-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viena didžiausių Marijono Mikutavičiaus svajonių – parašyti knygą

Žurnalistas, televizijos laidų vedėjas ir dainininkas Marijonas Mikutavičius neslepia – knygos yra jo aistra, vienu metu jis gali skaityti net kelis literatūrinius kūrinius. „ O parašyti knygą – viena mano didžiausių svajonių“, – sako Marijonas ir neatmeta galimybės, jog vieną dieną jo veikalas atsidurs knygynų lentynose.
Marijonas Mikutavičius
Marijonas Mikutavičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

M.Mikutavičiaus teigimu, labiausiai jį domina istorija. „Man patinka istorinės, publicistinės knygos. Mėgstu skaityti apie asmenybes, taip pat apie karus“, – pasakoja žurnalistas. Anot jo, skaitymas yra jo įprotis. „Knygos mano nuolatinės palydovės. Namie visuomet turi būti atverstos bent kelios. Režimo, kaip skaityti, neturiu – randu ir skaitau“, – šypsosi M.Mikutavičius.

Šiuo metu garsus vyras skaito knygą „The Gun“. „Tai visai neplona knygutė apie Kalašnikovo automatą. Atrodo, kiek galima apie ginklą prirašyt, o pasirodo – daug. Dar skaitau draugo duotą knygą apie keliautojus Indijoje, taip pat knygą apie islamą ir Andrės Eivaitės veikalą apie kažkokį įvykį prekybos centre. Tai dar ne viskas!“ – pasakoja M.Mikutavičius.

Parašyti literatūrinį romaną geba ne kiekvienas – daugelio žmonių, kaip ir mano, smegenėlės tam yra per silpnos.

Paklaustas, ar vis populiarėjančios Lietuvos scenos žvaigždžių knygos yra saviraiška, ar verslo planas, M.Mikutavičius tikino, jog viskas priklauso nuo knygos pobūdžio.

„Jei kalbame apie žymių žmonių biografijas, žinoma, kad tai verslo planas. Kažkas iš to uždirba ir dažniausiai garsenybėms nė nereikia vargti – už daugelį jų tas knygas parašo kiti. Receptų knygos irgi yra verslo planas – tie žmonės sudeda į krūvą receptus, kuriuos gal yra kadaise išbandę. O štai parašyti literatūrinį romaną geba ne kiekvienas – daugelio žmonių, kaip ir mano, smegenėlės tam yra per silpnos“, – šmaikštavo pašnekovas.

Vis dėlto Marijonas pripažįsta – parašyti knygą yra viena didžiausių jo svajonių. Apie ką būtų jo knyga, dar nesiryžo kalbėti. „Turiu minčių, bet jos keičiasi, – sako vyras. – Esu tinginys, tačiau galbūt mano knygos sulauksime. Ji tikrai nebus autobiografinė, nebent kada nors būsiu nukriošęs senukas ir nieko daugiau nebesugebėsiu. Šiandien tokios rašyti nenoriu.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius