl to jie esą pasirinkę mokyklą, kuri paneigtų tokias Adelės nuostatas.

„Norisi išlaikyti tą natūralų norą mokytis, pažinti, bendrauti, o ne tiesiog adaptuotis į tą išgyvenimo mokyklą ir nebenorėti jos prisiminti daugiau niekada“, – mano Veronika ir priduria, kad šioje mokykloje spaudimas vaikams nėra taikomas.

Tai, kad šeima pasirinko tokią mokymosi įstaigą, anot Adelės mamos, net nuima ir dalį rūpesčio, susijaudinimo naštos. Moteris jaučiasi saugi, nes neatiduoda dukros į visišką nežinią.

„Nėra taip, kad atiduodi ją į rajono mokyklą, nes taip priklauso, ir tikrai nežinai, kur ją atiduodi“, – mokyklas lygino ji.

Paklausta, kaipgi galvoja tokią dieną atšvęsti, Veronika tikina, kad svarbios šventės metu laiką praleisti tikisi kuo gražiau. Visų pirma, anot jos, pati mokykla organizuoja filmo peržiūrą, o vėliau yra suplanuotas laikas su šeima.

„Gal į kokią sodybą nuvažiuosime, gal su draugais susitiksime“, – pokalbį užbaigia moteris.

TAIP PAT SKAITYKITE: Vaidos ir Rolando Skaisgirių sūnus Atas pradėjo eiti į pirmą klasę: mokysis prestižinėje gimnazijoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius