Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Viešumo vengusi Monika Šalčiūtė – apie sunkią ligą, dėl kurios nenorėjo išeiti iš namų

Dar rugpjūčio pabaigoje Monika Šalčiūtė socialinėje erdvėje pranešė, kad su mylimuoju Dovydu Bagdonu jiedu suka skirtingais keliais. Tačiau netrukus šias kalbas paneigė drauge su juo pasirodydama SEL koncerte. Panašu, kad santykių krizė buvo tik laikina – laiminga pora vėl kartu, maža to, neseniai šventiškai paminėjo pirmąsias draugystės metines.
Monika Šalčiūtė su draugu
Monika Šalčiūtė su draugu / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

„Visko tuose santykiuose būna, bet... mes susipykę buvome penkioms minutėms. Tas pyktis buvo trumpas“, – 15min sakė Monika.

Prieš porą savaičių suėjo metai, kaip jiedu – pora. Šia proga abu simboliškai apsikeitė dovanomis – Monika Dovydui padovanojo apyrankę su judviejų inicialais, ji pati sulaukė gėlių, saldainių. „Man to visiškai užtenka. Gėlės buvo labai gražios! Jis man įteikė tokią barbišką dovanėlę – gavau ir užrašų knygutę, visokių niekučių – tai labai miela“, – pasakojo Monika.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Monika Šalčiūtė
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Monika Šalčiūtė

Metinių proga ji su Dovydu svarsto ir apie kelionę drauge, tačiau tam pastaruoju metu vis pritrūksta laiko. Šiuo metu Monika darbuojasi televizijoje, kas savaitę jos laukia po 2–3 filmavimus TV6 kanale.

„Negaliu taip paprastai išvykti, tenka derintis prie grafiko. Tačiau dabar džiaugiuosi didesniu gyvenimo tempu ir tuo, kad po pertraukos sugrįžau į normalų gyvenimą“, – sakė ji.

Normalus gyvenimas Monikos žodyne turi kiek kitą reikšmę. Nuo 15 metų Monika serga depresija ir neslepia – su klastinga liga ji kovoja kaip su banguojančia jūra, simptomai tai pastiprėja, tai vėl sušvelnėja.

Todėl pastarieji pora metų, kai ji kiek atsitraukė iš viešumo, susiję būtent su depresija – Monika sako, kad kurį laiką tiesiog viskam buvo praradusi motyvaciją. Norėjo tiesiog užsidaryti namuose ir galėjo ištisas paras nieko neveikti.

„Depresija mane žudo iš vidaus. Juokas juokais, nors visai nejuokinga – man sunku. Galbūt todėl to neviešinu, nes paskui sulaukiu tik dar daugiau prieštaringų komentarų – žmonės tyčiojasi, jei garsiai kalbu apie ligą. Todėl pasirinkau nekalbėti, kitaip patiriu per didelį stresą. Rodos, kad net į jokias diskusijas negaliu įsitraukti, nes kas nors nukerta – ką tu čia, depresike, kalbi. Tas bandymas įkąsti skaudina“, – atviravo Monika.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Monika Šalčiūtė su draugu
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Monika Šalčiūtė su draugu

Monika iš ligos gniaužtų pastaruosius metus vaduotis bandė pati, į specialistus pagalbos nesikreipė. Galbūt todėl dabar, viena koja išlipusi iš balos, sako norinti sau užsikabinti medalį – už tai, kad įtikino save, kad nuolatinė slogi būsena ilgai tęstis negali, kad reikia kažką daryti.

Pastaruosius maždaug 2–3 metus Monika jautė ligos paūmėjimą, todėl sąmoningai atsitraukė, jautėsi prastai. „Depresijos taip lengvai neišgydysi. Dabar ji – ramesnė, tačiau labai stengiuosi. Vėl vaikštau į renginius, bendrauju su žmonėmis, bandau gyventi tą normalų gyvenimą – visa tai man padeda atsitiesti“, – 15min kalbėjo ji.

„Buvo laikas, kai nenorėjau nieko dirbti, nenorėjau prisiimti jokių atsakomybių, galėjau mėnesį laiko neišeiti iš namų. Mane išjudindavo tik šuo – tai išeidavau tik į lauką su juo pasivaikščioti. Jei ne jis, būčiau turbūt ir nosies iš namų nekišusi – nieko nenorėjau“, – pasakojo ji.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Monika Šalčiūtė
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Monika Šalčiūtė

Tačiau po tamsaus periodo visuomet ateina šviesa ir būtent ja dabar Monika džiaugiasi – ji vėl ėmė jausti gyvenimo spalvas, vėl noriai imasi įvairių užduočių, noriai bendrauja ir vėl tapo aktyvesnė socialiniuose tinkluose.

„Nežinau, kodėl dabar šis paūmėjimas įvyko. Įprastai tai nutinka po kokių nors tragiškų įvykių, tačiau dabar jų kaip ir nebuvo... Priešingai, asmeninis gyvenimas klostosi gerai. Dovydas man labai padeda. Jis žvelgia pozityviai ir stengiasi ištiesti ranką, nors esu įsitikinusi, kad čia man pačiai reikia tvarkytis, joks kitas žmogus nepadės, kad ir kaip norėtų, jis tik save kankins. Tačiau vien tai, kad jaučiu Dovydo paramą ir žinau, kad jis šalia – tai man labai svarbu ir esu jam dėkinga už tai – suprantu, kad nesu viena, jaučiuosi saugiau“, – 15min kalbėjo.

TAIP PAT SKAITYKITE: Raudonas juodo humoro šou kilimas: į „Zero Live Show“ plūdo garsenybės

TAIP PAT SKAITYKITE: Juodo humoro šou „Zero Live Show“ – sovietų vėliava, nuogybės ir kritikos strėlės valdžios atstovams

Emocinė pagalba: kur kreiptis
Emocinė pagalba vaikams
„Vaikų linija“
Kasdien (11-23 val.):
Tel.: 116 111
www.vaikulinija.lt
Emocinė pagalba jaunimui
„Jaunimo linija“
Visą parą:
Tel.: 8 800 28 888
www.jaunimolinija.lt
Emocinė pagalba suaugusiems
„Vilties linija“
Visą parą:
Tel.: 116 123
www.viltieslinija.lt
Emocinė pagalba moterims
„Pagalbos moterims linija“
Visą parą:
Tel.: 8 800 66 366
www.moters-pagalba.lt
Emocinė pagalba rusakalbiams
„Linija Doverija“
Darbo dienomis (16-20 val.):
Tel.: 8 800 77 277
Krizių įveikimo centras
Antakalnio g. 97, Vilnius
www.krizesiveikimas.lt
krizesiveikimas
Psichologinė pagalba emigrantams

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius