-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus mažajame teatre atsisveikinama su G.Girdvainiu: scenoje – urna, ekrane – jautrūs prisiminimai

Šeštadienį Vilniuje prasidėjo atsisveikinimas su Lietuvos teatro, televizijos ir kino aktoriumi Gediminu Girdvainiu. Šeimos nariai, kolegos ir scenos meno gerbėjai pagerbti antradienį anapilin iškeliavusio menininko pirmiausia rinkosi į Vilniaus mažajį teatrą.
Akimirkos iš atsisveikinimo su Gediminu Girdvainiu Vilniaus mažajame teatre
Atsisveikinimas su aktoriumi Gediminu Girdvainiu / 15min nuotr.

Atsisveikinimas su populiariu aktoriumi Gediminu Girdvainiu prasidėjo 11 valandą.

Žinomo Lietuvos aktoriaus gedi jo žmona, taip pat žinoma aktorė Kristina Andrejauskaitė ir jųdviejų dukra Jurga.

Išreikšti pagarbos ir užuojautos Gedimino Girdvainio artimiesiems – aktoriaus vaikams, žmonai bei kitiems, išgyvenantiems skaudžią netektį atvyko Ramūnas Cicėnas, Kostas Smoriginas, Mindaugas Capas, Vaiva Mainelytė, Kirilas Glušajevas, Gintarė Latvėnaitė.

Akimirkos iš atsisveikinimo su Gediminu Girdvainiu Vilniaus mažajame teatre – galerijoje:

„Gedai, galėjai dar pabūti bent 10 metų... Jis dar toks drūtas buvo, stiprus, sveikas, niekuo nesiskundė. Gal buvo užsiminęs, kad kažkas su širdimi, bet šiaip labai sveikas“, – atsisveikindamas su kolega kalbėjo aktorius Kostas Smoriginas.

Susipažino jiedu Jaunimo teatro scenoje, kur iš karto matėsi, kad Gediminui lemta ne tik būti teatre, bet ir kurti itin charakteringus, ryškius vaidmenis.

„Visos mirtys yra labai netikėtos. Tiek Gedimino, tiek Nekrošiaus. Jei būtų tikėtos, viskas būtų kitaip, bet toks jau tas gyvenimas. Nenuspėjamas, bet pykti dėl to negali“, – kalbėjo Kostas.

Kalbėdamas su 15min aktorius Mindaugas Capas sako, kad labiausiai žavėjo G.Girdvainio perfekcionizmas, siekis kiekvieną vaidmenį išjausti iki maksimumo, buvo tiek jį, tiek daugelį kitų scenos žmonių inspiravęs dalykas. „Ačiū, mokytojau... Labai skaudu, kad jų tiek daug jau išėję, bet nebus pamiršti“, – sako M.Capas.

Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr. /Mindaugas Capas
Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr. /Mindaugas Capas

Perfekcionizmas pasireiškė ir asmeniniame gyvenime, juokiasi aktorius. Jis iki šiol prisimena, kad nors ir buvęs uždaras, Gediminas pasidalydavo jausmais, skausmais, o ir rūpesčiais, kurie ištikdavo gastrolių metų.

„Tik išvažiuodavome kur, visada prašydavo padėti išrinkti lauktuves anūkui. Vieną paima, kitą, sako padėk. Pasiūlau, sako, kad šitas netinka, nes tokį jau turi. Ir taip pusdienį ieškodavome“, – su šypsena prisimena Mindaugas.

Atsisveikinti atvyko ir Audrius Siaurusevičius, kuris su aktoriumi artimiau susipažino, kai serialas „Giminės“ po 20 metų buvo pratęstas ir grįžo į LRT eterį. „Jis buvo paprastas žmogus, ne žvaigždė, kaip dabar daugeliui būdinga. Tai ir labiausiai sužavėjo, nes tai yra vertybė“, – 15min sakė A.Siaurusevičius.

Tiesa, kone pirmąjį kartą jiedu susitiko maždaug 1983 metais, kai tuo metu fotografu „dirbęs“ 15-metis Audrius legendinius aktorius – V.Mainelytę ir G.Girdvainį – įamžino kartu.

Audriaus Siaurusevičiaus nuotr. /V.Mainelytė ir G.Girdvainis
Audriaus Siaurusevičiaus nuotr. /V.Mainelytė ir G.Girdvainis

Šv. Mišios už Gediminą Girdvainį bus laikomos birželio 7 d. 8:30–9:30 val. Vilniaus Šv. Juozapo bažnyčioje (Pilaitės bažnyčia).

Atsisveikinimas Vilniaus mažojo teatro scenoje vyks ir birželio 7 d. 10–14 val.

Urna iš teatro išnešama birželio 7 d. 14 val. Laidotuvės vyks Antakalnio kapinių Menininkų kalnelyje.

15min primena, kad Gediminas Girdvainis gimė 1944 m. 1969 m. aktorius baigė Lietuvos konservatoriją. Nuo 1994 m. aktorius dirbo Vilniaus mažajame teatre, sukūrė ryškių vaidmenų Rimo Tumino spektakliuose. Taip pat yra vaidinęs Šiaulių bei Jaunimo teatruose. G.Girdvainio vaidmenys paprastai išsiskyrė temperamentu, improvizacijomis, komiškumu bei tragizmu.

2014-aisiais Gediminas su 70-mečiu buvo pasveikintas teatro scenoje, po spektaklio „Maskaradas“, kuriame vaidino. Čia aktoriui buvo įteiktos ministro pirmininko bei Kultūros ministerijos dovanos bei garbės ženklas „Nešk savo šviesą ir tikėk“. Aktorius tarė padėkos žodžius savo žmonai aktorei Kristinai Andrejauskaitei bei priklaupęs ant kelio nuoširdžiai nusilenkė žiūrovams.

G.Girdvainis buvo ramus ir uždaras gyvenime, tačiau šmaikštus ir temperamentingas savo vaidmenyse. Tiek teatro, tiek kino žiūrovų mėgstamas už lakonišką humorą, dažnai vadintas lyriškuoju komiku.

TAIP PAT SKAITYKITE: Vilniaus mažasis teatras kartu su Lietuva gedi aktoriaus Gedimino Girdvainio

TAIP PAT SKAITYKITE: Kol mirtis mus išskirs. G.Girdvainio žmona Kristina – jautriai apie akimirką, kai viskas baigėsi

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius