-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus rotušėje – iškilmingas Vyrų mados savaitės atidarymas

Trečiadienio vakarą Vilniaus rotušėje iškilmingai atidaryta jau ketvirtą kartą vykstanti Vyrų mados savaitė. Jau kasmetine pavasario tradicija tampantis renginys skirtas ne tik miesto stileivoms, bet ir visiems, kurie domisi mada ir vyriška estetika. Tuo įsitikinti buvo galima ir atidarymo metu, į kurį susirinko daugybė žinomų veidų. Vakaro metu paaiškėjo ir kam atiteko stilingiausio metų vyro apdovanojimas.
Vyrų mados savaitės atidarymo akimirka
Vyrų mados savaitės atidarymo akimirka / Mariaus Žičiaus nuotr.

Vyrų Mados Savaitė – tai ketvirtą kartą vykstantis, unikalus ir pirmasis toks reiškinys Lietuvoje, apjungiantis madą, meną ir edukaciją, organizuojamas vyrų mados namų „Trend Wave’’ įkūrėjų Marijos Palaikytės ir Julijos Valiulienės.

Renginio metu bus apžvelgiama dabartinė vyrų mados rinkos ir poreikių situacija Lietuvoje ir visame pasaulyje. Vyrai skatinami laisvinti požiūrį į madą ir ugdyti savitą skonį.

Mariaus Žičiaus nuotr./Julija Valiulienė ir Marija Palaikytė
Mariaus Žičiaus nuotr./Julija Valiulienė ir Marija Palaikytė

Gegužės mėnesį portalo 15min skaitytojai internetinio balsavimo būdu galėjo atiduoti savo balsus Lietuvos stilingiausiesiems, taip išreikšdami savo simpatijas.

Atidarymo ceremonijos metu buvo apdovanoti šiais metais savo išskirtiniu įvaizdžiu pasižymėję Lietuvos vyrai. Praėjusiais metais stilingiausio titulą iš Donato Montvydo perėmė renginių vedėjas, šokėjas Tadas Rimgaila.

Mariaus Žičiaus nuotr./Tadas Rimgaila
Mariaus Žičiaus nuotr./Tadas Rimgaila

„Modernios klasikos’’ nominacijos nugalėtoju tapo fotografas Laurynas Žižys. „Stilingiausią sceninį įvaizdį’’ įvaldė muzikos atlikėjas Justinas Jarutis.

Balsavusių nuomone, šiais metais „Pažabojęs tendencijas’’ buvo fotografas Naglis Bierancas. „Stilingiausiu bohemiečiu“ išrinktas šokėjas Gytis Ivanauskas. Stiliaus debiuto nominaciją laimėjo advokatas Vytautas Geležinis.

Mariaus Žičiaus nuotr./Gytis Ivanauskas
Mariaus Žičiaus nuotr./Gytis Ivanauskas

Šių metų naujiena, nominacija ,,Stiliaus debiutas’’ atiteko advokatui Vytautui Geležiniui. Ir galiausiai, visų laukiamiausios ,,Stilingiausio Lietuvos 2019–ųjų metų vyro’’ nominacijos titulas šiemet atiteko fotografui Nagliui Bierancui.

Mariaus Žičiaus nuotr./Stilingiausiu metų vyru tapo Naglis Bierancas
Mariaus Žičiaus nuotr./Stilingiausiu metų vyru tapo Naglis Bierancas
Mariaus Žičiaus nuotr./Naglis Bierancas ir Gytis Ivanauskas
Mariaus Žičiaus nuotr./Naglis Bierancas ir Gytis Ivanauskas

„Nuoširdžiai džiaugiamės, kad renginys kasmet auga ir sėkmingai puoselėja svarbiausias vertybes: platų požiūrį į madą, mados kaip meno srities reikšmę bei vyrišką stilių.

Tobulo vyro paieškų šūkis šiemet – tai kvietimas atkreipti dėmesį, kad kiekvienas žmogus gali puoselėti ne tik savo vidinį pasaulį, bet pasitelkdamas sėkmingą įvaizdį sustiprinti savo asmenines savybes. Taip siekiamybe virsta harmonija tarp vidaus ir išorės“, – teigia renginio organizatorė Marija Palaikytė, nedaugžodžiaujant apibūdinanti tobulą vyrą – kaip harmoningą asmenybę.

Vyrų mados savaitės svečiai – galerijoje:

Ligi šiol ne tik Lietuvos, bet ir tarptautinio dėmesio sulaukęs renginys traukia šalies bei kviestinių dizainerių iš įvairių užsienio šalių svečius, verslininkus, scenos žmones ir menininkus.

Mariaus Žičiaus nuotr./Vyrų mados savaitės atidarymo akimirka
Mariaus Žičiaus nuotr./Vyrų mados savaitės atidarymo akimirka

Šiais metais renginyje bus galima išvysti ne tik Lietuvos, bet ir kviestinių dizainerių iš Italijos, Izraelio ir Lenkijos kolekcijų pristatymus. Rengiamos dizainerių darbų parodos bei tarptautinį pripažinimą sulaukusių dėstytojų paskaitos bus atviros visiems.

Mariaus Žičiaus nuotr./Seržas Gandžumianas ir Jurga Lago
Mariaus Žičiaus nuotr./Seržas Gandžumianas ir Jurga Lago

„Šiais metais paruošėme iš tiesų stiprią ir labai plačią programą. Festivalio dalyviai turės galimybę pažinti itin platų mados pasaulio spektrą: nuo muziejinės vertės gobelenų parodos iki šiuolaikinės mados interpretacijų kolekcijų pristatymų dieną.

Didžiuojamės, jog jau ketvirtus metus vadovaujamės tomis pačiomis vertybėmis ir edukacija yra pagrindinis festivalio tikslas. Todėl daugelį renginių vilniečiams ir sostinės svečiams dovanojame nemokamai”, – renginio detales atskleidžia renginio organizatorė Julija Valiulienė.

Mariaus Žičiaus nuotr./Kęstutis Verslovas ir Ramunė Piekautaitė
Mariaus Žičiaus nuotr./Kęstutis Verslovas ir Ramunė Piekautaitė

Gegužės 24 d. 20 val. Kino teatre Pasaka lankytojų lauks išskirtinis kino seansas: ,,Marina Abramovic: dalyvauja menininkė”.

Gegužės 28 d. 17 val. ,,Vyrų Mados Savaitės’’ tarptautinė konferencija. PLC Panorama pirmame aukšte vyks mados ir stiliaus konferencija, kurioje Lietuvos mados verslo ir pramogų pasaulio ekspertai dalinsis patirtimi ir kvies konferencijos svečius į diskusiją. Ypatingas renginio svečias – tarptautinio, prestižinio Polimoda instituto lektorius, mados industrijos ekspertas iš Florencijos Stefano Mangini.

Mariaus Žičiaus nuotr./Vyrų mados savaitės atidarymo akimirka
Mariaus Žičiaus nuotr./Vyrų mados savaitės atidarymo akimirka

Renginys atviras, nemokamas, bet registracija – būtina. Vietų skaičius ribotas. Registracija vyksta oficialiame „Vyrų Mados Savaitės" feisbuko puslapyje.

Gegužės 30 d. „Vyrų Mados Savaitės’’ kolekcijų pristatymai. 20 val. vyks išskirtinis mados vakarą, kuriame savo kolekcijas pristatys dizaineriai: Airida Skrick (LT), Upcycled by LT X THOM BARA (LT), Smooth Confess (LT), Antonio Grassi (IT), Silvia Barcucci (IT), Giulia Casaro (IT), HILI ARI (ISR), Maoz Nvr (ISR).

VISAS NAUJIENAS APIE „VYRŲ MADOS SAVAITĘ’’ RASITE ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius