-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus miesto savivaldybė sugadino vakarėlį: Helovino karnavalas – atšaukiamas

Atšauktas kasmet Profsąjungų rūmuose vykęs Helovino karnavalas. Dėl paskutinę minutę neįvykusio renginio organizatoriai atvirai kaltina Vilniaus miesto savivaldybę ir tikisi, kad ši priims atsakomybę dėl visomis prasmėmis sugadinto vakarėlio.
Profsąjungų Rūmai ir „Facebook“
Profsąjungų Rūmai ir „Facebook“ / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Šią žinią renginio organizatoriai pranešė feisbuke. Anot jų, kelias savaites vykęs bandymas rasti naujas patalpas nuėjo veltui, nes Vilniaus miesto savivaldybė nesilaikė savo žodžio ir pagalbos nesuteikė. Kaip teigia organizatoriai, dėl įvykusios situacijos laukia kova.

„Tai sunkiausia žinutė, kokią kada nors teko rašyti. Deja, su Vilniaus miesto savivaldybe susitarti nepavyko ir ji nepasiūlė nei renginiui tinkamos vietos, nei pakankamos kompensacijos patalpų nuomai. Kad ir kaip norėjome situaciją išspręsti taikiai, kad laimėtų abi pusės, deja, turėsime kovoti už savo teises ir bandyti atgauti viską, ką praradome dėl šios situacijos ir sutarties nesilaikymo.

Tačiau baisiausia ne laukianti kova su savivaldybe, o tai, kad esame priversti renginį atšaukti. Jau dabar gauname krūvą laiškų iš žmonių, kurie laukė Helovino, kurie specialiai pirko skrydžio bilietus į Lietuvą tam, kad galėtų sudalyvauti didžiausiame karnavale metuose.

Norime, kad suprastumėte, jog mes įdėjome visas įmanomas pastangas tiek organizuojant renginį, tiek tada, kai sužinojome, kad Profsąjungų rūmai bus griaunami ir vakarėliui reikia naujų patalpų. Siūlėme alternatyvas, turėjome puikių vietų, kurios atitiko mūsų reikalavimus ir spalio 31 d. buvo laisvos. Bet... Savivaldybė sutiko kompensuoti tik dalį nuomos sumos ir neprisiėmė pilnos atsakomybės už tai, kad pažeidė sutarties sąlygas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Profsąjungų rūmų neliko: teritoriją žada sutvarkyti iki gruodžio 1 dienos

VIDEO: Iš Profsąjungų rūmų ant Tauro kalno liko tik nuolaužų krūva

Nusivylę ne tik mes. Nusivylę ir užsienio atlikėjai, kurie atšaukė ne vieną pasiūlymą groti kitur ir nekantriai laukė galimybės susipažinti su savo gerbėjais Lietuvoje, nusivylusi komanda, atidavusi visas jėgas organizuojant Helovino vakarėlį, nusivylusi šokių muzikos bendruomenė, kad miesto savivaldybei nerūpi renginiai, suburiantys žmones, atvežantys garsius atlikėjus iš viso pasaulio ir garsinantys šalies vardą.

Šiuo metu dar nesame visiškai palaidoję idėjos jums išgirsti laukiamus atlikėjus. Mums gaila įdėto darbo ir pinigų, todėl svarstome galimybę perduoti jau apmokėtus užsienio atlikėjus kitiems organizatoriams, kad turintys bilietus į renginį galėtų nemokamai apsilankyti jų pasirodyme. Jei susigrąžinti pinigus už įsigytus bilietus norite dabar, sekite mus – kaip tai padaryti, paskelbsime kitą savaitę“, – pranešė renginio organizatoriai.

Savivaldybei nepadėjo net dvigubai didesnė kompensacija

Kaip 15min jau rašė, Helovino karnavalo organizatoriai apie Profsąjungų rūmų likimą sužinojo vos kelios dienos iki griovimo darbų, o dėl šios situacijos savivaldybė prisiėmė atsakomybę, esą sukomunikuota buvo išties prastai.

Vis dėlto čia istorija nesibaigė. Be vietos likę organizatoriai tikina, kad Vilniaus miesto pasiūlyta alternatyva nė iš tolo neprimena vietos, kurioje galėtų vykti tokio masto renginys. Savivaldybė pasiūlė „Audėjo“ baldų centro patalpas, kurių dalis visiškai neturi langų, „visur bėga vanduo, užsiveisęs pelėsis, pastate neveikia elektra, nėra tualetų, visur krūva šiukšlių, o akustika netinkama mūsų planuojamam pasirodymui.“

Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis 15min patvirtino, kad jie pasiūlė baldų centrą, tačiau išgirdę argumentą, kodėl šios patalpos netinka, liko kiek nustebę. Begriaunamuose Profsąjungų rūmuose tualetų taip pat nėra, tad dėl to skelbti apmaudą, anot atstovo, nederėtų.

Išgirdę, kad reikalavimų sąrašas prailgėjo, Vilniaus savivaldybė sutarė asmeniškai susitikti organizatoriais ir aptarti vietos klausimą. Vis dėlto, kaip teigė P.Poderskis, susitikimas virto neplanuotu šou, nes renginio atstovai pasikvietė žiniasklaidą.

Socialinių tinklų nuotr. /Atšauktas Profsąjungų rūmuose vykęs Helovino vakarėlis
Socialinių tinklų nuotr. /Atšauktas Profsąjungų rūmuose vykęs Helovino vakarėlis

Galiausiai nutarta, kad patys organizatoriai tegu renkasi bet kurią Vilniaus vietą, o savivaldybė jau žiūrės, kaip vertinti. Šiuo metu galvojama, kad renginys vyks koncertų salėje „Compensa“, dalį sumos, skirtos salės nuomai, kompensuos savivaldybė.

Prieš kelias savaites kalbintas P.Poderskis patvirtino, kad savivaldybė ruošiasi skirti maždaug nuo 1 iki 2 tūkst. eurų kompensaciją. Vis dėlto pasiūlyta suma organizatorių netenkino. Kaip 15min teigė Vilniaus administracijos direktorius, bandydami ištaisyti susidariusią situaciją jie sumą pakėlė dvigubai – pasiūlė 4 tūkst. eurų.

„Mes iš pat pradžių žinojome, kad sutarties sąlygos bus pažeistos, nes pirkimai įvyko greičiau, nei mes tikėjomės, ir turėjome Profsąjungų rūmus nugriauti“, – 15min pasakoja P.Poderskis. Vilniaus miesto savivaldybės renginį organizatoriams išnuomojo už 500 eurų, teigia administracijos direktorius.

„Tikrai dėjome daug pastangų ieškodami kitos vietos, deja, dėl jų pačių elgesio, manipuliacijų ir bandymų kelti skandalus tos vietos gauti nepavyko. Jų elgesys, švelniai tariant, buvo neadekvatus“, – teigia P.Poderskis. Anot jo, organizatoriams atsisakius padidintos kompensacijos, jie suprato, kad dabar teks susitikti teisme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius